HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Vrchlabí - Kadaň 1:4
Zápasy

Kadaň byla ve formě

29.12.2010
Jana Poskerová
To, že dnešní utkání nebude jednoduché, družstvo Vrchlabí velmi dobře vědělo. Ovšem skutečnost předčila očekávání. Skóre sice otevřelo Vrchlabí, ale do vlastní branky. A ve druhé třetině se kadanští střelci dostali do formy a během pěti minut vedli nad Vrchlabím o čtyři branky. V poslední třetině se domácím hokejistům podařilo dát aspoň čestný gól a upravit tak konečné skóre na 1:4.
32.kolo, středa 29.12.2010, 18:00
Vrchlabí
1:4
Kadaň
Koutský (Ševčík) - Drábek, Matějíček, Pácal, Zukal, Chaloupka, Poskočil, Hanzl, Poživil - Hubáček, Kříž, Látal, Bezouška, Beck, Drábek, Tvrdek, Urban, Kubeš, Filip, Bláha
Hylák - Schmidt, Trefný, Szakal, Hlubuček, Mazanec, Révay - Brňák, Mužík, Fiala, Balázs, Charousek, Mikšovič, Mikula, Ton, Stoklasa, Boušek, Rohan, Eiselt
Třetiny: 0:1,0:4,1:4  Branky a nahrávky: 14. Novák (Eiselt, Mikšovic), 29. Mazanec (Trefný, Stoklasa), 31. Szakal (Eiselt, Mikšovic), 33. Balázs (Mikula), 57. Kříž (Tvrdek, Zukal) . Rozhodčí: Jeřábek, Obadal, Goňa. Vyloučení: 7:10. Využití: 0:1. V oslabení: . Diváci: . Průběh utkání: 0:1, O:3, 1:0 .  
Oba týmy se do sebe zakousnuly hned od začátku utkání, během prvních minut oba celky vystřelily několikrát na branku soupeře. Hned ve třetí minutě měli domácí výhodu přesilové hry, několikrát vyzkoušeli Hyláka, ale dobře hrající obrana hostí jim velké šance nedovolila. Domácí zůstali v tlaku i po přesilovce, první větší šanci si vytvořili hosté až v 7.minutě, Eiselt však na Koutského nevyzrál. Kadaň postupně víc a víc tlačila, chvílemi byla lepším týmem, což se nakonec projevilo i na skóre. A branka byla velmi kuriózní! Brankář Koutský vyjížděl z branky pro puk, kde se střetnul s dvěma hostujícími hráči a dojíždějící vrchlabský obránce si kopnul puk do vlastní branky. Domácí se po brance nesložili, ba naopak přidali a výsledkem byla další výhoda přesilové hry. Tu domácí nevyužili, naopak šanci 5 proti 4 měla i Kadaň, ale moc toho nepředvedla. Do šaten se šlo po 20ti minutách za stavu 0:1.

Druhá třetina začala náporem Kadaně, ale ani Szakal a ani Révay s Charostem neuspěli, Koutský předváděl neuvěřitelné zákroky. Domácí získali opět výhodu přesilovky, ale moc je jim nedařilo, naopak na konci ujel hostující Boušek, jeho střelu mezi betony Koutský vystihl. Domácí se ve 27.minutě probrali, během chvíle hráli přesilovku 5 na 3, tlačili se před branku, ale ta jakoby byla zakletá. Kadaň zvýšila své vedení ve 29.minutě, při hře 4 na 4. To Stoklasa vyhrál buly, Trefný na modré přihrál na druhou stranu MARTINU MAZANCOVI, který z voleje vypálil a trefil se mezi betony Koutského. A přišla další rý¨na pro Vrchlabí. Domácí se nestihli otřepat z druhého gólu a už Koutský lovil z branky další puk! Hosté využívají přesilovku, když Eiselt mezi kruhy našel MARTINA SZAKALA, který se z první trefil nad beton padajícího Koutského – 0:3. Vrchlabí bylo o třetí obdržené brance otřesené a hosté toho dokonale využili. Na 4:0 zvyšoval DAVID BALÁSZ, který objel stojícího Pácala a Koutského prostřelil golfovým úderem mezi nohy. PO této brance vystřídal Koutského v domácí svatyni Ševčík. Vrchlabí zanedlouho poté mělo výhodu další přesilové hry, ale tu nevyužilo a následně se strhla na ledě bitka. Výsledkem bylo vyloučení kadaňského útočníka Mikšovice na 5 + do konce utkání. Do konce druhé třetiny se hrálo v jiném než plném počtu hráčů, další branka však již nepadla.

Poslední třetinu začalo domácí Vrchlabí velkým tlakem, který vyvrcholil přesilovou hrou 5 proti 3. Velikou šanci korigovat skóre měl ve 43.minutě Urban, ale netrefiil prázdnou hostující branku. Domácí byli následující 4 minuty ve velkém tlaku, kadaňská obrana nevěděla kam dřív skočit. Ale Bezouška, Tvrdek ni Kříž neuspěli a Hylák držel stále čisté konto. Ve 48.minutě mohl mazanec dát pátou branku hostí, ale také netrefil prázdnou branku. Na konci 50.minuty netrefil odkrytou horní část domácí svatyně Charousek. V následné přesilovce domácí opět nic neukázali a jejich bezmocnost byla do očí bijící. Kadaň vstřelila pátou branku v 54.minutě, ale ta nebyla uznána pro hru vysokou holí. Domácí se konečně dočkali v 57.minutě, to na trestně seděl kadaňský Baláže a domácí sehráli početní výhodu na jedničku. Tvrdkovu střelu ještě Hylák stačil vyrazit, ale na dorážku PAVLA KŘÍŽE již byl krátký - 1:4. Domácí byli po vstřelení branky při chuti, ale Kadaň velmi dobře bránila a odvezla si tak z podkrkonoší zasloužené 3 body.

Ohlasy trenérů

Jiří Rech st., SK Kadaň: Nám se hodnotí dobře, protože máme všechny tři body. Odehráli jsme dobré utkání. Přálo nám štěstí.

Radoslav Svoboda, HC Vrchlabí: Chyba naší první pětky v první třetině, pak druhá třetina, kdy jsme inkasovali tři góly po sobě a bylo rozhodnuto.