HC Stadion Vrchlabí – Malé město - velký úspěch
Tiskové zprávy

Malé město - velký úspěch

22.10.2017
Lucie Horčičková

V sobotu 14. října 2017 se uskutečnilo finále projektu Díky, trenére, ve kterém si náš šéftrenér mládeže Tomáš Jirků vybojoval 3. místo. Prozradil, jak se mu akce líbila, kdo všechno ho jel podpořit nebo také co plánuje udělat s výhrou.

V sobotu 14. října 2017 se konalo finále třetího ročníku projektu Díky, trenére, do kterého se dostal i náš vrchlabský šéftrenér mládeže Tomáš Jirků. Akce se konala v pražské hale na Podvinném mlýně, kde zaplnily tribunu stovky lidí z celé České republiky, kteří přijeli podpořit trenéry při jejich vystoupení. Do projektu se letos přihlásilo okolo 1000 trenérů a trenérek z celé republiky, ale pouze 10 z nich se dostalo do finále. TOP 10 trenéru předvedlo v sobotu svá oblíbená cvičení před odbornou porotou, která po té vybrala čtyři nejlepší. Ti se pak utkali v týmových soutěžích, které rozhodly o celkovém pořadí. Titul Trenér mládeže 2017 získal Zdeněk Grygar z Baníku Ostrava, druhé místo obsadil florbalista Matěj Koňařík ze Zlín Lions, na třetím místě se umístil náš vrchlabský hokejista Tomáš Jirků a na čtvrté pozici skončila Dominika Hýsková z Českých Budějovic.

Tomáš zodpověděl pár otázek ohledně tohoto dnu:

Přihlásil ses do soutěže sám nebo tě přihlásil někdo jiný?
Do soutěže mě přihlásili rodiče dětí, které trénuji a chtěl bych jim za to ještě jednou poděkovat.

Jak se ti celá takhle akce líbila a co si z ní odnášíš?
Celá akce byla skvělá a strašně moc jsem si to užil. Měl jsem s sebou kluky, které trénuji a jeli s námi i jejich rodiče, kteří nám fandili a vytvořili v hale super atmosféru. Jela mě také podpořit i moje rodina, za což jim jsem vděčný. Na tento den asi nikdy nezapomenu, byl to skvělý zážitek plný emocí. Určitě si odnáším inspiraci do nějakého tréninku, protože tam byly super ukázky i z jiných sportovních odvětví, které se dají použít právě i k rozvoji všestrannosti u dětí, na čemž si já trochu zakládám. Byl to tedy určitě přínos do trenérské praxe.

Jak celá akce probíhala?
Celá akce probíhala tak, že všech 10 trenérů mělo osmi minutovou ukázku, jak běžně trénují své svěřence v klubu. Na základě těchto vystoupení vybrala porota 4 trenéry do finále, kteří si vylosovali 4 děti z družstev trenérů, kteří nepostoupili. Následovaly tři soutěže počítané na body, na základě kterých se rozhodlo o konečném pořadí.

Čekal jsi, že budeš jedním z výherců?
Upřímně jsem neměl žádná očekávání, protože už jen samotný fakt, že jsem se dostal do TOP 10, byl obrovský úspěch. Když vezmete v potaz, že na začátku bylo nominováno okolo 1000 trenérů ze všech sportovních odvětví. To, že jsem skončil na 3. místě, byla už jen taková třešnička na dortu.

Co jsi vyhrál a co máš v plánu s výhrou udělat?
Vyhrál jsem 20 000 Kč na cestu do vysněného tréninkového střediska. Chtěl bych se podívat do Švédska, jak tam pracují s mládeží. Součástí výhry bylo také 10 000 Kč pro klub a tyto peníze bych rád využil na nějaký super turnaj, kam bych vzal kluky, abychom si to společně užili.