HC Stadion Vrchlabí – Hokejová sobota patřila Vrchlabí napříč kategoriemi!
Tiskové zprávy

Hokejová sobota patřila Vrchlabí napříč kategoriemi!

23.10.2022
Daniela Urbanová

V sobotu 22.10. hrály týmy napříč kategoriemi mnoho zápasů.
Podařilo se jim na co sáhly a vyhrály vše co šlo!
1. místo získali hráči z kategorií 2016 a 2015 na turnaji v Trutnově. Mladší žáci vyhráli v Kolíně. Starší žáci porazili doma soupeře z Hradce Králové a dorost se popral o vítězství se soupeřem z České Lípy. Celý den vyvrcholil zápasem A týmu, který přivezl 3 body z ambiciózního Tábora.

Všechno začalo v Trutnově, kde se naše 2 nejmladší mužstva, ročníky 2016 a 2015, zúčastnily turnaje, který v obou kategoriích vyhrály.

Komentář Jiřího Jakubce, trenéra přípravky:
„Velmi hezky uspořádaného turnaje v Trutnově se zúčastnili naši tradiční regionální soupeři – Trutnov, Jaroměř, Nové Město nad Metují a HCS Vrchlabí. Tým ročníku 2016 ani jednou neklopýtnul, dokázal si poradit se všemi soupeři a zaslouženě prokráčel turnajem k vítězství.
Souběžně s turnajem kategorie 2016, probíhal turnaj v minihokeji i pro starší kategorii 2015 s identickými soupeři. Náš tým po ospalejším začátku zařadil vyšší rychlost, a nakonec i on vybojoval první místo.
Všichni zúčastnění si to sobotní dopoledne náramně užili a zlaté medaile na krku byly pro děvčata a kluky speciální odměnou.“

Také naši mladší žáci zažili vítěznou sobotu a je to pro ně první výhra v sezóně. S touto kategorií jsme se po delší pauze dostali opět do ligy mladších žáků, což je nejvyšší soutěž pro tuto kategorii. Kluci tak mají možnost hrát zápasy proti nejlepším týmům v republice (Hradec Králové, Liberec, Mladá Boleslav, Kolín apod.) a dokážou sehrát se soupeři vyrovnaná utkání. Vítězství jim však dosud unikalo, až včera dokázali porazit na ledě soupeře Kolín 4:6.

Komentář Patrika Urbana, trenéra MŽ:
„Výborný týmový výkon. Od začátku bylo vidět, že kluci chtějí zápas vyhrát. Rozhodla výborná práce útočníků před jejich gólmanem a aktivní hra našich obránců podpořena výbornými výkony gólmanů.“

Úspěšní byli i starší žáci, kteří si to v domácím prostředí rozdali s týmem Hradce Králové o prvenství v regionální lize. Naši kluci dokázali výsledkem 7:5 již podruhé porazit rivala z Hradce a bez jediné porážky vedou svoji skupinu a míří za postupem do nadstavby.

Komentář Davida Chalupy, trenéra SŽ:
„Dnešní zápas se mi hodnotí samozřejmě parádně. Kluci odehráli parádní zápas proti Hradci, kde jsme byli, až na pár minut ve druhé třetině, lepším týmem. Dávali jsme krásné góly. Plno dalších krásných akcí navíc gólem neskončilo. Hradec se nám podařilo letos porazit již podruhé a zaslouženě vedeme celou skupinu bez ztráty kytičky. Kluci zaslouží velkou pochvalu.“

Další vítěznou kategorií se v sobotu stal náš dorost, který pod názvem HC Krkonoše v dorostenecké regionální lize zatím také nezaznamenal žádnou porážku. V sobotu na domácím ledě dokázal porazit Českou Lípu 7:6 a udržel si první místo ve svojí skupině.

Komentář Petra Hlaváče, trenéra DOR:
„Odehráli jsme zápas jako na houpačce. Do zápasu jsme vstoupili výborně a vedli jsme 4:1, potom soupeř využil několik svých příležitostí a stáhnul skóre na rozdíl jednoho gólu. Potom jsme mu odskočili a on se vždy dokázal dotáhnout. Nakonec kluci zápas disciplínou a bojovností dokázali dotáhnout k vítězství. Za výkony v dosavadním průběhu sezóny si kluci zaslouží pochvalu. Určitě ale budeme dál tvrdě pracovat, protože se jednoznačně chceme dostat do nadstavby.“

Poslední a možná nejméně očekávané vítězství přivezl náš A-tým z favorizovaného Tábora, kde zvítězil přesvědčivě 0:5.

Komentář Tomáše Jirků, šéftrenéra mládeže a trenéra A týmu:
„Sobota 22.10. byla pro náš klub od mládeže až po Áčko velmi úspěšná.
Přípravka přivezla z Trutnova dvě zlaté medaile. Mladší žáci poprvé v lize vyhráli, z čehož mám velkou radost, protože to kluci potřebovali. Starší žáci porazili doma favorizovaný Hradec Králové. Dorost pokračuje ve vítězné sérii bez porážky, když si doma poradili s Českou Lípou.
Nakonec A- tým, který získal 3 body na ledě ambiciózního Tábora.
Jsem opravdu pyšný na všechny hráče od přípravky, až po Áčko. Věřím, že i příští týden bude podobně úspěšný.