HC Stadion Vrchlabí – Derby s Trutnovem klepe na dveře.
A Team

Derby s Trutnovem klepe na dveře.

26.09.2014
Alan Šrámek

Dlouho očekávaná bitva dvou nesmiřitelných rivalů se uskuteční 27.9. 2014 v 18:00 na trutnovském ledě. Od finálových soubojů v krajské lize, se poprvé potkají oba celky ve třetí nejvyšší hokejové soutěži v naší republice.

HC Stadion Vrchlabí - Bude Stadion poprvé v letošní sezóně naplno bodovat?

K prvnímu utkání odcestovali naši hráči na led velmi těžkého soupeře z Jindřichova Hradce. Fanoušci čekali velmi dlouho na úvodní branku utkání, kterou vstřelil domácí Jasečko minutu před koncem základní hrací doby. Ovšem, díky přesilové hře a odhodlání Stadionu, se podařilo modrobílým vyrovnat osm vteřin před koncem, zásluhou Martina Filipa. Bonusový bod vystřelil v trestných stříleních Daniel Vlach a hosté si tak odvezli z jihu Čech dva body. V následujícím kole přivítali hokejisté Vrchlabí nedaleký Jablonec nad Nisou, kde se skóre měnilo ze strany na stranu a díky zásahu Šulce z jednašedesáté minuty zvítězili Vlci 3:2 v prodloužení.

Domácí borci tak budou chtít poprvé naplno bodovat. Otázka zní jasně. Proti komu jinému zabodovat naplno, než právě v tradičním derby s Trutnovem?

HC BAK Trutnov - Po delší ligové pauze následuje derby s Vrchlabím.

Na úvod ligy byl Trutnovu nalosován pražský soupeř. U řeky Úpy se představila Kobra Praha, která patří k jednim z aspirantů na vítězství v lize. Draci nezvládli absolutně první část, kterou prohráli 0:4. Ve druhé třetině se zásluhou Březiny a Škvora dostali na dostřel soupeře, ale ve třetím dějství přidali hosté další dva zásahy a bylo vymalováno. K druhému utkání měli zajíždět hokejisté Trutnova na led Nymburka. Toto utkání se ovšem neodehrálo. Den před zápasem spadla ze stropu nymburského stadionu plechová deska přímo na led a zimní stadion přerušil okamžitě svůj provoz.

Informace pro fanoušky Vrchlabí: V Trutnově bude otevřena opět pokladna (vstupné dospělý 50 Kč, senioři a mládež 30 Kč) a vchod pro fanoušky Stadionu. Vchod na stadion bude u stahovacích dveří v rohu haly. Nachystána je také roznáška piva po hale a samozřejmě i do ochozů vrchlabských fanoušků. Po ukončení zápasu budou trutnovští fanoušci vycházet směrem k řece a poté kolem řeky a fotbalového stadionu, přes mostek k hotelu PATRIA. Vrchlabští vyjdou na parkoviště a budou doprovázeni až k autobusu.

Jak už všichni víte, blíží se "Krkonošské Derby". A já bych tímto rád chtěl oslovit všechny Vrchlabské fanoušky, aby přišli podpořit v hojném počtu svůj klub a udělat prostě pořádnej "bordel", jak se sluší a patří! Udělat pořádnou atmosféru, která nás vyburcuje k lepším výkonům! vzkazuje Jan Srnský domácím fanouškům.

Základní informace

Rok založení klubu: 1945
Klubové barvy: zelená, bílá
Webové stránky: www.hctrutnov.cz

Vedení klubu

Sekretář: Zdeněk Poul
Sportovní manažer: Jiří Malinský

Realizační tým

Hlavní trenér: Jiří Malinský
Asistent trenéra: Radovan Biegl

Poslední vzájemné utkání

Žádný fanoušek vrchlabského hokeje nemůže zapomenout na poslední vzájemné utkání, které Stadion vyhrál 6:4 a s konečnou platností obhájil titul v krajské lize, po které následovala úspěšná kvalifikace i baráž s následným postupem do druhé ligy.

Neděle 24. února 2013, 4. finále: HC Stadion Vrchlabí - HC Bak Trutnov 6:4 (2:1, 1:2, 3:1)

První druholigové derby se odehraje na zimním stadionu v Trutnově 27.9. 2014 v 18:00.

Foto: Petr Kraus