HC Stadion Vrchlabí – Na slovíčko s Michalem Machačem
Rozhovory

Na slovíčko s Michalem Machačem

22.01.2021
Lucie Horčičková

Michal Machač je jednadvacetiletý pardubický odchovanec, který v letošní sezóně nastupuje za náš vrchlabský A-tým. V loňské sezóně Michal nastoupil do několika zápasů za extraligové Pardubice, prvoligovou Jihlavu, Kadaň nebo Prostějov.
V rozhovoru s Michalem se dočtete, jak hodnotí středeční utkání se Slavií, nebo jak se mu líbí ve vrchlabském klubu.

Jak hodnotíš středeční utkání se Slavií?
Bylo to od začátku vyrovnané utkání, Slavia hrála dobře, měla dobrý pohyb, rychle k nám přistupovali, a to nám chvílemi dělalo problémy. I tak jsme si ale vytvořili dost šancí, které jsme měli proměnit a mohli jsme brát 3 body. Závěr základní hrací doby jsme pak nezvládli. V prodloužení nás podržel Kuba Soukup, který odchytal parádní zapas. Martin Heřman to tam z brejku uklidil a bylo hotovo. Škoda ztráty jednoho bodu, ale remíza byla asi spravedlivá.

Jak bys zhodnotil váš sobotní výkon, který jste podali v utkání s Litoměřicemi?
První třetinu jsme hráli slušně, dostali jsme se do vedení, o které jsme bohužel chvilku před koncem první třetiny přišli. Druhá třetina se nám vůbec nepovedla. Litoměřice byly lepší a právem šly do vedení. Ve třetí třetině se zase ukázalo, jak jsme silná parta. Věřili jsme až do konce, že s výsledkem ještě něco uděláme. To se nám podařilo a v nájezdech jsme sebrali ještě ten druhý bodík.

V sobotu vás čeká výjezd do ostravské Poruby. Jak se na utkání připravujete?
Tak asi všichni víme, že to bude strašně těžké utkání. Poruba má letos určitě ambice na postup. Doma s námi prohráli, takže se na zápas dobře připraví. My do toho dáme všechno a uvidíme, jak to dopadne. Připravujeme se stejně jako na každý zápas, rozebereme si soupeře na videu. Dobře potrénujeme a půjdeme na to.

Jak bys zhodnotil vaše dosavadní lednové výkony?
V novém roce se nám zatím daří. Přeci jenom výhra nad Vsetínem, Přerovem nebo Slavií ukazuje, že sílu máme. Snad se nám bude dál dařit.

Jaký soupeř byl, podle tebe, pro vás zatím nejtěžší?
Těžko říct... Vždycky je to hlavně o tom, jak hrajeme my.

Co říkáš na své výkony, které letošní sezónu podáváš?
Tohle je asi otázka spíš na trenéry. Doufám, že to není špatný. :-) Vždycky to ale může být i lepší. Mám spoustu šancí, ale trápí mě koncovka. Na tom musím zapracovat.

Jaké to je hrát bez diváků?
Je to smutný... Ještě k tomu, když se nám daří. Bylo by hezký, užít si to společně s fanoušky.

Bude pro tebe těžké si pak opět navyknout na jejich přítomnost?
Snad ne. Myslím, že se na ně už všichni těšíme.

Jak jsi ve Vrchlabí spokojený?
Já jsem spokojený maximálně. Nemám si na co stěžovat. Všechno tu funguje perfektně a máme všechno, co potřebujeme.

Co říkáš na partu v kabině? Sedli jste si?
To je asi to hlavní, proč jsme momentálně na 3. místě. Sešla se tu výjimečná parta. Asi nejlepší, co jsem zažil.

Máš nějakého oblíbeného spoluhráče, se kterým se ti dobře hraje?
Tak ta sestava se docela točí. Vždycky záleží, koho mají trenéři k dispozici. Zatím jsem měl u sebe vždycky super spoluhráče.

Jak trávíš ve Vrchlabí volný čas?
Tak ono toho volna moc není. :-) Když to jde, tak jedu domů, jinak koukáme s kluky na filmy, nebo se zajedeme projít do Špindlu a sem tam si i něco uvaříme. :-)