HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Sokolov - Vrchlabí 5:6
Zápasy

2. kolo - Nejdelší cesta za soupeřem přinesla další body!

16.09.2017
Jan Přikryl
První třetina přinesla hned 5 branek - dvě branky vstřelili domácí Čejka a Strunz, z hostů skórovali Chleborád, Šimoníček a Miškovský. Druhou třetinu opanovali Sokolovští brankou Přindiše. Třetí třetina začínala se stejným skóre 3:3 a i v této třetině padlo 5 branek - dvě branky vstřelili hráči Sokolova Trapl s Rohanem a tři branky vstřelili hráči Vrchlabí Štastný, Miškovský a vítěznou branku opět Tomáš Štastný.
2.kolo, sobota 16.9.2017, 17:30
Sokolov
5:6
Vrchlabí
Hruška (Fečo) - Přindiš, Kuncl, Šik (C), Michálek, Gombár, Hohl, Rulík – Strunz, Kuběna (A), T. Rohan, Trapl, Čejka, Račanský (A), Šmejc, Osmík, Zadražil, Pfister, Kvapil. Trenér: Michal Jäger.
Jelínek (Sobotka) – Abraham, Niko, Jirků (A), Matějček, Pojkar, Chleborád – Oppelt, Filip (C), Šťastný, Bláha (A), Šimoníček, Maďar, Miškovský, Urban, Pšurný, Krsek, Kerekanič. Trenér: Radoslav Svoboda.
Třetiny: 2:3,1:0,2:3  Branky a nahrávky: 2. Čejka (TS), 13. Strunz (Kuběna, T.Rohan), 35. Přindiš (Kuncl, T.Rohan), 55. Trapl (Čejka), 59. T.Rohan (Kuncl) – 3. Chleborád (Urban), 9. Šimoníček (Jirků), 14. Miškovský (Pšurný), 45. Šťastný (Abrahám, Niko), 57. Miškovský, 58. Šťastný (Maďar, Filip). Rozhodčí: Kamil Hlinka (Most) – Roman Hynčica (Děčín), Bc. Patrik Goltsch (Teplice). Delegát: Radek Sentenský.Vyloučení: 7:7. Využití: 0:2. Oslabení: 0:0. 

Domácí Baník začal utkání výborně. Rozhodčí nařídil trestné střílení domácích potom co Vrchlabský Matějček fauloval Čejku. Michael Čejka si hostujícího brankáře vychutnal a poslal domácí do vedení - 1:0. Na druhé straně však hostující HC Stadion přispěchal s rychlou odpovědí. Urban našel přesně hůl Michala Chleboráda – 1:1. V 9. minutě musel domácí Hruška proti střele znovu použít svůj beton. Ve stejné minutě se podařilo hostům využít přesilovou hru. Jirků adresoval přihrávku Jiřímu Šimoníčkovi, který Hrušku prostřelil – 1:2. 13. minuta přinesla vyrovnání. Kuběna předložil kotouč Martinu Strunzovi, který již neměl problém s koncovkou – 2:2. Minutu poté si vzali hosté vedení zpět. Pšurný přihrál na Daniela Miškovského a domácí Hruška byl opět bez šance – 2:3. Střelu domácího Osmíka z 18. minuty zastavila boční síť.

Prostřední část začal opět aktivněji domácí Baník. Ve 22. minutě se do střely opřel domácí Šik. Jeho pokus hostující obránci srazili do rohu kluziště. 25. minuta - další střela domácích, Kuběnova dělovka branku hostí neohrozila. Minutu na to likvidoval domácí pokus hostující Jelínek, ale Osmík na něj nevyzrál. 29. minuta přinesla pokus domácího Přindiše, Jelínek schoval puk do připravené lapačky. Ve 31. minutě měli domácí obrovskou možnost na vyrovnání. Strunz ani Rohan Jelínka v hostující kleci nepřekonali. Ve 35. minutě se přeci jen domácí dočkali vyrovnání. Petr Přindiš poslal od modré čáry dělovku, která skončila za zády bezmocného Jelínka – 3:3. Ve 38. minutě se mohli domácí dostat do vedení, Jelínek s vypětím všech sil dokázal udržet puk před brankovou čárou. Na druhé straně se dostal k šikovné střele Šťastný, Hruška byl však pozorný.

Poslední třetinu začal opět aktivněji domácí Baník, přesto se ve 45. minutě hostující HC Stadion dostal znovu do vedení. Po ose Niko – Abrahám se kotouč dostal k Tomáši Šťastnému, který využil již druhou přesilovou hru v dnešním utkání – 3:4. 49. minuta mohla přinést dvoubrankové vedení hostů. Urban se ocitl v tutové pozici, ovšem domácí Hruška vytáhl fantastický zákrok. Minutu poté se dostal na druhé straně do dobré pozice Osmík, jeho střela si přes hradbu těl cestu k brance nenašla. V 53. minutě měl na hokejce vyrovnání Osmík, Jelínek jeho pokus pokryl u bližší tyčky. V 55. minutě se přeci jen dočkali domácí vyrovnání. Čejka našel Martina Trapla a hostující gólman již nestihl zasáhnout – 4:4. 57. minuta a hosté znovu převrátili skóre na svou stranu. Na střelu z mezikruží v podání Daniela Miškovského neměl Hruška nárok – 4:5. Aby toho nebylo málo tak hosté minutu na to přidali další branku. Filip – Maďar – Šťastný, poslední jmenovaný Tomáš Šťastný zmrazil domácí fandy – 4:6. Poté si domácí vyžádali oddechový čas a zkusili to se šesti hráči na ledové ploše. Minutu a tři vteřiny před koncem vykřesal pro domácí naději Tomáš Rohan – 5:6. Dvacetčtyři sekund před koncem se domácí mohli dočkat vyrovnání. Osmíkovu střelu Jelínek vyrazil a následnou dorážku poslal Zadražil nad branku ke smutku domácích „fans“.


Ohlasy trenérů

Petr Hlaváč, trenér HC Stadion Vrchlabí

Jsem na kluky pyšný. Přestože jsme byli celý zápas mírně horším týmem, dokázali jsme nesmírnou bojovností a obětavostí dotáhnout zápas do vítězného konce. Přesně toto nám v loňské sezóně po většinu základní části chybělo. Tento výsledek proto potěší víc než kdyby jsme jim dali 10:1. Musím smeknout klobouk před Sokolovem, jestli budou takto pokračovat, mohli by být i v první čtyřce. Ve středu se na Vás všichni těšíme! Přijďte nás povzbudit, budeme to potřebovat. Děkuji!