HC Stadion Vrchlabí – Na slovíčko s Michalem Křelinou...
Rozhovory

Na slovíčko s Michalem Křelinou...

24.12.2017
Lucie Horčičková

Michal Křelina je velmi důležitým a zároveň ne úplně viditelným :) členem realizačního týmu našeho vrchlabského áčka. Jeho role je vedoucí mužstva a částečně i kustod. Ve Vrchlabí působí již sedmou sezonu a tato práce ho stále baví. V čem spočívá práce vedoucího mužstva a jak on tráví své volné chvíle a Vánoce? To si přečtěte Vy sami.

Jakou máte v týmu roli a co všechno to obnáší?
V týmu mám roli vedoucího mužstva a v podstatě kustoda. Starám se o administrativu kolem týmu, obnáší to objednávání autobusu, komunikaci se soupeři, materiální zabezpečení a třeba broušení bruslí. To vše k tomu patří.

Jak jste se k této práci dostal? Jak tady působíte dlouho?
Když jsme znovu začínali v krajské lize, tak mě oslovil tehdejší trenér Pavel Biegl, jestli bych s ním nešel dělat k áčku, že by šlo o roli vedoucího mužstva a asistenta. Tak jsem na to kývl a v podstatě od té doby to dělám. Později se k tomu přidala i ta role kustoda. Teď jsem tady už asi sedmou sezonu.

Baví vás tato práce?
Kdyby mě tahle práce nebavila, tak bych jí nemohl dělat. Člověka to musí opravdu bavit, protože je to o tom, být celý den za zimáku, takže k tomu musí mít člověk opravdu nějaký vztah, bez toho by to nešlo.

Dojíždíte za touto prací i do jiných měst?
Občas zaskočím za kustoda v Mladé Boleslavi, když on je na mistrovství světa s dvacítkami.

Čemu se kromě práce věnujete?
Moc volného času mi nezbývá, takže se samozřejmě snažím nějakým způsobem věnovat rodině a trávit čas společně s nimi, když to jde. To taky není úplně tak jednoduché, protože obě dcery jsou už z domu, takže se snažíme to sladit, abychom se potkali všichni.

Máte nějaké koníčky?
Tak asi největším koníčkem je stále ten hokej a přes léto jezdíme na chalupu, takže určitě ta, tam se snažím od toho trochu utéct, abych si vyčistil hlavu.

Jelikož jsou teď ty Vánoce, prozradíte, jak trávíte Štědrý den a co jíte?
Tak k snídani si dáváme určitě klasicky vánočku, tu máme oblíbenou, k obědu obyčejně hrachovou polévku a k večeři klasika - bramborový salát, řízek nebo klobása.

Co plánujete dělat na Silvestra?
Pokud se nám to povede, tak bychom Silvestra rádi strávili na chalupě.