HC Stadion Vrchlabí – Na slovíčko s Davidem Chalupou
Rozhovory

Na slovíčko s Davidem Chalupou

12.01.2021
Lucie Horčičková

David Chalupa je třiadvacetiletý útočník, který do vrchlabského klubu přišel z hradecké juniorky. Ve Vrchlabí hraje již od roku 2017 a působí zde také u mládeže jako hlavní trenér 3.třídy.
V rozhovoru David např. zhodnotil obě utkání se Vsetínem nebo popsal, jak momentálně probíhají tréninky mládeže.

Jak hodnotíš pondělní domácí utkání se Vsetínem?
Je škoda, že jsme prohráli a ukončili tak sérii vítězných utkání. Myslím si, že jsme neodehráli špatný zápas, je škoda, že jsme neproměnili spoustu šancí na začátku zápasu, kde jsme mohli soupeř odskočit. Bohužel jsme dostali dva takové smolné góly a prohra 3:0 po první třetině je, s tak kvalitním týmem, už propastný rozdíl. Ve druhé třetině se nám vůbec nedařilo, soupeř se soustředil na obranu a, bohužel, se nám nepodařilo proměnit dlouhou přesilovku 5 na 3. Ve třetí třetině se nám přes všechnu snahu podařilo vstřelit jen dva góly, které nestačily ani na jeden bod. Pro nás to byl takový zápas blbec.

Co bylo, podle tebe, zlomovým momentem tohoto utkání?
Neproměněné šance na začátku zápasu a dlouhá přesilovka 5 na 3, kterou jsme neproměnili.

V sobotu jste byli ve Vsetíně na proslulém „Lapači“. Těšil ses, že si zahraješ v tak legendární aréně, i když bez divácké kulisy?
Na Lapači jsem hrál již v dorostu a na zápas bych se těšil více, kdyby tam s námi mohli být i diváci. Takhle to byl normální zápas jako každý jiný.

Jak bys zhodnotil toto utkání, které jste vyhráli 4:2?
Soupeř začal aktivně, ze začátku nás výborně podržel Oliver v bráně, podařilo se nám vstřelit dva rychlé góly, které nám pomohly a hráli jsme pak více v klidu. I když se soupeři podařilo ve druhé třetině vyrovnat, hned střídání na to se nám podařilo dostat do vedení a díky trpělivé hře, kterou jsme udrželi až do konce zápasu, se nám podařilo získat 3 body.

Co říkáš na leden plný zápasů? Jak takové tempo zvládáte?
Myslím si, že máme dobře natrénováno a že s tím nebudeme mít žádný problém. Každý hráč radši hraje zápasy než trénuje, včetně mě.

Na nováčka Chance ligy si vedete velice dobře. Jak hodnotíš vaše dosavadní výkony?
Kdyby nám před začátkem sezóny někdo řekl, že budeme hrát takhle nahoře, nevěřili bychom mu. Hrajeme dobrý hokej, máme výborné gólmany, na které se můžeme spolehnout a celý tým odvádí skvělé výkony od začátku sezóny.

Jak se připravujete na středeční utkání, kdy do Vrchlabí přijede Havířov?
Dneska jsme měli krátký trénink a zítra nás čeká dopolední rozbruslení a video, kde se připravíme na soupeře a odpoledne si půjdeme pro další 3 body.

Jelikož v klubu působíš i jako trenér mládeže, jak vnímáš nynější situaci okolo covidu, která brání dětem trénovat?
Myslím si, že je to dost na nic, děti nemůžou mít tréninky ani na ledě, ani na suchu, tak se snažíme dělat alespoň 3x týdně online tréninky přes Skype.

Jak takové online tréninky vypadají a s jakými kategoriemi je praktikujete?
Každý trenér si vede svou kategorii, od nejmladších až po juniory, snažíme se s nimi posilovat s vlastní vahou, trenér vždy ukáže cvik a děti následně opakují. Bohužel je to v této době jediná možnost, jak s dětmi nějak trénovat.

Jak trávíš volný čas mezi tréninky?
Snažím se hodně odpočívat, jelikož je to teď poměrně náročné. Občas si pustím nějaký film nebo si schrupnu. :-)

Jak sis užil vánoční volno a jak si oslavil příchod nového roku?
Vánoce i Silvestra jsem strávil s rodinou doma v Hradci Králové. Čas s nimi jsem si užil, jelikož se během sezóny moc domů nedostanu. Vánoce proběhly v klidu, zhlédl jsem pár pohádek, k tomu si dal nějaké to cukroví a užíval jsem si volna.

Dal sis nějaká předsevzetí do nového roku?
Žádné předsevzetí nemám, ale v téhle těžké době bych si přál, abychom byli všichni zdraví a abychom dohráli sezónu až do konce.

Autor otázek: Jan Přikryl