HC Stadion Vrchlabí – "Jsme na vlně, kterou si snažíme udržovat" říká Tomáš Bláha
Rozhovory

"Jsme na vlně, kterou si snažíme udržovat" říká Tomáš Bláha

25.01.2018
Lucie Horčičková

Středeční zápas se Sokolovem zhodnotil hráč A-týmu Tomáš Bláha, který zároveň v tomto utkání dvakrát skóroval. Co říká na výjezd našich fanoušků do Dvora Králové a jak hodnotí průběh sezony, si přečtěte vy sami.

Jak byste hodnotil středeční zápas se Sokolovem, ve kterém jste vyhráli 6:3 a posunuli se tak na první místo tabulky?
Ze začátku byl zápas takový opatrný. Víceméně proti sobě hrály dva týmy ze špičky tabulky, ale postupně se to zrychlovalo. Bylo otázkou času, kdy dáme góly my, protože jsme byli pak pomalinku lepší. Zaplať pánbůh za přesilovky, ze kterých jsem dal v podstatě já ty dva góly, konečně mi to tam spadlo. O to jednodušší to pak bylo.

Poslední odehraný zápas venku byl proti Dvoru Králové… Jak byste tento zápas zhodnotil?
Tak Dvůr je takový těžký mančaft, i když se to nezdá. Byli vyhecovaní, přece jen to bylo derby, ale pro nás se nic nemění. My si jdeme zápas od zápasu, ale už jen kvůli fanouškům, kterých tam přijelo strašně moc, jsme chtěli vyhrát, což se povedlo.

Co říkáte na naše fanoušky, kteří vás přijeli do Dvora podpořit ve velkém počtu a na jejich změnu z černé na bílou?
Musím říct, že tohle byl opravdu TOP výjezd, co naši fanoušci předvedli! Za tu dobu to takhle super snad ještě nebylo, možná ani při postupu ne. Tohle je opravdu ta soudržnost a fakt bylo vidět, že si to dobře připravili a moc jim za to děkuji!

Pomalu už se blíží Play-off, tak jak byste zhodnotil průběh sezony?
Tak Play-off je ještě daleko. Máme před sebou ještě asi devět zápasů, ale spíš jde teď o to, aby se nikdo z nás nezranil. A když teda přejdu k tomu hodnocení… Ze začátku to bylo takový všelijaký - vyhrávalo se, prohrávalo se… Ale od půlky sezony, kdy jsme porazili Trutnov, se to tam nějakým stylem zlomilo a jsme na nějaké vlně, kterou si snažíme udržovat a jdeme zápas od zápasu.

Chystáte se už nějak na Play-off?
Můžu říct, že se chystá velká posila, což už někteří fanoušci určitě vědí. Takže víceméně už probíhá příprava v lajnách. Ale jak už jsem říkal, všechno je ještě daleko a ve hvězdách.