HC Stadion Vrchlabí – Hodnocení začátku sezóny
Tiskové zprávy

Hodnocení začátku sezóny

03.11.2019
Daniela Udatná

Slovy Jiřího Jakubce, sportovního manažera klubu, Vám přinášíme hodnocení začátku sezóny.

Před letošní sezónou jsme avizovali, že naše ambice budou stále ty nejvyšší a že budeme chtít bojovat o postup do vyšší soutěže. Kostra týmu, která se dle našeho názoru vloni osvědčila, zůstala stejná a přibylo několik posil. Také realizační tým zůstal bez vážnějších změn a to považuji za klíčové. Myslím, že je důležité, aby si lidé na sebe navzájem zvykli a mohlo vzniknout prostředí, které bude postaveno na důvěře uvnitř celého kolektivu.
Z prvních 12 kol jsme zaznamenali 11 vítězství a 1 prohru, která již "tradičně" přišla na hřišti, kde nás to všechny nejvíce mrzí a to v derby s Trutnovem.

Start je tedy dle našeho očekávání a to zejména výsledkově. Herně bylo v mnoha zápasech cítit, že nedokážeme hlavy nastavit na 100% soustředění a koncentraci. Zejména v koncovce máme tendenci situace přehrávat a dávat si tam přihrávky místo častější střelby. Už při změně systému soutěže a rozdělení do nových skupin, jsme věděli, že všechny zápasy budou mít velice podobný průběh. Při veškeré úctě k soupeřům a s velkou pokorou musím konstatovat, že do všech zápasů nastupujeme jako velký favorit a soupeř v podstatě nemá, co ztratit. Obvykle soupeř postaví svoji hru na důsledné obraně a spoléhá na brejky. V zápasech míváme střeleckou převahu a je otázkou, jak a zda dokážeme šance proměňovat. Hodně nám letos chybí zápasy se soupeři, kteří s námi hráli otevřenou partii , jako je Kolín, Kobra, Sokolov apod.
Jinak jsem ale s nasazením, bojovností a fungování týmu vcelku spokojen.
Určitě je co zlepšovat, ale pracujeme na tom a do play off máme ještě dost času. Pozitivem určitě je, že jsme většinu zápasů odehráli na kompletní 4 pětky. Všichni hráči by chtěli větší vytížení, ale všichni, nebo alespoň většina, chápou, že je potřeba tu zátěž rozložit a udržet široký kádr v herní zátěži.

Rád bych ještě zareagoval na několik dotazů, které se ze stran fanoušků objevily.

Honza Hlaváč:
Střídavé starty do HC Slavie Praha - Honza bydlí v Praze a už před sezónou jsme se dohodli, že u nás nebude absolvovat kompletní tréninkový program. Zároveň jsme mu pomohli dojednat tréninky na Slávii s tím, že pokud by oni potřebovali, může si za Slávii zahrát. Nakonec Slávie této možnosti využila, ale stále platí dohoda, že pro Honzu je absolutní priorita HCS Vrchlabí. Pro mě osobně je Honza příjemným překvapením. Věděli jsme, že je to pan hokejista, ale pauzu měl docela dlouhou, tak jsem čekal, že mu bude trvat déle, než se dostane do herní pohody. Navíc je to velice cílevědomý člověk, takže přípravu postupně směřuje k tomu, aby vrcholná forma přišla v tom nejdůležitějším období. Moc bych mu přál, aby mu vydrželo zdraví.

Další doplnění nebo změny v kádru:
Jak jsem již uváděl vícekrát, tak hokejový tým je živý organismus a je potřeba stále s ním citlivě pracovat. Situaci i s naším partnerským týmem MTF HK monitorujeme a nějaké drobné změny se asi udějí. Rozhodně nechystáme žádné zásadní překopání týmu a změny budou pouze kosmetické.

Již jsem dostal dost dotazů na jméno Tomáše Rolínka, takže bych se k tomu rád stručně vyjádřil:
Tomáš by pro náš tým byl obrovsky zajímavý, jak stylem hry, tak mentálně. Je to hráč, který se připravoval na extraligu a bude perfektně připravený. Jsem přesvědčený, že i u nás by do toho dával 100%, jak je jeho zvykem. S Tomášem jsme mluvili, momentálně má nabídky i z vyšších soutěží, takže je na něm, kam budou směřovat jeho další kroky. Výhodou je, že v naší kabině zná hodně kluků, takže si myslím, že není úplně nereálné, aby se u nás objevil.