HC Stadion Vrchlabí – Finální změny v sestavě A-týmu
Tiskové zprávy

Finální změny v sestavě A-týmu

01.02.2019
Lucie Horčičková

Jelikož včera skončila možnost veškerých přestupů, rádi bychom Vás seznámili s posledními změnami, které se odehráli v našem A-týmu.

Brankáři
Co se týká brankářů, tak tam je naše brankářská dvojice jasná - Kuba Soukup a Martin Abrahám. Pokud se nic nestane, tak sezónu dochytá tato dvojice.
Pro jistotu jsme ještě na soupisku dopsali 2 mladé brankáře, kteří mohou za náš tým naskočit i v průběhu play-off vyjma potenciálního finále, které se bere jako kvalifikace - Martina Altrichtera (2000), který momentálně působí v zámoří a Denise Vacka (2001), který chytá v hradecké juniorce.

Obrana
U obránců je momentálně tato situace, připraveni do hry jsou Vágner, Bendík, Jirků, Havránek, Vašíček, J. Moník. V příštím týdnu by se již měl k týmu připojit i Kuba Muška, který se vrací po drobnějším zranění. Bohužel na dlouhodobější marodce nám zůstává Marek Voženílek, kterému se zranění komplikuje a pravděpodobně bude mimo ještě celý únor. Dle potřeby využíváme pardubického juniora Martina Bučka a nově jsme na soupisku dopsali velice talentovaného hradeckého juniora - Miroslava Kuklu (2000). Ten za nás naskočil již v zápase proti Nymburku a zvládl ho se ctí. Dále jeho služeb budeme využívat dle našich potřeb a dle potřeb hradecké juniorky. Oba tito junioři za nás mohou naskočit v play-off vyjma případného finále.

Útok
V útoku máme momentálně k dispozici tyto jména - Mrňa, Kastner, T.Pulpán, Pilař, Berger, Matějček, A.Pulpán, Urban, Chalupa, Bednář, Hlinka, Bláha, Hozák, F.Moník, Hidveghy. Momentálně je na marodce M. Procházka, který by se měl již brzy uzdravit. Jelikož momentálně máme v útoku přetlak hráčů, tak jsme se s Michalem domluvili a odchází do konce sezóny na hostování do Kolína.
Co se týká tolik diskutovaného Jardy Hlinky a jeho potenciální působení ve Spartě, tak momentálně je situace taková, že Sparta Jardu oslovila a vyřídily se střídavé starty do HC Sparta Praha. Kdyby mi někdo před půl rokem řekl, že my budeme "povolovat" start J. Hlinky za Spartu, tak bych si myslel, že je regulérní blázen.:-) Jardu samozřejmě chápu, Sparta je pro něho absolutní srdeční záležitost. 17 sezón a 4 tituly, to je opravdu neuvěřitelná vizitka. Zatím jsme se tedy s Jardou dohodli, že se Spartou absolvuje tréninky a program má přizpůsobený tak, aby mohl hrát zápasy za HC Vrchlabí. V nejbližší době se na tomto nic nezmění. Uvidíme, jak se celá věc bude dále vyvíjet. My samozřejmě sledujeme především zájem našeho týmu a je to jediné hledisko, které budeme brát v potaz.

Rád bych zde zopakoval, že jsme z našeho pohledu udělali vše pro to, abychom mohli v letošní sezóně uspět. Je otázka, zda se nám to podaří. Jak už jsem uváděl mnohokrát, tak jména na papíře neznamenají vůbec nic. A přesvědčili jsme se o tom hned v zápase s Nymburkem, kdy soupeř po vítězství toužil víc a nakonec rozhodlo hokejové srdce.
K dalším zápasům a směrem k play-off se snažíme přistupovat s velikou pokorou, protože víme, že nás nečeká nic jednoduchého. Rádi bychom uhájili první místo, které zaručuje výhodnější pozici pro play-off. Do všech zápasů teď vstupujeme jako favorit, a to není jednoduchá role. Nicméně náš tým považuji za dostatečně připravený na to, aby to zvládl a abychom letos zažili dlouhou sezónu. Teď už je pouze na nás všech, zda dokážeme dojít až do cíle.
V každém případě bych chtěl na závěr poděkovat všem partnerům (včetně podpory města) i majiteli klubu, že nám umožnili připravit tým, který se chce a může rvát o nejvyšší příčku. A Vy, diváci a fanoušci, nám v tom můžete pomoci.

Jiří Jakubec