HC Stadion Vrchlabí – Na slovíčko s Jirkou Vašíčkem...
Rozhovory

Na slovíčko s Jirkou Vašíčkem...

12.01.2020
Lucie Horčičková

Jiří Vašíček je devětatřicetiletý obránce, který má za sebou již řadu zkušeností jak s extraligovými kluby, tak i s druholigovými... Poté, co si Jirka nasbíral zkušenosti v týmech, které hrají vyšší soutěž, jako jsou např. Pardubice a Hradec Králové, se rozhodl je uplatnit ve vrchlabském A-týmu, kde působí již druhým rokem.
Jak Jirka strávil vánoční svátky a jak hodnotí začátek nového roku, se dočtete níže.

>Jak bys zhodnotil derby se Dvorem Králové nad Labem?
Dvůr je nejsilnější z našich soupeřů ve skupině, má spoustu kvalitních hráčů a tomu i průběh utkání odpovídal. Myslím, že hráli velice dobře. Dali jsme brzy rychlý gól a ten nám pomohl. Ve druhé třetině jsme jim dovolili spoustu přečíslení, tomu se musíme v příštích zápasech vyvarovat. Závěr jsme si zkušeně pohlídali.

>Jak hodnotíš utkání s Novou Pakou?
Opět výborné utkání, které nás prověřilo a muselo lidi bavit. Škoda, že takových v sezóně nehrajeme víc.
Moc bych ocenil i to, že s námi hráli otevřený a bojovný hokej v každém zápase. Dokazují, že bruslit umí a pokud k tomu přidají i systém a bojovnost, mohou se rovnat i nejlepším týmům skupiny. Zápas jsme rozehráli výborně a brzy vedli 3:0. Poté se domácí vrátili do hry a vynutili si i pár faulů. Jsme rádi, že jsme ubránili oslabení a ukázali bojovnost. I ta bude třeba v závěru sezóny.

>Jak bys zhodnotil vaše výkony, které jste doposud podali?
Řekl bych, že plníme předsezónní předpoklady. Bohužel, soutěž je špatně rozlosována a hrajeme pár opravdu kvalitních zápasů. Zápasy s Kolínem, Kobrou a dalšími, by nám jistě ukázaly a taky bychom viděli kvalitu jiné skupiny. Navíc, lidi by to taky jistě bavilo víc. Pro ty se to hlavně má hrát.

>Ve středu přijede do Vrchlabí Most... S čím do tohoto utkání půjdete?
Opět jdeme vyhrát a potěšit sebe i naše fanoušky. Zároveň už chceme hrát víc hokej, který bude třeba hrát v pozdějších fázích soutěže. Tedy zodpovědnější a poctivější vzadu.

>Co říkáš na vrchlabské fanoušky?
Fanoušky máme nejlepší v soutěži. Podporují nás i venku a nebýt jich, některá utkání by neměla ani pořádnou kulisu. Moc jim chci za náš tým poděkovat.

>Jak si strávil Vánoce? Co jsi našel pod stromečkem? Jak u vás Štědrý den probíhá?
Vánoce jsme oslavili doma v rodinném kruhu. Já si na dárky nepotrpím, jde mi o to, ať jsou šťastní ostatní, to se nám s manželkou pro děti snad podařilo.

>Jak si oslavil Silvestra?
Ráno mi popřála rodina k narozkám, pak jsme byli s Petrem Sýkorou, dětmi a dalšími rodinami na ledě v Pardubicích. Také jsme byli u babičky na návštěvě a ještě jsem byl pozdravit chlapy u nás v hospodě. Večer jsme strávili doma.

>Jak sis užil vánoční volno? Čemu ses věnoval?
Před svátky jsme byli s rodinou v teple. Moc jsme si to užili a v kombinaci s vánočním volnem mi to hlavně pomohlo na zraněné koleno. Jsem rád, že jsem opět 100% fit.