HC Stadion Vrchlabí – Stadion zajíždí k děčínským Medvědům
Preview k zápasu

Stadion zajíždí k děčínským Medvědům

05.01.2018
Raina Tomanová

Druhé utkání v novém roce se pro vrchlabské hráče odehraje na děčínském ledě, kde v 9. kole HC Stadion prohrál rozdílem tří branek 3:6. Druhé vzájemné utkání na vrchlabském stadionu vyhráli domácí jen těsným rozdílem 2:1.

HC Stadion najel v polovině prosince na vítěznou vlnu. Nejdřív porazil doma Letňany 6:3, poté kontumačně zvítězil nad Mostem, který už 2. ligu nehraje. Deset branek poté nasázel před domácím fanoušky jabloneckým Vlkům, kteří v té době dominovali tabulce. V posledním zápase roku 2017 se Vrchlabí podařilo porazit i Kobru Praha, i když diváci museli počkat až do osmé série samostatných nájezdů.
Nový rok Stadion začal úspěšně výhrou nad rivalem z Trutnova. Domácí již vedli 2:0, hosté se přesto nevzdali a srovnali skóre. Vrchlabští v posledních 10 minutách zabrali, přidali ještě dvě branky a zaslouženě brali tři body. Aktuálně je HC Stadion Vrchlabí na 4. místě s 51 body.
Stejný počet bodů, ale lepší skóre v počtu vstřelených branek, mají Medvědi. Patří jim třetí místo v tabulce a také Děčínu se v posledních zápasech daří. První zápas v novém roce dokázali vyhrát poměrem 6:2 na ledě Kobry Praha. Předtím prohrál až po samostatných nájezdech na ledě Sokolova. Tři body získal v zápase proti Buldokům z Řisut a také na ledě Bíliny. Ani Dvůr Králové na Medvědy nestačil a odjížděl s prohrou 1:6.
V sobotním utkání se rozhodne o další důležité tři body. Aktuálně druhý Sokolov má bodů 52 a první Jablonec jich má 55.

Sobotní zápas se odehraje v sobotu 6. ledna od 18:00 na děčínském zimním stadionu.

Jiří Jakubec k sobotnímu utkání:
Do nového roku jsme vykročili správnou nohou a vyhráli parádní zápas s Trutnovem. Když se k němu ještě v krátkosti vrátím, tak bych chtěl poděkovat našim, ale i trutnovským divákům za opravdu skvělou atmosféru. Děčín má sice lepší statistiky z venkovních utkání, ale i tak nás zítra čeká další těžký zápas. Pokud předvedeme soustředěný a trpělivý výkon, tak s naší současnou formou jsou ambice na získání bodů určitě na místě.
K sestavě na zítra:
G: Jelínek, Abrahám
O: Abraham, Havránek, Niko, Tržický, Pojkar, Jirků, Matějček, Chleborád
Ú: Procházka, Filip, Šťastný, F.Moník, Urban, Miškovský, Bláha, Šimoníček, Oppelt, Kerekanič
Michal Pšurný ještě doléčuje virózu, Radek Krsek je již uzdravený, ale odjíždí do zahraničí kvůli pracovním povinnostem.
Takže zítra u on-line přenosu držte pěsti, budeme to potřebovat.