HC Stadion Vrchlabí – Sportovní manažer Jiří Jakubec přináší vyjádření k úvodu sezóny
A Team

Sportovní manažer Jiří Jakubec přináší vyjádření k úvodu sezóny

20.10.2023
Lucie Horčičková

Náš A-tým má odehranou první pětinu soutěže (8 mistrovských utkání), kdy dokázal 3x zvítězit a 5x odešel poražený. Aktuálně se nacházíme s 9 body a skóre 32:29 na devátém a tedy nepostupovém místě v tabulce naší skupiny Západ. Ke startu do sezóny se vyjádřil sportovní manažer Jiří Jakubec.

„Pod dojmem posledních zápasů se mi začátek sezóny nehodnotí moc dobře. V úvodních 6 zápasech byl náš herní projev velice slušný. Našim výkonům sice chyběla jistá kompaktnost, kdy jsme díky nepříliš úspěšné koncovce a chybám v obraně několikrát zbytečně ztratili body, ale pořád bylo na čem stavět. Věřili jsme, že trpělivou prací se slušný herní projev promítne do zlepšení výsledků a zisku bodů.Bohužel poslední 2 venkovní zápasy jsme podali velice mdlé výkony, kdy nás soupeři předčili především v nasazení a vůli po vítězství. To považuji za fatální. Myslím, že hokejovou kvalitu v našem týmu máme na velice slušné úrovni a měli bychom patřit do vrchní poloviny tabulky, ale v nasazení se budeme muset minimálně vyrovnat všem soupeřům. Předpokládal jsem, že tým máme po hokejové i charakterové stránce poskládaný velice slušně a že toto téma vůbec nebude na stole. Bohužel se ukázalo, že do takové herní krize může spadnout jakýkoliv tým.
Zatím není na pořadu dne žádné radikální řešení, to je obvykle velice obtížně proveditelné i v plně profesionálních soutěžích, natož ve II. lize. Budeme trpěliví a věříme hráčům i realizačnímu týmu, že se ve hře našeho celku zase naplno objeví především odvaha a bojovnost, to ostatní už se přidá samo.”