HC Stadion Vrchlabí – První domácí zápas přinesl body do Vrchlabí
Zápasy

První domácí zápas přinesl body do Vrchlabí

15.09.2018
Vendula Sahánková

První domácí zápas přinesl do Vrchlabí bodové žně. Domácí celek se proti soupeři z Nymburka ukázal v plné kráse. Fanoušci viděli zajímavý a rychlý hokej.

Zápas začal střelou na domácího brankáře. Vzápětí následovalo vhazování u nymburského Krofty. Jako první na trestnou lavici zamířil Tomáš Půlpán za podražení a tím začala dvouminutová přesilová hra hostujícího týmu. Hra se přesouvala ze strany na stranu a ač se hosté snažili probojovat k domácímu brankáři, vrchlabská obrana je nepustila dostatečně blízko. Poměrně brzo po naskočení Půlpána na led zamířil na trestnou lavici nymburský Knesl za podražení. Vrchlabští se snažili přelstít Kroftu, ale bez úspěchu. Chvilku před zkompletováním nymburského týmu se domácím podařilo zformovat útok a ŠTĚPÁN MATĚJČEK vstřelil první gól za Kroftova záda. Vrchlabí se tak ujalo vedení zápasu. Následovala chvíle klidné hry, která byla zakončena bitkou u nymburské branky a na trestnou lavici zamířil Jakub Muška za nesportovní chování. Nymburští se snažili prosadit do útočné třetiny, ale bez úspěchu. Následoval ofsajd rozehrávaný o modré čáry na vrchlabské polovině. Vzápětí byl vyloučen vrchlabský hráč Marek Voženílek za podražení. Domácí se snažili využít situace, ujeli s pukem až před Kroftu, ale nakonec puk za jeho záda nedovezli. Dalším vyloučeným v zápasu byl nymburský Voženílek za držení v 17. minutě. Domácí se snažili udržet útok, ale bez úspěchu. Vrchlabští hodně tlačili na hostí, ale ti jim puk sebrali a snažili se proniknout k Soukupovi. Po návratu Voženílka na led se puku opět ujmul domácí celek, ale Krofta jejich pokus o střelbu chytil do lapačky. Další střelou otestoval připravenost nymburského brankáře Muška. Kroftu nakonec překonal opět ŠTĚPÁN MATĚJČEK ve 20. minutě, ale zároveň na ledě zůstal ležet nymburský Jan Mašek. Ledová plocha musela být očištěna od krve a hra dále pokračovala. Puku se ujali hosté, ale domácí bránili a nepustili je ke svému brankáři.

Druhá třetina začala útokem nymburské dvojice Josefus-Stehlík, ale jejich pokrok byl zastaven vrchlabskou obranou. Domácí celek začal více naléhat na hostující obranu, což vyústilo v umístění puku za Kroftova záda TOMÁŠEM PŮLPÁNEM ve 23. minutě zápasu. Nymburští se ujali puku a Soukup jej raději podržel v lapačce. Domácí se dostali k puku a neomylně zamířili k nymburskému brankáři a zkoušeli jeho um. V polovině 24. minuty byl vyloučen vrchlabský Patrik Urban za za podražení. Hosté se pokoušeli prolomit Soukupa, ale bez úspěchu. V oslabení se proti Kroftovi rozjel Matějček, ale hattrick prozatím nedokončil. Nymburské kombinace prozatím neměly úspěch. Následovalo vhazování u Soukupa, hosté se snažili proniknout za jeho záda, ale bez šance. Domácí celek se rozjel do obranné třetiny nymburských, až raději Krofta puk přidržel. Vzápětí se před vrchlabskými hráči rozzívala prázdná branka nymburských, ale puk jako první dojel jeden z hostů. Ve 35. minutě Hozák jen těsně minul nymburskou bránu. Následovalo vyloučení nymburského Josefuse za nesportovní chování na 10 minut v osobním trestu. Puk putoval mezi oběma týmy, ale bez nějaké větší akce. Ve 38. minutě se do větší šance dostal domácí celej, ale ani různými kombinacemi se vrchlabským nepodařilo skákající puk dostat za Kroftova záda. Nymburský brankář odrazil puk do ochranné sítě, vhazování proběhlo po jeho levé ruce. Hosté se již do konce třetiny k puku pořádně nedostali, domácí se neustále tlačili do jejich obranného pásma.

Poslední třetina byla rychle rozehrána a hosté se snažili zabránit domácímu celku v jednotlivých pokusech o útok. Jeden z nymburských hráčů vypíchl puk domácímu a hosté se rychle rozjeli k Soukupovi, ten však puk podržel. Domácí povzbuzeni fanoušky se pustili do další akce, která bohužel nakonec nevyšla a Krofta ji vychytal. K Soukupovi se rozjel Stehlík a ačkoli jeho střela nevypadala nebezpečně, měl vrchlabský brankář co dělat, aby ji udržel. Hra se přelévala ze strany na stranu, až na konci 49. minuty přišlo hákování od vrchlabského Bendíka, který tím pádem zamířil na trestnou lavici na 2 minuty. Po 13 vteřinách oslabení zvýšilo HC Vrchlabí svůj náskok na 4:0 zásluhou ALEŠE PŮLPÁNA, kterému asistoval Patrik Urban. V tomto oslabení byl domácí celek poměrně úspěšný, ale nymburský brankář je nepustil za svá záda. Hra se opět přesouvala ze strany na stranu, až v 56. minutě usedl na trestnou lavici Nymburka Aleš Knesl za naražení na hrazení. Vzápětí jej na druhou trestnou lavici následoval Voženílek za podražení. Nymburk se tak dostal do přesilové hry. Následovalo vhazování u Soukupa, které se nymburští snažili využít a prostřelit Soukupa, ale domácí obrana je k němu nepustila. Zápas skončil výhrou domácího celku.