HC Stadion Vrchlabí – Zhodnocení přípravy očima Filipa Moníka
Rozhovory

Zhodnocení přípravy očima Filipa Moníka

16.09.2022
Filip Vedral

První, kdo hodnotí přípravu před nadcházející sezónou, je útočník Filip Moník.
Filipovi se v přípravě velmi dařilo. Připsal si 4 góly a 8 asistencí.

100% úspěšnost v přípravných zápasech, lepší to být ani nemohlo. Jak bys v krátkosti zhodnotil přípravu?
Samozřejmě jsem rád, že se nám v přípravě dařilo. Určitě na tom má zásluhu kvalita letní přípravy, která měla dokonce až parametry první ligy. S tím samozřejmě i kvalitní tréninky na ledě. Doufám, že v tom budeme pokračovat i nadále.

V přípravě jsi měl 4 góly a 8 asistencí, plus proměněný nájezd v Jablonci. To není vůbec špatné. Jsi spokojený s tím, jak jsi v přípravě pomohl týmu?
Není to jen moje zásluha, ale taky mých spoluhráčů. Sám za sebe spokojený vcelku jsem, ale pořád je spousta věcí, na kterých musím zapracovat a zlepšit. Hlavní bude to přenést do sezóny.

V zápase proti Hronovu jsi měl na drese kapitánské "Céčko". Jaký to byl pocit? Cítil jsi větší tlak?
Kapitánské "Céčko" jsem na sobě měl vůbec podruhé v životě. Byl jsem tedy celkem nervózní, hlavně když došlo na podávání rukou rozhodčím. Bohužel to bylo zrovna ve vyhroceném zápase, který se nedohrál.

Vypadá to, že spojení mladíků se zkušenými pardály zatím šlape. Jsi s týmem spokojený?
Celý tým zatím šlape skvěle. Jsme tu převážně odchovanci nebo kluci, kteří zde prošli mládeží. Nových tváři přišlo jen pár, ale jsou to všechno fajn kluci. Příprava ukázala, že táhneme všichni za jeden provaz a nenecháme si nic líbit.

Jak hodnotíš výkony nových gólmanů Vacka a Krinwalda?
Oba brankáři předvedli skvělé výkony a zákroky. Ani s jedním jsme zápas ještě neprohráli a jsem rád že máme v brance jistotu.

Který soupeř, se kterými jste se setkali v přípravě, byl pro tebe nejhorší? Proč?
Nejhorším soupeřem byl za mě jednoznačně Hronov. V Hronově hráli nepříjemný a zákeřný hokej a zápas u nás se ani nedohrál...

Proti komu se ti naopak hrálo nejlépe?
Nejlépe se mi hrálo v Děčíně. Byl to pro nás poslední a hlavně velmi kvalitní zápas před zahájením sezóny. Jsem rád, že i ten jsme zvládli vítězně.

Jaké máš očekávání do sezóny po takové přípravě?
Příprava ukázala, že jsme herně a fyzicky skvěle připraveni. Doufám že svou ofenzivní hrou přilákáme na stadion co nejvíc fanoušků. Určitě bychom se s jejich podporou chtěli dostat do postupující šestky a získat výhodnou pozici pro play-off.