HC Stadion Vrchlabí – Realizační tým 2021/2022
Tiskové zprávy

Realizační tým 2021/2022

29.04.2021
Daniela Udatná

Čekání se vyplatilo!
Po měsíci intenzivních jednání vám představujeme nové tváře realizačního týmu pro sezonu 2021/2022.

Jiří Jakubec, sportovní manažer HC Stadionu Vrchlabí:
„Jak všichni víte, po odchodu Václava Baďoučka jsme intenzivně řešili skladbu nového trenérského týmu. Vnímali jsme to jako zcela zásadní otázku, protože po Václavovi tu zbyl kus výborně odvedené práce, kdy jsme po většinu sezony předváděli velice dobré výkony a parádně nám fungovala i kabina.
Naší absolutní prioritou pro příští sezonu je opět týmovost, ze které by měly vystoupit osobnosti, které tým potáhnou.
Tomuto cíli jsme podřídili i výběr trenérů na jednotlivé posty. Vše jsme konzultovali i s naším partnerským týmem HC Dynamo Pardubice, které se i v příští sezóně bude zcela zásadně podílet na složení kádru našeho týmu. Již jsem zde uváděl mnohokrát, že bez takto ekonomicky i hráčsky silného extraligového partnera bychom nebyli schopni odehrát na slušné úrovni Chance ligu. Pardubické Dynamo se tedy také zásadně podílelo na výběru trenérů a tímto jim chci poděkovat za vstřícné jednání, protože se domnívám, že se nám podařilo složit realizační tým, který má jasné cíle.
Těmi jsou dobré výsledky našeho týmu, kvalitní předváděná hra a rozvoj mladých hračů. Jak jsme si ověřili v loňské sezóně, všechny tyto cíle jdou ruku v ruce a lze je skloubit.
Širší trenérské týmy jsou dnes již samozřejmostí a pro nás to bude trochu změna. Věříme, že celý realizační tým bude skvěle fungovat a přenese tuto atmosféru i na hráče.
Očekáváme, že trenéři dokážou všechny hráče přivést až na hranice jejich možností a ty postupně posouvat. Na spolupráci s novým trenérským týmem se již moc těším.“

Dušan Salfický, sportovní ředitel HC Dynamo Pardubice:
„Po prvním a dle nás úspěšném roce spolupráce jsme zvažovali využití této spolupráce ve všech směrech. A tím je i změna našeho trenéra v realizačním týmu. Po odchodu trenéra Baďoučka jsme společně s partnerským klubem řešili složení realizačního týmu a domluvili jsme se, že dáme prostor novým trenérům. Rozhodli jsme se pro naše dva mladé trenéry, kteří se posunou ve své profesní kariéře. Zároveň děkuji Jirkovi Malinskému za výbornou práci v loňské sezóně.“

Na pozici hlavního trenéra budeme mít letos dvojici trenérů.

Na vrchlabskou lavičku se vrací Petr Hlaváč, který tu zažil a odkoučoval druholigové sezóny a to jak na pozici hlavního trenéra, tak na pozici asistenta Václava Baďoučka. Petr pochopitelně zná dokonale naše prostředí a většinu hráčů z našeho kádru, má bezesporu mnoho silných trenérských dovedností a jsme přesvědčeni, že v kombinaci s dalšími členy týmu může pomoci realizovat naše cíle pro letošní sezónu.

„Můj návrat k vrchlabskému A týmu pro mě znamená něco jako návrat do ráje. Co víc si člověk může přát, než trénovat tým ve městě, ve kterém bydlí a ve kterém působil jako hráč a později jako trenér. Těším se na spolupráci se všemi členy realizačního týmu."

Rovnoceným partnerem na lavičce mu bude Martin Koudelka, který má za sebou skvělou hráčskou kariéru (11 extraligových sezón, 1 titul) a bohaté zkušenosti s trénováním juniorských kategorií. Martin skvěle zapadá do realizačního týmu, jak lidsky, tak hokejově a jeho obrovskou výhodou je, že všechny pardubické kluky, kteří u nás budou působit, dobře zná a ví, jak je hokejově posunout dál.

„Chci dál pokračovat v něčem, co bude dobré pro náš klub i pro Vrchlabí. Dělal jsem dlouho u mládeže a proto hodně kluků, kteří budou v příští sezoně ve Vrchlabí, znám. Trénoval jsem je ve starším dorostu. V tom vidím velký přínos pro obě naše mužstva i pro ty kluky, kteří se tam objeví.“

Na pozici asistenta se objeví Tomáš Jirků, kterého vám nemusíme představovat. Z Tomáše se postupem času stala veliká hokejová osobnost našeho klubu a nedokážeme si představit lepší volbu. Tomáš by klidně ještě mohl hrát, ale ve vzájemné shodě jsme se rozhodli rozvíjet jeho trenérský potenciál, kde vidíme pro nás i pro něho velikou budoucnost.

„Těším se na spolupráci s mladými hráči, bude skvělé pracovat na jejich hokejovém rozvoji."

U týmu bude působit ještě jeden asistent - Jan Starý. Jan je člověk, který má za sebou skvělou hráčskou kariéru (14 extraligových sezón, 3 tituly) a bude u nás sbírat trenérské zkušenosti. Byl celoživotně spojován se skvělou kondicí a v poslední době hodně spolupracuje s pardubickým kondičním trenérem Petrem Mockem. Bude mít na starosti především rozvoj kondiční připravenosti celého týmu, ale jak je vidět z jeho hráčské vizitky, tak hokejista, který byl u zisku 3 extraligových titulů, má týmu hodně co předat i po hokejové stránce. Pro Jana bude tato sezona první trenérskou zkušeností v dospělé kategorii. Dosud působil u pardubické mládeže.

„Těším se hodně, je to velmi zajímavá nabídka, za kterou jsem rád.“

Trenérský tým doplní trenér brankářů Vladimír Kamenický. Vladimír je osvědčenou tváří našeho trenérského týmu a výkony brankářů v loňské sezóně osvědčili, že je mužem na správném místě.

„V následující sezoně nás čeká veliká výzva. Těším se na vše co nám přinese, jsme motivovaní a natěšení na společnou práci.“

Náš tým se poprvé sejde 3.5., kdy začneme společnou letní přípravu, kterou ukončíme 2.7..
Na led bychom rádi vyjeli koncem července.