HC Stadion Vrchlabí – Na slovíčko s Filipem Jiráskem...
Rozhovory

Na slovíčko s Filipem Jiráskem...

27.10.2019
Lucie Horčičková

Jedním z letošních nováčků v našem A-týmu je dvacetiletý útočník Filip Jirásek, který se svou hokejovou kariérou začínal v Hronově. Poté začal působil za hradecký Mountfield, kde měl možnost si zahrát i za A-tým. Posledním působištěm byl tým v Litoměřicích, kde Filip odehrál loňskou sezónu.
Co Filipa přivedlo do vrchlabského klubu a jak se mu u nás líbí? To se dočtete níže...

Jak ses dostal do vrchlabského klubu?
Do Vrchlabí jsem se dostal z prvoligové Třebíče, kde jsem byl v létě na zkoušce, která mi, bohužel, nevyšla. Poté jsem se spojil se sportovním manažerem Jardou Bednářem, který mi angažmá tady domluvil.

Jak se ti u nás ve Vrchlabí líbí?
Samotné město,zázemí a pár kluků v kabině jsem znal, takže jsem nešel úplně do nového prostředí. Líbí se mi tu a zaujalo mě, jak velkou fanouškovskou základnu Vrchlabí má. Už první přípravný zápas, který jsem odehrál, mě to ohromilo.

Čemu se ve volném čase věnuješ?
Ve volném čase se věnuji rybaření, také rádi s přítelkyní cestujeme a chodíme po horách.

Jak vypadá tvůj běžný den?
Dopoledne mám první fázi, kterou buď trávím na ledě, v posilovně a nebo v bazénu. Odpoledne mám vyhrazený čas na školu a večer následuje společný trénink.

Kdo tě v hokeji nejvíce podporuje?
Rodina, kamarádi. To jsou moji největší fanoušci.

Jak bys zhodnotil středeční derby proti Dvoru Králové?
Shrnul bych středeční i sobotní zápas dohromady. Oba týmy, jak Dvůr, tak Nová Paka, byli vyhecované a oba jsme zvládli dovést do vítězného konce. Všichni jsme rádi za 6 bodů do tabulky, která je velice vyrovnaná. Teď už se soustředíme na středeční zápas s Mostem, který nebude jednoduchý.

Co říkáš na kolektiv v kabině? Máš nějakého oblíbeného spoluhráče?
Parta je tu výborná, určitě to není o žádných skupinkách, takže kluci mi tohle ulehčili a za to jim děkuji.