HC Stadion Vrchlabí – "Je vidět, že za námi fanoušci stojí" říká Jakub Muška
Rozhovory

"Je vidět, že za námi fanoušci stojí" říká Jakub Muška

28.11.2018
Lucie Horčičková

Další novou tváří letošního A-týmu je devatenáctiletý obránce Jakub Muška. Již od pěti let vyrůstal v hradeckém Mountfieldu a skrz mládežnické kategorie se dopracoval k A-týmu, kde si svůj první start připsal v sezoně 2017/18, kdy si mohl zahrát v zápasech Ligy Mistrů.

Jak bys zhodnotil poslední dvě domácí utkání, která se vám nepodařilo vyhrát? Co vám, podle tebe, dělá největší problém
Jednoznačně jsou naším největším problémem přesilové hry a zakončení. To je věc, která nás trápí nejvíce. I když si šance vypracujeme, tak se na gól hrozně nadřeme a našimi chybami pak dovolíme soupeři vstřelit gól. Během tréninků se na tom snažíme pracovat, aby se to zlepšilo.

V utkání proti Klatovům jsme mohli vidět, že jsi ke konci 2.třetiny zůstal ležet na ledě... Mohl bys popsat, co se ti stalo? Jsi v pořádku, anebo to má nějaké následky?
Soupeř mě mimo hru trefil koncem hole do břicha a na pár vteřin mi vypadl dech. Všechno je už ale v pořádku a zápas jsem i v pohodě dohrál.

Jak se chystáte na Jablonec, kde se vám letos už podařilo vyhrát? Myslíš si, že tam prolomíte ledy a opustí vás krize, kterou momentálně tým prochází?
V Jablonci očekáváme velkou bitvu, jako pokaždé na jejich hřišti. Musíme se připravit na hru na malém kluzišti a důrazného soupeře, kterému se v posledních zápasech daří. V tomto utkání se ukáže charakter našeho týmu. Vzhledem k posledním výsledkům nebereme nic jiného než vítězství. Navíc potřebujeme 3 body k dotažení Jablonce v tabulce.

Jak se ti ve vrchlabském klubu líbí a jak ses do něho vůbec dostal?
Když v Hradci oznámili spolupráci s HC Stadionem, tak jsem dostal nějaké signály, že bych zde měl hrát. V Hradci jsem s Mountfieldem absolvoval letní přípravu a na začátku srpna mi pan Martinec řekl, že společně se Štěpánem Havránkem a Štěpánem Matějčkem budeme hrát ve Vrchlabí. Od začátku přípravy na ledě trénujeme dopoledne v Hradci a odpoledne jedeme na trénink do Vrchlabí.
Ve Vrchlabí se mi zatím hodně líbí. Je zde taková rodinná atmosféra, všichni lidi v klubu jsou velmi ochotní a vstřícní, v kabině je také dobrá parta a je vidět, že zde všichni táhneme za jeden provaz a jdeme za společným snem.

Co říkáš na vrchlabské fanoušky?
Fanoušky ve Vrchlabí považuji za možná ty nejlepší ve 2.lize. Na každém zápase je kvalitní atmosféra, jezdí za námi i na venkovní zápasy, což se podle mě ve 2.lize moc často nevidí. Na domácích zápasech máme návštěvy, které nám mohou závidět i některé kluby 1.ligy. Je vidět, že za námi stojí, i když se nedaří, tak nás stále podporují, za což jim děkujeme a doufáme, že si už našimi výkony nevysloužíme při domácích zápasech pískot některých jedinců. To nám samozřejmě moc nepomáhá, ale chápeme to, každý může projevit svůj názor tak, jak uzná za vhodné.

Od kolika let se hokeji věnuješ a kdo tě k němu přivedl?
Poprvé jsem brusle nazul asi v pěti letech na zimáku v Hradci Králové, kam mě přivedli rodiče. Bruslení mě bavilo, a tak se rozhodli, že mě přihlásí do hokejové přípravky. A u hokeje v Hradci jsem také zůstal, Vrchlabí je můj druhý klub, za který hraji.

Jaký je tvůj doposud největší hokejový úspěch?
Největší úspěch jsou určitě obě sezóny v mladším dorostu, kde se nám podařilo 2x získat titul Mistra ČR.

Čemu se mimo hokeje věnuješ a co rád děláš ve volném čase?
Pokud zrovna netrénuji, tak trávím čas s přítelkyní. Rádi zajdeme na nějaké kvalitní jídlo nebo do kina.

Máš nějaký hokejový vzor?
Vyloženě hokejový vzor nemám, ale jako každý hokejista obdivuji Jaromíra Jágra a byl velký zážitek si proti němu zahrát. V NHL fandím Bostonu, kde mám oblíbeného Zdena Cháru nebo Toreye Kruga.