HC Stadion Vrchlabí – Aktuality z našeho A-týmu
A Team

Aktuality z našeho A-týmu

02.05.2022
Lucie Horčičková

Jiří Jakubec, sportovní manažer klubu, přináší první informace k A-týmu pro novou sezónu 2022/23.

V loňské sezóně jsme skončili po základní části na 11. místě. Byla to rozpačitá a velice náročná sezóna. Měli jsme v ní lepší momenty, ale i ty méně povedené. Úzce spolupracujeme s extraligovými Pardubicemi a na této spolupráci nebudeme nic měnit. V pardubickém Dynamu je avizováno velké posilování jejich A-týmu s ambicemi na zisk extraligového titulu. Zároveň si chtějí udržet dostatečně široký kádr, což je pro play-off velice důležité. Ukázalo se to i letos, kdy velice solidně v Pardubicích zahráli hráči, kteří většinu sezóny strávili ve Vrchlabí - Ondřej Matýs, Tomáš Kaut a Karel Nedbal. Avizované posilování pardubického Dynama bude mít vliv i na vývoj a sestavování našeho týmu.

Realizační tým
Zde neproběhnou žádné změny. Trenérský tým, který s týmem dohrál konec loňské sezóny, dokázal tuto soutěž udržet a chybělo malinko, abychom si zahráli i předkolo play-off. S jejich prací jsme maximálně spokojeni, všichni spolu fungují jako jeden celek a přenáší tuto atmosféru a filozofii i na tým. Věříme, že letos opět odvedou naprosto profesionální práci a že z týmu vyždímají maximum.
Hlavní trenér: Tomáš Jirků
Asistenti trenéra: Jan Starý, Ján Bendík
Trenér gólmanů: Martin Abrahám
Vedoucí týmu: Ján Bendík
Kustod a masér týmu: Michal Křelina

Gólmani
V našem brankovišti dojde pro letošní sezónu ke změně. Náš tým opouští Jakub Soukup. Reagujeme tak na očekáváný přetlak v brance Pardubic. Nebylo to vůbec jednoduché rozhodnutí, protože Kuba pro náš tým odvedl po celé 4 sezóny skvělou a naprosto profesionální práci. Tímto mu chceme ještě jednou moc poděkovat a přeje mu hodně štěstí jak do osobního života, tak do toho hokejového.
Pro příští sezónu již nepočítáme ani s Oliverem Štěpánkem. Oliver se nedokázal prosadit natrvalo do naší branky, ale byl vždy připraven zaskočit a byl v hlavě nastaven jako týmový hráč. I jemu patří velký dík za odvedenou práci pro náš klub a tým.
Do příští sezóny určitě počítáme s Vojtěchem Nečasem, který měl vynikající sezónu v Hronově a měl by letos dostat více prostoru v Chance lize.

Obrana
Zde již nadále nepočítáme s Tomášem Linhartem,. Tomáš je absolutní profesionál, který jde všem mladým klukům příkladem a v obou sezónách, které u nás odehrál, byl pilířem naší obrany. I Tomášovi patří absolutní poděkování za jeho práci, kterou zde odvedl.
V našich řadách už také neuvidíme Tomáše Kynčla, který se stěhuje do Prahy a dá přednost studiu. To nás velice mrzí, protože Tomáš si v loňské sezóně konečně vydobyl pevné místo v základní sestavě a počítali jsme s ním i pro letošní sezónu.
Dále již v našem týmu nebudou působit obránci Ivan Lytvynov, Jan Oliva a Marek Voženílek.

Naopak jsme se dohodli na pokračování s Davidem Kajínkem, bez kterého jsme si naši obranu nedokázali představit a je i stěžejním člověkem a lídrem do kabiny.
Dalším důležitým obráncem, se kterým můžeme pro letošní sezónu počítat, je Karel Nedbal. Je to hráč v ideálním věku a v Chance lize má již nasbíráno spoustu zkušeností. I on je důležitým stavebním prvkem naší defenzívy.
Do našeho širšího kádru budou zařazeni i hráči, kteří tu působili již vloni - Tomáš Jelínek, který je zatím v rekonvalescenci po náročné operaci kolena, David Sýkora a Jakub Kynčl.
Dalším jménem, které doplní naše obranné řady je Tomáš Perička, vrchlabský odchovanec, který strávil juniorská léta v hradeckém Mountfieldu.

Útok
V našem týmu končí Pavel Mrňa, hráč, který s námi prošel dvě krásné sezóny v II. lize, postup do Chance ligy a v ní další dvě úspěšné sezóny. Pavel je velký bojovník a odvedl tu kus velké a dobré práce. Pavel vždy dokázal na hřiště přinést emoce a napětí. I jemu moc děkujeme za odvedené služby a přejeme mu hodně zdaru v dalším pokračování jeho kariéry.
Dalším hráčem, který u nás nebude pokračovat je Martin Heřman. Martin měl u nás vynikající předloňskou sezónu, kdy se mu dařilo herně i bodově. V loňské sezóně byl ve hře a v kabině přínosem, ale body chyběly a na smlouvě pro letošní sezónu jsme se nedohodli. I jemu patří velký dík, že nám pomohl zvládnou náš vstup do Chance ligy a přejeme mu vše nej do dalšího života.
V našem dresu již příští rok také neuvidíme Michala Pochobradského a Lukáše Kučeru.

Pokračovat v našem týmu bude Patrik Urban, který v loňské sezóně ovládl kanadské bodování vrchlabského týmu. Patrik je odchovanec, který i v této vyšší soutěži dosahuje skvělých výsledků. Doufáme, že Patrik ve svých výkonech bude pokračovat a vzhledem k jeho ideálnímu hokejovému věku věříme, že je dokáže ještě o kousek posunout.
Další důležité jméno, které i v příštím roce uvidíme v našem dresu, je Tomáš Kaut. Přirozený vůdce a absolutní profesionál v kabině a velký bojovník na ledě.
Další útočníci, kteří podepsali smlouvu nebo jsou připraveni pokračovat ve Vrchlabí, jsou Ondřej Chrtek, David Chalupa, Filip Moník, Michal Machač a nájezdový fenomén Tomáš Zeman.
Do širšího kádru rovněž počítáme s Radimem Šlaicherem a Samuelem Duchanem. Tito útočníci měli povedenou loňskou sezónu v Hronově a pokusí se u nás prokousat do sestavy.
V podobné pozici bude i Adam Jirků, který vloni střídal hradeckou juniorku s druholigovým Hronovem.
Příležitost poprat se o sestavu dostane i Miroslav Rohlík, odchovanec Pardubic, který podával velice slušné výkony ve druholigové Příbrami.

Jak vidíte, tak naše soupiska ještě zdaleka není kompletní. Jak již dlouhodobě avizujeme, tak spolupráce s extraligovým HC Dynamo Pardubice bude pokračovat i nadále. Společně a postupně budeme pracovat na doplnění kádru. Cíl máme pořád stejný, vytvořit co nejlepší servis pro partnera z Pardubic a přitom vybudovat konkurenceschopný tým, který v Chance lize bude hrát důstojnou roli. Zatím není úplně zřejmý herní model pro naši soutěž, ale nemáme menší ambice, než postup do bojů play-off.