HC Stadion Vrchlabí – Na slovíčko s Kubou Soukupem...
Rozhovory

Na slovíčko s Kubou Soukupem...

12.05.2019
Lucie Horčičková

Jakub Soukup je čtyřiadvacetiletý gólman, který má za sebou první odchytanou sezónu za HC Stadion Vrchlabí. Během této sezóny se mu podařilo zaujmout pozici "gólmanské jedničky", vychytat v zápasech několik nul a také si velmi rychle získat celé domácí publikum.
Kuba pro Vás v krátkém rozhovoru zhodnotil loňskou sezónu, prozradil, proč odmítl nabídky klubů z Chance ligy a zůstává i na další sezónu ve Vrchlabí a čemu se nyní v mimosezóně věnuje...

Jak bys takhle zpětně zhodnotil základní část loňské sezóny?
Základní část se nám povedla a vyhráli jsme naší skupinu. Hodně jsme v ní trénovali a všechno směřovali k play-off. Kromě výpadku, kdy jsme prohráli pár zápasů v řadě, jsme neměli naštěstí žádný velký problém.

Jak bys zhodnotil vaše výkony v play-off?
V play-off jsme postoupili jasně přes Děčín a potom, co jsme prohráli první zápas doma s Kolínem, se ukázala naše síla a vyhráli jsme tři zápasy v řadě. Byly to parádní zápasy se skvělou atmosférou, za což si naši fanoušci zaslouží velký obdiv.

Jak vypadala z pohledu brankáře poslední série play-off proti Sokolovu?
Finále proti Sokolovu byl vrchol sezóny a podle mě nejhezčí a nejlepší hokej, který mohli fanoušci ve druhé lize sledovat. Sokolov byl výborně fyzicky i takticky připravený a celou sérii, podle mě, rozhodly maličkosti. Důležitým momentem byl uznaný gól na 2:1 ve čtvrtém zápase doma a gól v posledním zápase na 1:1 po naší velké šanci, kdy jsme mohli odskočit na 2:0, ale Sokolov z protiútoku vyrovnal. Jsem si jistý, že kdybychom tyto dva momenty uhráli, tak postoupíme.

Které zápasy považuješ za nejpovedenější za celou sezónu?
Z mého pohledu to byly zápasy, které jsme zvládli uhrát na jeden vstřelený gól, nebo zápasy, které jsme otočili a vyhráli. Samozřejmě zápasy play-off byly ještě o level výš a já jsem si je osobně hodně užil.

Dopřál sis nějakou odpočinkovou dovolenou po tak dlouhé a náročné sezóně?
Já moc odpočívat neumím, takže jsem si dal jen pár dní volno a vytáhl kolečkové brusle a kolo, chodil jsem do posilovny a běhat a od 29. dubna mi začala letní příprava v Litvínově.

Rozhodoval ses, jestli ve Vrchlabí zůstaneš i na další sezónu, nebo si měl jasno a věděl si, že tu chceš působit dál?
Dal jsem si pár dní na rozmyšlenou a chtěl jsem zjistit všechny možnosti. Dostal jsem dvě nabídky od klubů z Chance ligy, ale žádná mě neoslovila tak, jako ta od Vrchlabí, takže jsem byl rychle rozhodnutý. Jsem za to moc rád, ve Vrchlabí se cítím skvěle. V kabině byla skvělá parta lidí od Míši Křeliny až po posledního hráče. A věřím, že to tak bude pokračovat i dál.

Jak si myslíš, že bude vypadat příští sezóna? Bude vaším cílem opět postup do 1.ligy?
Doufám, že sezóna bude probíhat podobně, jako ta, co je za námi, jen s tím rozdílem, že na konci se budeme radovat a už nebudeme zklamaní, jako po sérii se Sokolovem.

Čemu se takhle v mimosezóně věnuješ?
Snažím se být s rodinou, protože jsem během sezóny pořád pryč, takže zajdu za babičkami, aby si mě taky užily. A jak jsem už říkal, rád zajdu na kolečkové brusle nebo na kolo.

Máš nějaké plány na léto, nebo se budeš nepřetržitě věnovat letní přípravě?
Už mám za sebou týden letní přípravy, takže mě čekají ještě dva měsíce tvrdé dřiny a jiné plány nemám. Uvidím po letní přípravě, jestli bude čas na nějakou dovolenou.

Jak taková letní příprava gólmana vůbec vypadá?
Gólmanská příprava se moc neliší od té hráčské, děláme stejné věci. Občas zajdeme na jógu nebo gymnastiku, kde se věnujeme protahování a na badminton, který je výborný na trénink reakce.