HC Stadion Vrchlabí – Pokračování soutěže II. ligy
A Team

Pokračování soutěže II. ligy

12.01.2024
Lucie Horčičková

V sobotu skončí posledním kolem základní část II. ligy a my vám přinášíme informace o dalším pokračování této soutěže.

Nadstavba

Po ukončení základní části se naše skupina Západ rozdělí na dvě menší skupiny dle výkonnosti. Týmy umístěné na 1. až 8. místě vytvoří skupinu A a týmy na 9. až 15. místě utvoří druhou skupinu B. V těchto skupinách budou týmy opět hrát dvoukolově každý s každým, což pro nás znamená dalších 14 zápasů.

V naší skupině bude velice zajímavé sledovat i poslední kolo základní části, kde se odehraje atraktivní boj o poslední postupovou, osmou, příčku. Momentálně jsou na 8. místě Benátky nad Jizerou (33 bodů), které v sobotu doma hostí Příbram. Na 9. místě a stejný počet bodů má i HC Kobra Praha (33 bodů), která ovšem v sobotu zajíždí do Ústí nad Labem, které je 10. se ziskem 30 bodů. Z této trojice týmů může každý ještě postoupit do skupiny A a zajistit si tak jistotu minimálně předkola play-off.

Permanentní vstupenky budou platit i na tuto nadstavbu!!!

Ve skupině A se bude bojovat o co nejvýhodnější výchozí pozici pro play-off, kdy týmy umístěné na 1. až 6. místě ve skupině A postupují rovnou do ČF a týmy umístěné na 7. a 8. místě ve skupině A si zahrají s 1. a 2. týmem ze skupiny B předkolo na dva vítězné zápasy.
Takto vznikne 8 účastníků play-off ze skupiny Západ.
Týmy, které se po nadstavbové části umístí ve skupině B na 3. až 6. místě končí a 7. tým sehraje play-down na 2 vítězná utkání s posledním týmem skupiny Východ. Vítěz play-down série zůstává ve II. lize a poražený padá do krajské ligy.

Play-off se hraje podobně jako v loňské sezóně

Série OF a ČF se hrají na 3 vítězné zápasy a hrají se pouze v rámci skupin Východ a Západ. Přičemž pro nasazování jednotlivých týmů bude rozhodující konečné umístění v tabulce po nadstavbové části. Po ČF tedy zbudou 2 týmy ze skupiny Západ a 2 ze skupiny Východ.

Série SF a finále se hrají na 4 vítězné zápasy a již se hrají napříč mezi skupinami Západ a Východ. Vítězný tým z finálové série postupuje přímo do Chance ligy.

Všech sérií play-off se mohou zúčastnit pouze hráči, kteří mají odehráno v předchozích částech soutěže minimálně 14 zápasů za daný tým, nebo po 31.12.2023 nenastoupili za jiný tým. Pro Vrchlabí to znamená, že můžeme použít všechny hráče z našeho kádru, a zároveň kohokoliv z našich juniorů. Z hráčů, pro které máme aktuálně vyřízené střídavé starty, mohou tuto podmínku reálně splnit Štěpán Matějček, Petr Fiala a Vít Kaštánek.

Vyjádření sportovního manažera Jiřího Jakubce:
„Jak jsem již uvedl v předchozích vyjádřeních, tak pokud nebudeme mít nějakou výraznou marodku a vydrží nám forma, můžeme v nadstavbě pomýšlet i na umístění na 4. příčce. Je to sice smělý plán, ale přistupujeme k němu s maximální pokorou a byla by to ideální výchozí pozice pro play-off. Rádi bychom zopakovali loňský postup do ČF a úžasné by bylo si zahrát v SF, ale to už je spíš sen než reálný cíl.”