HC Stadion Vrchlabí – Na slovíčko s Václavem Baďoučkem...
Rozhovory

Na slovíčko s Václavem Baďoučkem...

26.05.2019
Lucie Horčičková

Václav Baďouček je sedmapadesátiletý bývalý obránce, který se po ukončení své kariéry dal na trénování. Jako trenér působil v klubech jako jsou např. Karlovy Vary, Kometa Brno, Pardubice nebo Písek. Poté strávil dvě sezóny jako asistent u karlovarské mládeže a na sezónu 2018/2019 nastoupil do vrchlabského klubu jako hlavní trenér A-týmu.
V krátkém rozhovoru zhodnotil základní část loňské sezóny, průběh play-off a prozradil, jak mu vyhovuje spolupráce s Petrem Hlaváčem a jak využil své volné chvíle během mimosezóny.

Jak byste zhodnotil základní část loňské sezóny?
Základní část sloužila především jako příprava na play-off a z tohoto pohledu jí hodnotím pozitivně. Mužstvo ji, až na pětizápasový listopadový výsledkový, nikoli herní výpadek, zvládlo dobře a vytvořili jsme velice solidní kostru týmu pro závěrečné boje. Jediné co mne mrzí, jsou nepovedená prestižní utkání s Trutnovem, ale domnívám se, že dobrými výkony proti jiným silnějším týmům, jsme toto zklamání našim příznivcům vynahradili.

Jak byste zhodnotil play-off a poslední sérii proti Sokolovu?
V prvním kole proti Děčínu to byla povinnost, přestože soupeř odehrál celou sérii velice dobře. Zápasy s Kolínem nás prověřily po všech stránkách, celá série byla odehrána s vysokým nasazením. Všichni hráči podávali výborné výkony. V této sérii jsme skvěle zvládli hru v oslabení a vycházely nám i přesilové hry, což bylo rozhodujícím faktorem pro postup.
Série proti Sokolovu si svou úrovní nezadala s utkáními Chance ligy, o kterou v ní šlo a potvrdil se můj předpoklad, že vítěz této série se stane postupujícím do Chance ligy. Byla to naprosto vyrovnaná partie, kterou jsme bohužel ztratili ve čtvrtém utkání série na domácím ledě, kdy jsme ztratili dvoubrankové vedení, a poté v úvodu druhé části hry nedokázali využít několik vyložených brankových příležitostí k navýšení náskoku a soupeř, byť s notnou dávkou štěstí, vývoj zápasu obrátil ve svůj prospěch. V rozhodujícím utkání v Sokolově je třeba přiznat, že soupeř hrál agresivněji, s větším důrazem a od druhé třetiny jsme až na šanci z úvodu této části hry nebyli nebezpeční. Možná se projevil i fakt, že Sokolov v průběhu celého play-off přešel na režim profesionálního týmu, trénoval v dopoledních hodinách a tato možnost lepší regenerace, při tak náročném programu, byla jedním z faktorů, který hrál v jejich prospěch.

Co říkáte na výkony hráčů? Byl jste s nimi spokojený?
V drtivé většině zápasů podávali hráči svá maxima, takže ano, byl jsem spokojený.

Jak Vám vyhovovala spolupráce s Petrem Hlaváčem? Měli jste nějak rozdělené funkce, nebo jste oba spolupracovali na všem?
S Petrem se spolupracuje velmi dobře, má dobré postřehy během utkání a v mnoha názorech na hokej jsme si podobní. V zápasech měl na starosti obránce.

Co říkáte na vrchlabské fanoušky? Jak moc je pro tým jejich podpora důležitá?
Jedním slovem FANTASTIČTÍ. Samozřejmě, že v takovém prostředí se každému hráči hraje výborně. Můj obdiv jim patří i za výjezdy na stadiony soupeřů během celé sezóny. Velké poděkování za nás všechny.

Jak se Vám ve Vrchlabí líbí? Čemu se tady během sezóny ve volném čase věnujete?
Vrchlabí je velice příjemné místo. I ve volném čase se věnuji hokeji.

Dopřál jste si po tak dlouhé a náročné sezóně nějakou dovolenou?
Vyloženě dovolenou zatím bohužel ne, měl jsem spoustu restů okolo domu, protože během sezóny jsem přijížděl jen na neděli. Ale užil jsem si svého devítiměsíčního vnoučka, což byl úžasný relax.

Od 13.5. začala letní příprava... Na co při ní kladete největší důraz a jak taková letní příprava probíhá?
Je třeba zapracovat na obecné kondici a silové připravenosti. Využíváme prostory na ZS a od června budou zařazeny i tréninky v terénu.

Co mohou diváci od následující sezóny očekávat? Máte už daný nějaký cíl?
Cíl je stejný jako v minulé sezóně, a to sestavit takový tým, který bude svým hokejem naše příznivce těšit a hlavně bude schopen vybojovat postup.

Jak se Vy osobně na následující sezónu těšíte?
Těším se jako vždy na každou předcházející.