HC Stadion Vrchlabí – Užíval jsem si každý zápas, říká po třech sezónách ve Vrchlabí Ján Niko
Rozhovory

Užíval jsem si každý zápas, říká po třech sezónách ve Vrchlabí Ján Niko

27.04.2021
Tomáš Otradovský (Krkonošský deník)

Jedním z hráčů, které v příští sezóně již nebudeme v domácím dresu vídat, je třicetiletý obránce JÁN NIKO.
Jak hokejista, jenž ve Vrchlabí působil ve třech sezonách, informaci přijal a jak bude na Vrchlabí vzpomínat, prozradil v rozhovoru pro Krkonošský deník.

Kdy jste se dozvěděl o tom, že s vámi již klub nepočítá a jak vám to vlastně bylo oznámeno?
Dozvěděl jsem se o tom krátce po skončení sezony, kdy jsme měli pohovory s vedením. Bylo mi řečeno, že byl se mnou vrchlabský klub maximálně spokojený, ale pro příští sezonu pro mě nemají místo z důvodu další spolupráce s extraligovými Pardubicemi.

Bylo to pro vás velké překvapení nebo jste s tím s ohledem na strategii klubu trochu počítal?
Přiznám se, že mi z toho bylo hodně těžko. Takový je ale hokejový život. Ve Vrchlabí jsem se plánoval usadit, proto jsem měl zájem přijít už během postupové sezony a hrát tu první ligu. Konec pro mě byl překvapením, nicméně když jsem po základní části nedostal nabídku k pokračování v týmu, tak jsem s tím trochu i počítal.

Vám je třicet, na konec kariéry máte ještě dost času. Máte už ponětí, kam povedou vaše další hokejové kroky?
Zatím vůbec nevím, kde budu dál působit. Řešíme to spolu s mým agentem.

Jaké byly ty tři sezony ve Vrchlabí? Na co budete nejvíc vzpomínat?
Já jsem si tu užíval každý zápas. V klubu panuje taková rodinná atmosféra a pracují v něm skvělí lidé. Největším zážitkem bylo zahrát si v jednom týmu s takovými hvězdami, jako jsou Jaroslav Bednář, Jan Hlaváč, Tomáš Rolinek nebo Petr Sýkora. Samozřejmě nemohu zapomenout na vrchlabské fanoušky, kteří byli při každém utkání vynikající.

Povedených večerů jste v týmu zažil spousty. Kdybyste měl vzpomenout jeden až tři zápasy, které nelze vymazat z paměti – které by to byly?
Určitě to bylo televizní utkání s Kladnem, které bylo pro celé Vrchlabí svátkem. My ho navíc skvěle zvládli a dokázali vyhrát. Pak rád vzpomenu na domácí utkání proti silné Porubě a vítězný souboj s Jihlavou, kde jsme u nás prohrávali 0:2 a přesto to dokázali otočit. Ve všech případech byla velká škoda, že u toho nemohli být naši příznivci.

Co byste na závěr popřál vrchlabskému hokeji do dalších sezon?
Samozřejmě bych všem popřál, aby se jim dařilo i v příštím ročníku, který bude velice těžký. Pokud bude zájem, vždycky se do Vrchlabí rád vrátím.

Statistiky obránce Jána Nika za tři sezóny ve Vrchlabí:
2017/2018

33 utkání -> 6 branek, 24 asistencí

2019/2020
12 utkání -> 5 branek, 9 asistencí

2020/2021
39 utkání -> 5 branek, 10 asistencí