HC Stadion Vrchlabí – Po týdenní pauze míří Stadion do Dvora Králové
Preview k zápasu

Po týdenní pauze míří Stadion do Dvora Králové

19.01.2018
Lucie Horčičková

Po sobotní prohře v Bílině si vrchlabští hokejisté týden odpočinuli a nyní je čeká derby s HC RODOS Dvůr Králové. Týmy spolu odehrály již dvě společná utkání, ve kterých zvítězily oba pouze na domácím ledě. Nejprve zavítal Dvůr Králové na vrchlabský led, ze kterého odjel domů s prohrou 7:2, a poté navštívil Stadion Dvůr Králové a také přijel domů s prázdnou (3:5). Povede se tentokrát Stadionu přivést ze Dvora tři body? Na to se můžete jet podívat Vy sami již tuto sobotu 20.1.2018 v 17:00 do nedalekého Dvora Králové nad Labem.

Již od poloviny listopadu si HC Stadion vede výborně. Nejprve měl na svém kontě sérii čtyř vyhraných zápasů, kterou překazila prohra v Sokolově, tím se ale vrchlaští hokejisté nenechali vyvést z míry a opět se jim povedlo zvítězit v šesti zápasech po sobě + vítězství ze zkontumovaného zápasu s Mostem. Nyní sérii vítězství ukončilo Stadionu sobotní utkání v Bílině, kde vrchlabský tým podlehl domácímu mužstvu a odjel domů s prohrou 2:5. HC Stadion je v tabulce na třetí příčce s 57 body, hned za Jabloncem, který má rovněž 57 bodů.

Sobotním soupeřem je soused ze Dvora Králové. Ten je v tabulce na místě osmém s 36 body. V novém roce odehrál Dvůr celkem tři utkání. První utkání nového roku odehrál proti Letňanům, kde prohrál 4:6. Poté vyhrál kontumačně s Mostem 5:0, z Jablonce si odvezl výhru 4:2 a v posledním odehraném zápase porazil Kobru 4:3.

Jiří Jakubec k nadcházejícímu zápasu:
Zítra nás čeká první zápas posledního kola v základní části. Dlouhou vítěznou šňůru jsme ukončili v Bílině. Nutno podotknout, že zaslouženě. Již to nebyl ten bojovný a plně kolektivní výkon.
Čeká nás soupeř, který boduje především s týmy z čela tabulky. Jakmile chce se Dvorem hrát kterýkoliv tým hokej bez 100% důrazu, koncentrovanosti a 100% defenzívy, tak většinou narazí. My jsme se o tom již také přesvědčili, tak doufám, že to pro nás bylo dostatečné ponaučení. Na zápas jsme plně připraveni a doufám, že to bude ve Dvoře cítit.
Předpokládaná sestava na zítra:
G: Jelínek, Abrahám
O: Havránek, Abraham, Chleborád, Niko, Jirků, Pojkar, Matějček
Ú: Procházka, Filip, Šťastný, Miškovský, Urban, Pšurný, Bláha, Šimoníček, Oppelt, Kerekanič, Chalupa
Zítra očekávám plný barák a doufám, že většina bude v černém!
Ještě bych rád poodhalil něco málo z příprav na play-off. Jestli se vše podaří dotáhnout do konce, tak bychom již v únoru mohli vidět v našem týmu posilu s bohatými zkušenostmi z NHL i mistrovství světa!!!!