HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Vrchlabí - Písek 4:2
Zápasy

Dotřetice proti Písku

27.12.2010
Jana Poskerová
Ačkoliv se to po první třetině, kterou Písek vyhrál, vůbec nezdálo, Vrchlabí vyšlo ze třetího vzájemného zápasu opět vítězně. Stav utkání se domácím podařilo zcela obrátit během dvou minut před koncem druhé třetiny, kdy třikrát po sobě překonali píseckého brankáře Jágra. Písek byl vývojem utkání otřesen a po brankových hodech domácích se již nezmohl na větší akci, která by ohrozila Koutského svatyni.
31.kolo, pondělí 27.12.2010, 18:00
Vrchlabí
4:2
Písek
Koutský (Ševčík) - V. Drábek, Matějíček, Pácal, Zukal, Chaloupka, Poskočil, Hanzl, Poživil - Urban, Filip, Kříž, Kubeš, Hubáček, Beck, J. Drábek, Tvrdek, Látal, Bezouška.
Jágr (Pinkas) - Výborný, Vráblík, Všetečka, Procházka, Kalečík, Vomela, Vojta - Ferebauer, Zdráhal, Pšurný, Slavík, Dragoun, Polodna, Ježek, Fadrný, Bauer, Kudrna, Suja, Kellner.
Třetiny: 0:1,4:2,0:0  Branky a nahrávky: 16. Zdráhal (Ferebauer, Pšurný), 27. Filip (Látal, J. Drábek), 28. Bauer (Ježek, Zdráhal),36. Látal (Chaloupka), 38. Tvrdek (Kříž), 38. Beck (Kubeš, Hubáček). Rozhodčí: Úlehla, Žídek, Svoboda. Diváci:1078 . Průběh utkání: 0:1,4:1, 

Vrchlabský tým nastoupil do utkání proi Písku aktivněji, což se projevilo i před brankářem Jágrem. Do první velké šance se dostal vrchlabský Poživil, který ovšem bránu minul. Stejně tak se nedařilo ani Pácalovi, který zakončil úplně nelogicky mimo brankoviště. Z tlaku, který si vytvořili domácí hokejisté, vytěžil vedoucí branku Písek. Rychle sehraná kombinace vyústila ranou Pavla Zdráhala po ledě a Koutský si všiml puku až když se mu pohupoval v brance. Asistence: Jiří Ferebauer, Michal Pšurný. Do konce první třetiny už se ani jedno nedostalo ke větší akci, Písek dokonce ani nedokázal využít zdvojenou přesilovou hru, vrchlabští se ubránili i ve třech.

Druhá třetina opět přinesla aktivnější hokej na straně domácího mužstva. Však také Vrchlabí dohánělo soupeřův náskok. Do šance se opět dostal vrchlabský Pácal, ale i když si Jágr nebyl jistý, kde puk skončil, branka z této situace nebyla. Teprve třicátásedmá minuta přinesla vyrovnání. Po chybě Pácala zamířil přesně Martin Filip, který střílel do brankářova protipohybu. Domácí se ovšem neradovali dlouho, o minutu později byl Písek opět ve vedení.Před vrchlabskou brankou se zjevil zcela osamocený Jakub Bauer a propašoval puk do brány. Domácí hráči se ovšem rozhodli, že výsledek takto nezůstane a začali pálit na Jágrovu bránu. Těsně před vypršením trestu píseckého Procházky využil početní převahu Ondřej Látal,který dobře zpracoval Chaloupkovu přihrávku, a vyrovnal. O půldruhé minuty později byl stejně úspěšný také Kamil Tvrdek, jehož rána poslala domácí tým poprvé v zápasu do vedení. A to nebylo všechno. Za dalších třicet vteřin dorazil Kubešovu přihrávku Patrik Beck a tím vyhnal z brány Jágra, kterého v čase 37:42 střídal Pinkas. Domácí ukončili druhou třetinu dvougólovým náskokem.

Poslední třetinu se snažil gólově otevřít písecký Fadrný, ale ležícího Koutksého nepřekonal. Píseckým chyběla v zakončení důraznost i při dalších pokusech o snížení, či srovnání stavu. Na druhé straně měl práci Pinkas se střelami Bezoušky, Látala, či Filipa, který měl nejblíže k úspěšnému zakončení. Písečtí si v padesáté minutě vytvořili tlak, ale nedokázali se střelecky prosadit proti Koustkému. Domácí hráči se už do konce zápasu nevrhali do bezhlavých akcí, hráli klidně, aby si zajistili tři body. Písek už žádnou další akci, která by vedla k drama na konci utkání, také nevymyslel.


Ohlasy trenérů

David Míka, IHC Písek:Zápas jsme začali dobře, byli jsme ve vedení, vytvořili jsme si tlak. Ale pak pro nás utkání skončilo naším pětiminutovým výpadkem. Do třetí třetiny jsme nastoupili s tím, že dáme gól, ale bohužel.

Josef Řeháček, HC Vrchlabí:Zápas jsme začali dobře, byl tlak, střely. Ale i přes tlak jsme dostali gól. Důležitý okamžik byla ubráněná přesilovka 5:3. Sice jsme dotahovali, ale pak se podařila druhá třetina. Do poslední jsme šli s tím, že budeme hrát v klidu a pohlídáme si výsledek.