HC Stadion Vrchlabí – Dvojrozhovor s novými posilami
Rozhovory

Dvojrozhovor s novými posilami

17.01.2019
Lucie Horčičková

Ve středu 16. ledna 2019 se k našemu týmu poprvé přidaly nové velmi známé posily Jaroslav Hlinka a Jaroslav Bednář. Oba tito zkušení hráči odehráli několik sezón jak v českých klubech, tak i v zahraničí. I přes to, že Jaroslav Bednář působil v Česku hlavně v klubu HC Slavia Praha, zahrál si dvě sezóny (1997-1998, 1998-1999) za Spartu, kde působil společně s Jaroslavem Hlinkou a Janem Hlaváčem, který si za Vrchlabí zahrál v loňské sezóně.
Oba hráči nám v krátkém rozhovoru zhodnotili jejich první utkání za nový tým a prozradili, jak to vidí do budoucna s působením ve vrchlabském klubu.

Proč jste se rozhodli zrovna pro vrchlabský klub?
J. Hlinka: Mě do Vrchlabí natáhl tady Jarda a Petr Hlaváč. :)

J. Bednář: Jde o spolupráci Vrchlabí s Mountfieldem, která se stále rýsuje… Napadla nás myšlenka, že bychom mohli pomoci Vrchlabí k postupu do 1. ligy a proto jsme tady.

Jak se Vám ve Vrchlabí zatím líbí?
J. Hlinka:
Strávil jsem tu zatím jen dnešní den. Byl jsem se projít po Špindlerově Mlýně a tady ve Vrchlabí jsem byl zatím jen na zimním stadionu. Jsem tady poprvé, ale moc se mi tu líbí, je tu krásná atmosféra a zimní stadion je opravdu moc hezký. Jsem opravdu příjemně překvapený.

J. Bednář: Musím říct, že ten nádech horského prostředí a tato hala, se dřevěnými stropy, je opravdu nádhera. Chtěl bych poděkovat trenérům, že mi dva dny zpátky úplně odpálili nohy a zapojili mě do tréninku. :) Samozřejmě si dělám srandu…Musím říct, že hned, jak jsem přišel, tak to tu na mě udělalo opravdu dobrý dojem a je moc příjemné tu hrát.

Jak vidíte svou budoucnost ve vrchlabském klubu?
J. Bednář:
Díky tomu, že herní dny jsou středa a sobota, tak to zvládnu skloubit i s prací v hradeckém Mountfieldu. Nyní jde jen o to, odehrát pár zápasů, aby se tělo přizpůsobilo zápasovému tempu. Asi i kvůli tomu jsme začali hrát dříve, než jsme původně měli. Máme měsíc a kousek na to, se opět rozehrát a připravit se na play-off, které bude zásadní věc sezóny.

J. Hlinka: I přes spory, jestli tu budu působit, nebo nebudu, jsem zatím tady a chtěl bych tu hrát i nadále. Samozřejmě ale lépe než dnes. Jak už říkal Jarda, není to jednoduché. Dlouho jsme nehráli a ta praxe tam chybí. Kdyby to bylo jednoduché, tak si každý může nasadit brusle a jít hrát, ale to nejde a je důležité tu praxi mít.

Jak byste vrchlabský tým charakterizovali? Jak byste ho srovnali s těmi týmy, ve kterých jste hráli?
J. Bednář:
Já jsem měl možnost tady zatím odtrénovat jen dva dny před zápasem, takže musím říct, že kvalita tréninků je tady stejná, jakou máme např. v Hradci Králové. Tréninky jsou hodně podobné, je to v tempu a jsem z toho opravdu mile překvapen.

Co říkáte na nové spoluhráče? Jak jste mezi ně zapadli?
J. Hlinka:
Řekl bych, že je ta kabina asi všude stejná… Doufám, že tu není nějaký problém a že jsme mezi kluky dobře zapadli.

J. Bednář: Odehráli jsme tu teprve jeden zápas a jsme tu pár dní, tudíž to ještě nejde moc hodnotit. Já ale také doufám, že bude vše v pořádku a týmu pomůžeme, co nejvíce to půjde.

Jak zatím hodnotíte vrchlabské fanoušky?
J. Hlinka:
Dnes se vyhrálo, takže byli pozitivní. Během celého utkání fandili a přišlo se jich podívat opravdu hodně, za což jim moc děkujeme. Podpora fanoušků je pro nás vždy velice důležitá a dělá to hodně.

J. Bednář: Jsem stejného názoru jako Jarda. Doufám, že s námi budou mít strpení a budou takhle fandit i v dalších zápasech. Dnešní atmosféra během utkání byla opravdu skvělá a moc jim za to děkuji.

Jak byste zhodnotili dnešní utkání proti Kolínu?
J. Hlinka:
Byl to náš první zápas po dlouhé době, takže to pro nás pro oba nebylo vůbec jednoduché a oba si tu hru představujeme úplně jinak.

J. Bednář: Bohužel se naplnilo to, čeho jsme se báli, že nám to nebude jezdit… Jde to přirovnat k tomu, jako když jdete poprvé po letní přípravě na led. Po prvním zápase po letní přípravě jste plná energie a síly, ale chybí vám takový ten rytmus a zápasové tempo. Tudíž to byl dnes pro nás takový první zápas po letní přípravě, i když to bylo až skoro v únoru.

¨