HC Stadion Vrchlabí – Aktuality z A-týmu
A Team

Aktuality z A-týmu

14.07.2021
Lucie Horčičková

Na začátek prázdnin jsme pro vás připravili shrnutí ohledně přípravy a skladby našeho A-týmu.

Jak již dlouhodobě avizujeme, tak pro kvalitní prvoligové působení potřebujeme silného extraligového partnera, který nám pomůže hráčsky i ekonomicky. Tím se v loňské sezóně, díky vstupu Petra Dědka do pardubického klubu, stalo právě Dynamo Pardubice. Spolupráce se velice osvědčila, a tak oba kluby jasně deklarovaly, že v ní chtějí nejen pokračovat, ale snaží se ji i postupnými kroky prohlubovat.

Realizační tým
Nejprve se krátce vrátíme ke skladbě týmu, i když veškeré zásadní informace jsme již postupně prezentovali. Po loňské úspěšné sezóně jsme chtěli zachovat složení realizačního týmu a zároveň i udržet kostru týmu. Naše plány nám ale překazilo angažování Václava Baďoučka jeho rodnou extraligovou Plzní.
Prvním úkolem bylo tedy sestavit nový realizační tým. To se nám ve spolupráci s Pardubicemi podařilo a nyní máme na pozici hlavního trenéra dva trenéry - Petra Hlaváče a Martina Koudelku.
Na pozici asistentů budou u našeho týmu působit Tomáš Jirků a Jan Starý.
V pozici trenéra gólmanů bude i nadále působit Vladimír Kamenický.
O zázemí A-týmu se i nadále budou starat asistent manažera a vedoucí týmu Ján Bendík a Michal Křelina, kustod a masér v jedné osobě.

Jiří Jakubec, sportovní manažer klubu:
S realizačním týmem jsem spokojen. Takto široký realizační tým je pro nás novinkou a jsem zvědavý, jak to bude fungovat v sezóně. Každý z trenérů má co přinést, pravomoce a role jsou jasně rozděleny a cítím, že by to mohlo fungovat výborně. Myslím, že všichni členové realizačního týmu sdílí naši vizi, jak s takto poskládaným týmem pracovat. Pevně věřím, že mezi hráči a trenéry bude oboustranná důvěra, kterou považuji za klíčovou. Jako další předpoklad úspěchu vnímám tvrdou práci a pokoru, ale to jsou věci, které považuji za automatické.

Gólmani
Co se týká gólmanů, tak pro letošní sezónu počítáme s Jakubem Soukupem, Oliverem Štěpánkem a Vojtěchem Nečasem. Všichni tři jsou aktuálně v Pardubicích a připravují se s Dynamem. Jedinou změnou je fakt, že Jakub Soukup byl pro letošní sezónu uvolněn mateřským Litvínovem a bude zároveň v pozici třetího gólmana pro Pardubice.

Jiří Jakubec, sportovní manažer klubu:
Gólmany jsme udrželi ve stejném složení jako loni. Kuba Soukup potvrdil, že je pro první ligu vynikající gólman a my mu stoprocentně věříme i pro letošní sezónu. Je dlouhodobě známý svojí pracovitostí a letos absolvuje kompletní přípravu v Pardubicích, což mu výrazně pomáhá v jeho hokejovém rozvoji. Je výborně mentálně nastavený a věřím, že by se brzy mohl posunout hokejově ještě výš.
Oliver byl vloni příjemným překvapením a letos bude muset svoji pozici obhájit. Potenciál na to určitě má a prostor dostane.
Vojta Nečas je ročník 2001, což je zrovna ročník, který situaci s opatřeními proti COVIDu odnesl asi nejvíce. V loňské sezóně juniorka téměř nic neodehrála, takže má velké zápasové manko a bude nás teprve muset přesvědčit, že na první ligu má. U něho bychom rádi využili spolupráce s Hronovem a měl by dostat prostor tam, aby ukázal, že je připravený pro seniorský hokej.

