HC Stadion Vrchlabí – Spraví si Vrchlabí chuť na ledě Poruby?
Preview k zápasu

Spraví si Vrchlabí chuť na ledě Poruby?

26.11.2021
Raina Tomanová

Vrchlabí se po týdenní pauze vydá na led Poruby. První vzájemný zápas dopadl lépe pro Vrchlabí, které před domácími diváky Porubu udolalo poměrem 4:3. Porubu od HC Stadionu dělí už osm bodů, nutno ale dodat, že umístění v tabulce není vůbec podstatné.

Tým z Ostravy je na 13. místě a na kontě má 31 bodů. Podle výsledků je jednoznačné, že má výsledky jako na houpačce. V posledním odehraném zápase sice prohrála nad Přerovem 2:0, stejným výsledkem ale vyhrála utkání proti Vsetínu. Dařilo se jí také v Kadani, kterou přehrála 6:1. To je současně její nejlepší výsledek. Naopak nejvyšší prohru zaznamenala Poruba v prvním vzájemném zápase se Vsetínem, kterému nevstřelila ani branku a naopak jich šest inkasovala. Lotyšský brankář Poruby Ervins Muštukovs si ale drží úspěšnost nad 91 %.

HC Stadion Vrchlabí má za sebou nepodařený zápas na ledě Jihlavy, ve kterém dostal hned devět gólů. Na utkání přicestovalo také několik desítek vrchlabských fanoušků. Všichni však nakonec odjeli domů zklamaní. Vrchlabí se v tabulce propadlo na devátou pozici, na kontě má 39 bodů. Poslední dvě utkání na venkovních kluzištích se Vrchlabí příliš nepodařila. Zmínit se ale musí, že před venkovní šňůrou zápasů, tahal HC Stadion pětizápasovou vítěznou sérii. V ní získal krkonošský celek hned 13 bodů z 15 možných. Bude mít Poruba výhodu toho, že v týdnu odehrála zápas a nebo bude Vrchlabí připravené porazit tabulkově slabšího soupeře?

Všechny otázky nám odpoví utkání, které se odehraje na ledě Poruby v sobotu 27. listopadu v neobvyklém čase - již od 16. hodin.