HC Stadion Vrchlabí – Akce "Pojď hrát hokej" se nám i letos velmi vydařila
Tiskové zprávy

Akce "Pojď hrát hokej" se nám i letos velmi vydařila

28.09.2019
Lucie Horčičková

V sobotu 28. září 2019 se na našem vrchlabském zimním stadionu opět uskutečnila dopoledne akce "Pojď hrát hokej", kterou zajišťuje Český svaz ledního hokeje.
Této akce se letos zúčastnilo celkem 33 dětí a my pevně věříme, že si toto hokejové dopoledne s námi užili a že se s většinou ještě uvidíme v naší přípravce.

Již po několikáté se na našem vrchlabském zimním stadionu uskutečnila akce "Pojď hrát hokej", která je určena dětem ve věku 4 - 8 let. Tato akce probíhá po celé České republice pod oficiálním názvem Týden hokeje.
Děti mají díky těmto akcím možnost si vyzkoušet, jaké to je být hokejistou a rodiče naopak získat informace o tom, co vše tento sport obnáší.

Začátek akce byl v 9 hodin. Děti se zaregistrovaly, obdržely dresy, speciálně připravené na tento den, a poté se již věnovaly programu, který simuloval klasický hokejový trénink.
Začaly s tzv. suchou přípravou, poté se odebraly do šaten, aby se připravily na trénink na ledě. Děti obdržely buď kompletní hokejovou výstroj, nebo alespoň brusle s hokejkami.

Program na ledě zahrnoval 4 stanoviště, kde se dětem věnovali trenéři všech kategorií našeho hokejového klubu.

Děti si vyzkoušely tyto disciplíny:

  1. sbírání míčků
  2. hra na babu a na mrazíka
  3. slalom a střelba na brankáře
  4. střelba na cíl

Pro rodiče byla, během rozcvičky dětí, připravena přednáška Mgr. Tomáše Jirků o tomto projektu. Rodiče také měli možnost zeptat se na jakékoli dotazy ohledně hokeje.

Dopoledne děti zakončily společnou fotkou s trenéry.

Komentář T. Jirků:
Náborovou akci Pojď hrát hokej v rámci Týdne hokeje jsme se rozhodli opět uspořádat v sobotu od 9:00 a bylo to již po několikáté, co jsme tuto akci organizovali pod záštitou Českého svazu ledního hokeje. Nedokázali jsme odhadnout kolik přijde dětí na tuto akci, ale byli jsme připraveni na příchod minimálně 50 ratolestí. Nakonec se akce zúčastnilo úctyhodných 33 dětí, za což jsme moc rádi a doufáme, že se dětem naše akce líbila a ideálně, že jich valná většina z nich začne hrát hokej v naší hokejové přípravce.

Pro více informací klikněte zde