Obránci
U obránců máme zatím na soupisce jména Tomáš Linhart, David Kajínek, Tomáš Kynčl a Jakub Kynčl. Navíc s námi absolvoval kompletní letní přípravu Karel Nedbal, který je sice pardubický hráč, ale jeho primární úloha bude u nás ve Vrchlabí. Musíme zmínit i Jakuba Moníka, který sice přerušil profesionální kariéru, ale bude pokračovat ve druhé lize v partnerském Hronově a v případě potřeby s ním počítáme na střídavé starty do našeho týmu. Zbývající místa jsou určena pro pardubické hráče, kteří jsou v přípravě v Pardubicích a perou se o místo v Dynamu.

Jiří Jakubec, sportovní manažer klubu:
V obraně nemáme soupisku nijak širokou, ale kvalita je vysoká. Pokud budu srovnávat s loňskou sezónou, tak si myslím, že máme kvalitu minimálně na stejné úrovni a vloni nám obrana pracovala skvěle. Navíc se obranné činnosti bude věnovat především Petr Hlaváč s Tomášem Jirků, takže i takticky a systémově bychom měli být minimálně na stejné úrovni jako v loňské sezóně. Ještě bude dost záležet na tom, kteří hráči k nám z Pardubic dorazí a jak budou nastaveni v hlavách, ale po loňské sezóně se toho nebojím a myslím, že obranné řady budou mít vysokou kvalitu.

Útočníci
Z útočníků máme zatím na soupisce Patrika Urbana, Pavla Mrňu, Martina Heřmana, Ondru Chrtka, Filipa Moníka a Davida Chalupu. Ve stejné pozici jako Karel Nedbal je pardubický útočník Tomáš Kaut, který s námi rovněž absolvoval celou přípravu a jeho stěžejní úloha bude ve Vrchlabí. S dalším doplňováním opět budeme čekat na pardubické Dynamo.

Jiří Jakubec, sportovní manažer klubu:
Ani v útoku to nemáme nijak extra široké, ale s kvalitou jsme spokojení. Zůstali kluci, kteří již vloni tvořili kostru týmu a věřím, že z Pardubic opět přijdou kluci, kteří to tu pojmou za své a budou v našem dresu bojovat o návrat do extraligy.

Jiří Jakubec o letní přípravě a ambicích
Podle informací od trenérů mají hráči za sebou velice kvalitní a náročnou letní přípravu. Někteří ji absolvovali přímo v Pardubicích, pár nejzkušenějších mělo individuální plány a zbytek trénoval ve Vrchlabí. Na fyzickou kondici hráčů, se kterými počítáme pro náš tým, dohlíželo především trio trenérů - Petr Mocek, Jan Starý a Tomáš Jirků.
Na začátku a na závěr přípravy všichni absolvovali fyzické testy a s jejich výsledky jsme spokojeni. Na fyzické kondici pochopitelně budeme pracovat i na ledě v průběhu celé sezóny. Na led ve Vrchlabí vyrazíme v pondělí 26.7. a postupně se k nám začnou připojovat hráči z Dynama. Pokud bude vše probíhat dle plánu a hygienická situace to dovolí, tak začátkem září bychom ve Vrchlabí měli odehrát přípravný zápas s partnerským Dynamem. I na toto utkání, stejně jako na všechny ostatní přípravné zápasy, budou mít všichni držitelé loňských permanentních vstupenek vstup zdarma.
Letošní sezóna bude vzhledem k avizovanému významnému zeštíhlení první ligy velmi náročná. To si velice dobře uvědomujeme a vnímáme, že i všichni soupeři posilují. Zůstáváme pokorní, ale zároveň se této výzvy vůbec nebojíme a na novou sezónu se velice těšíme. Pro úspěch jsme udělali maximum a věřím, že jsme dobře připraveni, že jsme zase o jeden rok zkušenější a že tuto sezónu zvládneme. Naším jednoznačným cílem je umístění do 10. místa a účast v play-off. Ovšem našim největším přáním je účast diváků a vrchlabských fanoušků v naší DD Elektromont aréně. Věříme a doufáme, že se již situace uklidní a že se s vámi budeme potkávat v ochozech našeho stadionu.