HC Stadion Vrchlabí – Vsetín nebo Poruba? Už dnes může Stadion znát soupeře pro čtvrtfinále
A Team

Vsetín nebo Poruba? Už dnes může Stadion znát soupeře pro čtvrtfinále

15.03.2021
Tomáš Otradovský (Krkonošský deník)

Vynikajícím čtvrtým místem po základní části Chance ligy si hokejisté vrchlabského Stadionu zajistili přímý postup do čtvrtfinále play off a nyní tak v klidu vyčkávají, jaký soupeř jim vzejde z dramatického dění v předkole.

Už před jeho zahájením byli svěřenci kouče Václava Baďoučka papírově nejblíž Vsetínu. Právě Valaši totiž po dlouhodobé části okupovali pátou příčku a ze všech osmi celků šli do předkola v nejlepší pozici.

Bylo tak zřejmé, že pokud nezaváhají v souboji s ústeckým Slovanem, stanou se právě oni soupeřem jediného z trojice nováčků, který si při své premiéře zajistil účast ve vyřazovací části.

VHK Robe Vsetín zahájil sérii s Ústím dvěma domácími zápasy. Poprvé vyhrál šťastně 2:1 po nájezdech, podruhé však padl 1:2 a na sever Čech odjížděl s nožem na krku. Tým trenéra Romana Stantiena však nedělní třetí bitvu ovládl, vyhrál hladce 5:2 a už dnes může na stejném místě potvrdit postup do čtvrtfinále.

Pokud by dnes vyhrál Slovan, dohraje se série ve středu na Valašsku, a kdyby snad Ústečtí dokázali svůj osud zvrátit a favorita vyřadit, postavili by se vrchlabskému Stadionu hokejisté Poruby.

Ti totiž v základní části uhráli šesté místo a při případném neúspěchu Vsetína by následně byli novým nejvýše postaveným celkem pod čarou přímé účasti ve čtvrtfinále. Ostravané svoji sérii zvládli bez ztráty kytičky. Nepříjemného soka z Prostějova porazili postupně doma 2:1 v prodloužení, 4:2 a na ledě soupeře pak vítězstvím 5:1 dokonali postup.

Poruba je mimochodem jediným týmem, který se již dokázal přidat ke čtyřem jistým čtvrtfinalistům (Kladno, Jihlava, Přerov, Vrchlabí). Vedle Vsetína jsou ve zbylých dvou sériích zatím blíže postupu hráči Třebíče a Litoměřic.

Zbývá dodat, že úvodní dva čtvrtfinálové duely odehrají vrchlabští hokejisté už v pátek a sobotu na domácím ledě. Teď si jen počkat, proti komu.

Pohled na dosavadní výsledky předkola:
Vsetín – Ústí nad Labem 2:1sn
Vsetín – Ústí nad Labem 1:2
Ústí nad Labem – Vsetín 2:5 (stav série: 1:2)

Poruba – Prostějov 2:1p
Poruba – Prostějov 4:2
Prostějov – Poruba 1:5 (konečný stav série: 0:3)

Třebíč – Slavia Praha 4:1
Třebíč – Slavia Praha 0:2
Slavia Praha – Třebíč 0:1 (stav série: 1:2)

Litoměřice – Sokolov 2:3p
Litoměřice – Sokolov 4:0
Sokolov – Litoměřice 5:7 (stav série: 1:2)