HC Stadion Vrchlabí – Abrahám v juniorce i v kraji
Zápasy

Abrahám v juniorce i v kraji

28.08.2012
Jana Poskerová

Není mu ještě dvacet, ale už čtrnáct let obléká dres HC Krkonoše. V minulé sezoně figuroval také na soupisce "A" mužstva, jinak trénuje v juniorech. Představujeme Martina Abraháma, brankáře.

Jak bylo již zmíněno, student policejní školy, prezentuje barvy Vrchlabí již čtrnáct sezon. Jak sám říká, za tu dobu měl asi jen týdenní výpadek, kdy brankářské betony zamknul do sklepa. Po krizi se ale k hokeji rád vrátil.

Před třemi roky bojoval ještě s dorostem o postup do ligy, ale nepovedlo se. S juniory už měl větší štěstí a tým se do ligy se probojoval a v minulé sezoně ji spolu s ostatními hráči obhájil. Letos je čeká nejen udržet se, ale trenér chce, aby tým byl v první polovině tabulky. Jestli Martin dostane zase příležitost postavit se do brány při zápase krajské ligy - zatím neví, ale chtěl by. Premiéra proti týmu z Nového Bydžova nebyla špatná, záleží, jak se situace vyvine. Trenér Biegl nic neslibuje, ale pozoruje, jak se juniorům na ledě daří.

Kromě puku se Martin honí za tenisákem, golfovým míčkem, kopačákem a za holkama. Sportovce prostě nezapře.

K hokeji jej přivedli rodiče, ale od začátku kariéry měl jasno, že bude v bráně. Třeba se mu jednou podaří chytat i za extraligový tým, stejně jako jeho vzor Jan Lašák.

Nezbývá než Martinovi popřát, aby se mu nadcházející sezona vydařila jak v HC Krkonoše, tak v HC Stadion Vrchlabí.

A jen závěrem...Když jsme si spolu povídali, Martin se zrovna účastnil hokejového soustředění, jehož jedním úkolem bylo stmelit kolektiv. Možná právě proto velmi důkladně vyháněl ostatní spoluhráče, včetně trenéra a realizačního týmu :-).