HC Stadion Vrchlabí – Jan Kadavý si váží pokroku v práci s mládeží
Rozhovory

Jan Kadavý si váží pokroku v práci s mládeží

02.05.2014
Marek Komárek

V období mezi sezónami naše redakce nezahálí. Po rozhovoru s Dominikem Marksem byl vyzpovídán další mladík nastupující v barvách Stadionu Vrchlabí. Nedávno devatenáctiletý Jan Kadavý je budoucností vrchlabského „A“ týmu. Promluvil nejen o svém účinkování v modrobílých barvách, ale i o vypjatých derby s Trutnovem a v neposlední řadě také o svých koníčcích sdílených s dalšími hráči.

1) Jak silnou cítíš pozici odchovanců v týmu? Jsou ve druhé lize vytlačováni?

Pozice odchovanců v týmu podle mého názoru není nijak zvlášť silná. Určitě nejsou ve druhé lize vytlačováni, ale možná by mohli dostávat více prostoru.

2) Jak bys zhodnotil své druholigové výkony v této sezoně? Svazovala tě nervozita z možného vypadnutí z kádru?

Tak já v této sezóně odehrál za Áčko dvě přátelské utkání a jinak jsem hrál celou sezonu za juniorku, takže mé druholigové výkony jde jen těžko hodnotit. Nervózní jsem nebyl.

3) Jak hodnotíš kolektiv nyní ve druhé lize a můžeš ho srovnat s kolektivem v kraji? Budu rád, když se vyjádříš k vůdčí postavě Martinu Filipovi, příp. Jiřímu Jakubcovi.

Myslím, že se zde sešla dobrá parta. Samozřejmě v kraji zde bylo mnohem více hráčů z Vrchlabí, kteří se znali navzájem již z mládežnických kategorií. Díky tomu byl kolektiv v kraji trochu lepší. Martin Filip i Jirka Jakubec jsou výborní hokejisti i skvělí lidé do kabiny. Vždy to uměli v kabině odlehčit, ale zároveň i semknout, když šlo do tuhého.

4) Jak velkým problémem je obrovské zvýšení cestování v druhé lize? Jak se projevuje? Máte méně sil?

Tak cestování, si myslím, se na silách a připravenosti do zápasu nijak zvlášť nepodepisuje. Spíše je to méně pohodlné pro hráče, kteří pracují.

5) Slyšel jsi už pojmenování druhé ligy jako "Extraliga pracujících"? Myslíš, že na tom něco bude?

Tak toto pojmenování slyším poprvé, ale svou logiku to má.

6) Čeho bys chtěl v budoucnu dosáhnout? Kam tě může Vrchlabí dostat a kde už by byl nutný odchod do klubu z vyšší soutěže?

V bližší budoucnosti bych si rád zahrál teda za Áčko a do budoucna bych chtěl trénovat mládež.

7) Jak vzpomínáš na legendární zápasy s Trutnovem ve finále loňské krajské soutěže? Trutnov nyní postoupil, těšíš se na derby? Jak bude podle tebe probíhat?

Finále s Trutnovem, to je prostě nezapomenutelný zážitek a o to cennější, že my jsme byli ti kdo to finále vyhrál. Tak samozřejmě derby jsou vždycky něčím vyjímečná a nevím jak budou probíhat, ale určitě budou probíhat ve vyprodaným baráku :)

8) Jaké činnosti provozuješ mimo hokej? Jsi ochoten se některých vzdát pro úspěšné usazení se v druholigovém kádru?

Hraju fotbal nebo Xbox s Marksikem (Dominik Marks), Abrym (Martin Abrahám), Urbym (Patrik Urban) nebo Jirkáčem (Tomáš Jirků). Jsem vděčný za to, že se ničeho vzdávat nemusím, protože se mi ty činnosti navzájem nijak nekryjí.

9) Krátce zhodnoť prosím letošní play off, není škoda, že nepřišel místo Žďáru Kolín?

Já osobně si nemyslím, že Kolín by byl lepším soupeřem. S Kolínem byla sice lepší zápasová bilance v sezóně, ale v play off je všechno vždycky jiné. A ne nadarmo se Kolín dostal do baráže o první ligu.

10) Kde jsi čekal nováčka druhé ligy před sezónou? Bylo šesté místo po základní části překvapením?

Před sezónou jsem absolutně netušil, kde se nakonec Vrchlabí umístí, ale když si vezmete, jak výborní hráči sem přišli, tak si myslím, že to šesté místo odpovídalo hernímu projevu Vrchlabí.

11) Jak hodnotíš zázemí ve Vrchlabí, diváckou podporu a obecně styl, kterým se hokej ve Vrchlabí provozuje?

Tak zázemí je zde na vysoké úrovni a o fanoušcích ani nemluvím. Naši fanoušci jsou úžasní a mohlo by nám je závidět přes polovinu klubů v první lize. Dobré je, že se zde udělal obrovský krok vpřed, co se týká práce s mládeží. Začíná to už u školičky bruslení, kam chodí čím dál více a více dětí, dále mladší dorost, starší dorost a junioři hrají 1. ligu.