HC Stadion Vrchlabí – David Chalupa o postupu starších žáků do nadstavby
Žáci

David Chalupa o postupu starších žáků do nadstavby

18.11.2022
Lucie Horčičková

Kategorie starších žáků je pro náš klub v letošní sezóně zatím mimořádně úspěšná.
V dvojročníkové soutěži pro děti narozené v letech 2009 a 2010 náš tým v základní části regionálního přeboru neztratil ani jeden bod a postupuje tak z prvního místa do nadstavby. V té se utká s nejlepšími týmy z královehradeckého, libereckého a pardubického kraje. U této příležitosti jsme vyzpovídali hlavního trenéra této kategorie Davida Chalupu a kapitána týmu Jakuba Cermana.

Davide, jak probíhala základní část a jak obtížné bylo vyhrát všechny zápasy?
Základní část probíhala podle našich představ. Jsem rád, že jsme dokázali vyhrát všechny zápasy. Zápas od zápasu jsme se dokázali zlepšovat, za což jsme rádi a věřím, že v tom budeme pokračovat i nadále.

Kdo byl pro vás nejtěžším soupeřem?
Nejtěžším soupeřem byl určitě Hradec Králové. Oba zápasy s nim byly velmi vyrovnané a jsem moc rád, že se nám oba zápasy podařilo vyhrát.

Jak se těšíte na nadstavbu, která bude bezpochyby daleko náročnější a dá se předpokládat, že úroveň zápasů bude na vyšší úrovni?
Na nadstavbu se těšíme velmi. Čeká nás plno těžkých zápasů s týmy jako je Liberec, Mladá Boleslav, Pardubice, Hradec Králové a další. Všechny zápasy budou velmi náročné, ale jen tato kvalitní utkání budou kluky posouvat, takže uvidíme, jak na tom budeme v této části soutěže. Už zítra začínáme na domácím ledě s týmem z Poličky.

Jaké celky vás v nadstavbě čekají?
Čeká nás Hradec Králové, Pardubice, Liberec, Polička, Mladá Boleslav, Náchod a Dvůr Králové.

Co v nadstavbě od kluků očekáváš a jak to odhaduješ s umístěním?
Věřím, že máme kvalitu se opět dostat do lepší půlky tabulky a zahrát si mezi nejlepšími čtyřmi týmy skupiny. Určitě budeme chtít po klukách to stejné, jako v základní části. Tam jsme si dokázali, že můžeme porazit i tým jako je Hradec Králové.

Můžeš nám říci pár jmen, kteří se profilují jako tahouni celého týmu?
Jsem spokojen s celým týmem. Když bych měl vypíchnout jednoho hráče, tak to bude určitě Jakub Cerman. Kuba je kapitán týmu a nadstandardní hráč celé skupiny. Zaslouženě výrazně vyhrál celé kanadské bodování základní části. V každém zápase byl výrazná osobnost našeho tymu. Věřím, ze svoji kvalitu ukáže i v nadstavbové části.



Kapitán starších žáků Jakub Cerman:

Jak se Ti v základní části hrálo a jak jste oslavili celkové vítězství?
Většina utkání v základní části byla celkem snadná, až na obě utkaní s Hradcem Králové. Hrálo se nám velice dobře a všechna utkání jsme dovedli do vítězného konce. Každé utkání jsme oslavili v kabině hned po jeho skončení. Větší oslavy si necháme až na konec sezóny, podle toho, jak skončíme v nadstavbě.

Jak se těšíš na nadstavbu a jak myslíš, že se vašemu týmu bude dařit?
Na nadstavbu se těším moc, jelikož nás čekají všechna těžká a vyrovnaná utkání. Věřím, že se nám bude dařit, ale výsledek jde těžko odhadnout. Bude to velice těžké. Naším cílem je skončit do čtvrtého místa.

Máš nějaký osobní hokejový cíl, kterého bys chtěl v životě dosáhnout?
Nemám žádné konkrétní cíle, ale chtěl bych hrát hokej na vysoké úrovni a hlavně se tím bavit.