HC Stadion Vrchlabí – Poslední utkání základní části je tu!
Preview k zápasu

Poslední utkání základní části je tu!

27.02.2018
Lucie Horčičková

Po těsné sobotní prohře s Řisuty čeká HC Stadion poslední utkání základní části, a to proti Drakům z Bíliny. S tímto soupeřem se naši hokejisté utkali letos již třikrát a z toho dvakrát slavili vítězství. Přijďte podpořit svůj tým i v posledním zápase před play-off tuto středu 28.února 2018 v 18. hodin na vrchlabský zimní stadion.

Středečním soupeřem jsou Draci z Bíliny, kterým se podařilo porazit Stadion letos zatím jen jednou, a to na domácím ledě ve Slaném (5:2). Poslední zápas odehráli Draci s Kobrou, kterou porazili 6:2. Nyní jsou Draci na sedmém místě tabulky s 47 body. Ve středu půjde Drakům o hodně - o postup do play-off. Na paty jim těsně šlape Dvůr Králové, který má 46 bodů a také Řisuty s 45 body. Udrží si Draci své postavení v tabulce a postoupí tak do play-off?

HC Stadion Vrchlabí má na rozdíl od těchto týmů postup do play-off jistý. Na svém kontě má 76 bodů a zaujímá tak třetí příčku tabulky. Po vyhraném derby v Trutnově (2:1) porazil Stadion i na domácím ledě Děčín (7:1), ale na Řisuty v sobotu nestačil a odjel domů s těsnou prohrou 6:7.

Jiří Jakubec k utkání s Bílinou:
Po zápase v Řisutech jsem byl hodně naštvaný. Ani ne tak z výsledku, ale spíše z přístupu. Tento zápas nejen, že ovlivnil výběr soupeře pro 1.kolo PO, ale může znamenat, že v případě postupu do 2.kola budeme mít nevýhodnější pozici. Navíc inkasovat 2 kola před play-off v Řisutech 7 gólů mi připadá jako ne zrovna zodpovědný výkon.
Doufám, že zítra k tomu přistoupíme úplně jinak a podáme 100% výkon. Draci z Bíliny jsou pro nás již dlouhodobě neoblíbeným soupeřem. Prezentují se zarputilou obranou a v útoku jsou nebezpeční. Při shodě náhod na ně můžeme narazit i v play-off.
Zítra by se v sestavě měl poprvé objevit i Radek Pilař z prvoligových Litoměřic.