HC Stadion Vrchlabí – Modré peklo spálí draka na prach
A Team

Modré peklo spálí draka na prach

08.02.2013
Jana Poskerová

HC Stadion Vrchlabí postoupil po čtvrtém zápase proti TJ Spartak Nové Město do finále, kde změří své síly s odvěkým rivalem z Trutnova. Tým Trutnova se netají tím, že se chce vrátit zpět do druhé ligy, Stadion zase čeká obhajoba loňského vítězství. Finálový souboj přinese tedy utkání dvou ambiciózních týmu, z nichž ani jeden nechce odejít jako poražený. Velký hlavně hlasový souboj je očekáván také mezi oběma tábory hokejových příznivců.

Slibuju i za mé spoluhráče, že budeme bojovat naplno, popereme se o každý puk a nevynecháme jediný souboj. Bude to finále se vším všudy, přijďte fandit, zní od Tomáše Jirků, pro kterého v semifinále byla těžším soupeřem Jaroměř. Nové Město nehrálo nijak zákeřně, mají spoustu šikovných hokejistů, snažili se hrát hokej a to byl právě asi ten důvod, proč jsme je přehrávali a porazili. Jaroměř se soustředila hlavně na obranu a do útoku se příliš nehrnuli. Jsem rád, že jsme obě tyto série zvládli. Teď nás čeká bomba sezony a to finále s Trutnovem, na které jsme čekali celou sezonu.

Obránce Honza Provazník se jen směje: Bude to absolutní vrchol sezony. Jsem z Trutnova, takže pro mě to bude o to zajímavější. Hrál jsem tam od přípravky až po „A“. Na mládežnické kategorie spojené s Vrchlabím rád vzpomínám. Nicméně teď jsem hráč Vrchlabí a s Vrchlabím chci Trutnov porazit, zdůrazňuje Provazník a doplňuje, že důležitý byl druhý zápas v Jaroměři, kde Stadion dokázal ve třetí třetině obrátit skóre zápasu. Ve finále chci jako každý hokejista uspět, ale je to jen sport a ten má především bavit, což mně je ve Vrchlabí dopřáváno. Každopádně se těším na vrchlabské fandy a vím, že jich dorazí víc než těch trutnovských a vytvoří na všech zápasech výbornou kulisu.

Ve finálových zápasech se nedá vycházet ze statistik základní části, sezona je na svém vrcholu, hokejisté jdou za jediným cílem a do bojů tak nastupují úplně jiné týmy, než které proti sobě stály na začátku sezony.
V semifinále bylo důležité určitě to, že se nám dařilo nepouštět soupeře do gólových šancí. Trutnov bude ostrý, ale my se nebojíme. Do finále jdeme vyhrát a předvádět dobrý hokej, který se bude líbit. V zádech máme navíc šestého hráče, který je s námi celou sezónu. Doufám, že do Trutnova a hlavně na domácí zápas přijde co nejvíce fanoušků, protože jejich „Modré peklo“ budeme potřebovat. Bude to nezapomenutelný zážitek, komentuje dosavadní zápasy a nadcházející finále zkušený bek Luboš Bušek.

To, že tým nebude mít cestu jednoduchou, bylo trenérovi jasné. Jak už bylo zmíněno, TJ Spartak má velmi kvalitní tým a hrají fyzicky náročný hokej, navíc disponují technicky vybavenými hráči a šikovným golmanem. A to se potvrdilo hned v prvním utkání. Je pravda, že jsem nepočítal s relativně hladkým průběhem zápasu u nich doma. Nicméně nás o svých kvalitách přesvědčili ve třetím utkání na našem domácím ledě. Chtěli jsme tu sérii ukončit, ale chybělo nám trošku štěstíčka v zakončování. Ve čtvrtém utkání jsme měli více ze hry, i když jsme hned na začátku utkání inkasovali gól. Důležité bylo, že nás to nezlomilo, kluci se kousli, dali si říct a pak už utkání bylo v naší režii. Jsem spokojen, nechtěl jsem, a ani kluci, ještě hrát páté utkáni. Nevím, co by to udělalo s některýma hráčema po psychické stránce, tak jsem rád, že to máme za sebou a teď se můžeme v klidu připravovat na finále.Co se týče finále, víme, co můžeme od Trutnova čekat, je to kvalitní tým, ale hratelný. Určitě to bude vyhrocené finále, jak na ledě tak i v hledišti. O tom finálová utkání jsou, bude to hokejový svátek, na který se určitě každý těší. I když se první utkání hraje v Trutnově tak věřím, že naši skvělí fanouškové nám v Trutnově připraví báječnou domácí kulisu!!! Nechci spekulovat jak finále dopadne, každý soupeř je hratelný. Hodně napoví první utkání, i přesto já klukům věřím, že do zápasů půjdou s bojovnou a srdcovou náladou a MODRÉ PEKLO DRAKA SPÁLÍ NA PRACH !!!!!!!!!!!!!! Shrnul vše a zároveň pozval diváky na hokej Ivan Houda.

Nezbývá než pro všechny příznivce vrchlabského hokeje zopakovat, že finále se hraje ve středu 13.2. od 18,00 v Trutnově, doma pak v neděli 17.2. od 17,00 hodin. Přijďte vytvořit modré peklo.