HC Stadion Vrchlabí – Z týmu cítím neskutečnou chuť a nadšení, říká kapitán a střelec Urban
Rozhovory

Z týmu cítím neskutečnou chuť a nadšení, říká kapitán a střelec Urban

14.03.2023
Tomáš Otradovský (Krkonošský deník)

Hokejisté vrchlabského Stadionu v pondělí vyrovnali osmifinálovou sérii play off druhé ligy proti Ústí nad Labem na 1:1. Jedním z hrdinů utkání byl s bilancí 1+1 útočník Patrik Urban. V rozhovoru pro Krkonošský deník neváhal pochválit všechny spoluhráče i skvělé fanoušky.

Skvělá první třetina, v té druhé uhájení tříbrankového náskoku, v závěrečné periodě ale drama a strach o výsledek. Takový byl pondělní druhý zápas osmifinálové série play off druhé ligy z pohledu vrchlabského Stadionu. Ten po vítězství 4:3 vyrovnal bitvu proti ústeckému Slovanu na 1:1 a už tuto středu vyrazí na sever Čech pro důležitý druhý bod.

Klíčovou roli při cestě za vrchlabským triumfem odehrál kapitán mužstva Patrik Urban (29). V první třetině obstaral dva góly, když při prvním asistoval a třetí sám vstřelil. Pomohl tak svému týmu k odehrání jedné z nejlepších dvacetiminutovek v sezoně.

Patriku, v sérii s Ústím je vyrovnáno na 1:1. Na které straně myslíte, že je teď výhoda a lepší psychické rozpoložení?
Těžko říct. Troufl bych si říct, že spíše na naší straně. Přece jen Ústí je favoritem téhle série, ale my jsme odehráli výborné dva zápasy. Každý zápas je ale jiný a ve středu na jejich ledě se bude zase nastupovat za stavu nula nula.

První duel na ústeckém ledě jste těsně prohráli (2:3). K úvodnímu bodu jste ale byli blízko, souhlasíte?
Určitě souhlasím. Jak jsem říkal v první odpovědi, oba zápasy od nás byly dobře odehrány. V Ústí jsme hráli výborně do defenzivy, ale bohužel to nevyšlo.

Co nakonec podle vás rozhodlo utkání ve prospěch soupeře?
Myslím si, že to bylo hodně o štěstí. My měli dvě situace, které mohly skončit gólem. Bohužel jsme je nevyužily a pak přišlo pár šťastných odrazů pro soupeře, čehož oni dokázali využít.

Domů jste cestovali ve zlé situaci, museli jste vyhrát, aby Ústí před dalším duelem na svém ledě nevedlo 2:0. Jaká byla před druhým soubojem nálada v týmu?
Za mě byla nálada výborná. Z týmu cítím neskutečnou chuť a nadšení. Už v ústecké kabině jsme si po zápase něco řekli, třeba abychom měli hlavy nahoře, protože jsme podali opravdu dobrý výkon.

Do druhého souboje jste vstoupili fantasticky. Byla první třetina jednou z vašich nejlepších v celém mistrovském ročníku?
Jak říkáte, první třetina byla fantastická. Byla to jednoznačně naše nejlepší třetina v sezoně. Znovu mohu zopakovat, že náš tým byl fantasticky připravený – jak takticky, tak mentálně. Všichni šli ten zápas vyhrát a na ledě to bylo od první minuty znát.

Sám jste se výrazně podílel na dvou gólech. Už první trefa vám byla původně přisouzena. Padla po pěkné přesilovkové kombinaci. Nacvičená situace?
Je pravda, že rozhodčí za střelce označili mě, ale moji ránu ještě tečoval Ondra Chrtek, který výborně pracoval na brankovišti. Secvičená situace bych neřekl, ale řekli jsme si, že to chceme hrát hodně v pohybu a vyšlo to.

Při této akci byla důležitá i práce Jana Hlaváče. Jak cenný je pro vaši hru tento borec, který v sezoně neodehrál všechny zápasy, ale teď je vám k dispozici?
Tak Bubák je pan hokejista. Má toho neskutečně moc nahráno a v klíčové fázi, jakou pro nás play off je, tak je nesmírně cenným hráčem a jeho veliké zkušenosti se nám moc hodí.

V prostřední části jste vedli už 4:0 a nálada na tribunách byla fantastická. Co jste říkal kulise, jakou vám fanoušci vytvořili?
Jsem moc rád, že si na náš zimák našlo cestu tolik fandů. Myslím, že i tím naším výkonem jsme je trošku dostali do varu. Bylo to super a já bych jim chtěl za úžasnou atmosféru moc poděkovat.

Ze zápasu ale nakonec bylo drama. Co se ve třetí části pokazilo?
Neřekl bych, že se něco pokazilo. Bylo tam dost sporných situací a my jsme se začali věnovat jiným věcem než hokeji. Naštěstí jsme ale svou bojovností a nasazením vítězství uhájili a srovnali stav série.

Mohlo být ještě hůř, ale výrazně vás v utkání podržel gólman Denis Vacek. Zaslouží si od kapitána velkou pochvalu?
Samozřejmě, že zaslouží. Každý tým, který chce uspět, musí mít v brankovišti výborného gólmana. A to my máme. Ale je potřeba pochválit i obětavost ostatních hráčů, kteří zblokovali spoustu střel.

Nyní se chystáte na návrat do Ústí. V sobotu jste poznali, že i tam se dá vyhrát. V čem musíte být lepší než při prvním duelu?
Potřebujeme být ještě více aktivní v útočném pásmu. Play off většinou rozhodují takové ty hnusné góly po boji na brankovišti. Tam my musíme být ještě více hladoví.

Play off ve Vrchlabí hrajete po dvou letech, před fanoušky dokonce po čtyřech! Chybělo vám hodně?
Samozřejmě nám vyřazovací boje chyběly, naposledy jsme si je zahráli proti Vsetínu a jak říkáte bez adekvátní atmosféry. Fanoušci do toho dodávají tu šťávu a emoce. Jsem moc rád, že si play off můžeme užít s nimi a doufám, že v pátek jich přijde ještě více a poženou nás za vítězstvím.