HC Stadion Vrchlabí – Pokud dostanu šanci v áčku, využiju ji, říká Patrik Urban
Rozhovory

Pokud dostanu šanci v áčku, využiju ji, říká Patrik Urban

06.05.2014
Raina Jarošová

Dalším pánem "na holení" v našich rozhovorech je Patrik Urban, odchovanec vrchlabského hokeje, který měl možnost zahrát si nejen v extraligovém týmu Bílých Tygrů. Jak vyplňuje volný čas, je spokojený ve vrchlabské juniorce a kam by to chtěl v hokeji dotáhnout, se dozvíte z následujícího článku.

Ahoj, začneme obligátní otázkou – jak jsi se dostal k hokeji?
K hokeji mě dovedl můj táta, hrál ho také, takže to byla jasná volba.

Bavil tě kromě hokeje také jiný sport? Tápal jsi, kterému se chceš věnovat naplno?
Já jsem byl odmala vychován sportovně, takže jsem kromě hokeje hrál také fotbal, basketbal a házenou. Nakonec jsem do 12 let hrál fotbal i hokej, a když přišlo rozhodnutí, padlo to na hokej, ke kterému jsem měl ze všech sportů nejblíž.

Jaký je zatím tvůj největší sportovní úspěch?
Za největší úspěch bych asi považoval určitě těch pár zápasů za áčko v Liberci v seniorské extralize a pak určitě také mé působení v juniorských reprezentacích.

Jak hodnotíš hokejové zázemí ve Vrchlabí, co bys zlepšil a co ti naopak vyhovuje?
Hokejové zázemí ve Vrchlabí je dobré. Byl jsem příjemně překvapen, když jsem přišel z Liberce do Vrchlabí. Zlepšovat se dá pořád něco, ale nyní mně vše vyhovuje ve Vrchlabí.

Co ti dalo působení v libereckém klubu?
V Liberci jsem působil od 8. třídy a dalo mi to opravdu hodně. Ať už to byly zkušenosti v reprezentacích nebo v dospělém hokeji, tak i práce s mládeží jaká tam byla. Vděčím jim za hodně a také za hezky strávené časy.

Vedení připustilo, že jsi jedním z možných „kandidátů“ do Áčka na příští sezonu. Těší tě to nebo bys raději zůstal u juniorů?
Tak určitě těší. Já už v áčku působil před minulou sezonu v kraji a byla to vydařená sezona okořeněna postupem do 2. ligy. Já mam radši ten dospělý hokej, takže určitě budu rád, když dostanu šanci v áčku. Jsem přesvědčen, že ji využiju.

Jaký je tvůj hokejový vzor? Kam bys to chtěl jako hokejista dotáhnout?
Tak hokejový vzor snad ani nemám. Radši se soustředím sám na sebe, než abych kopíroval styl některých hráčů, ale líbí se mi Patrik Kane z Chicaga, má perfektní práci s pukem. Kam bych to chtěl dotáhnout? Určitě nejradši do extraligy, ale první cíl je být ve Vrchlabí v prvních dvou lajnách a pak se uvidí co dál.

Probíhají již přípravy na další sezonu?
Probíhají zatím individuálně. Sem tam nějaké běhaní a posilovna. Zatím o žádné letní přípravě ve Vrchlabí žádné informace nemám.

Jak vyplňuješ svůj volný čas?
Volný čas trávím nejradši s kamarády. Ve Vrchlabí nejvíc s Honzou Kadavým a Martinem Abrahámem. Jak už uvedl Honza v rozhovoru přede mnou, probíhají turnaje v xboxu a občas si jdeme někam sednout. V Liberci je to pak škola, dělám maturitu, takže je toho hodně a pak tedy příprava na sezonu, aby byla co nejlepší.