HC Stadion Vrchlabí – Prohra s lídrem tabulky + výhra Klášterce = odstup již pouze tří bodů
A Team

Prohra s lídrem tabulky + výhra Klášterce = odstup již pouze tří bodů

30.01.2017
Jan Přikryl

Poslední lednový víkend bylo na programu jubilejní třicáté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole byl na programu šlágr mezi vedoucí Kobrou, která se představila na ledě čtvrtého Vrchlabí. Lídr tabulky potvrdil svojí dominantní roli a z ledu Horalů si odvezl plný bodový zisk. Duel sousedů v tabulce mezi Kláštercem a Řisuty vyzněl lépe pro domácí. Trutnov a Klatovy jsi odlezli povinná vítězství z ledu Sokolova resp. Bíliny.

Klášterec úspěšně otočil duel s Řisuty

Po první třetině prohrávali domácí s Buldoky o gól po trefě hostujícího Bílka. Od druhé třetiny však hokejisté Klášterce nad Ohří zapli na vyšší obrátky a našli recept na překonání Ilašenka v brance hostí. Do konce druhé periody už žlutomodří vedli o dvě branky a v poklidu kráčeli za vítězstvím. To nakonec upravili v poslední třetině ještě jednou brankou ke konečné podobě – 4:2 a přiblížili se na rozdíl tří bodů k čtvrtému místu.

HC Klášterec nad Ohří – HC Řisuty 4:2 (0:1, 3:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 25. Cestr (Hrdlička, Zdeněk), 30. Macháček (J. Charousek, Toušek), 38. Vrtek (Hrdlička, Zdeněk), 46. Macháček (J.Charousek, Toušek) – 9. Bílek (Kolařík, Náprstek), 36. Vyskočil (Fortelka, Bunda).

Děčín dlouho trápil favorizované Vlky

Medvědi z Děčína sehráli zápas, v němž nakonec mohli být spokojenější, než jen se ziskem jednoho bodu. Ačkoliv prohrávali po gólech Pavlů a Havlase už o dvě branky, nezalekli se a skóre otočili. Dvakrát se prosadil zkušený Oliverius a jednou pak neméně ostřílený Hašek. Ve třetí části plichtu zachránil rovněž dvougólový Havlas, rozdílovou trefu pak v prodloužení zaznamenal exligista Demel.

HC Děčín – HC Vlci Jablonec nad Nisou 3:4 po prodloužení (2:2, 1:0, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Hašek (Volráb, Vaněk), 20. Oliverius (Zika), 26. Oliverius (Kaltenböck, Molnár) – 11. Pavlů (Demel, Nevyhoštěný), 12. Havlas, 44. Havlas (Nevyhoštěný), 61. Demel (Bříška, Moravec).

Bratři Půlpánové řádili na sokolovském ledě

Celek Sokolova přílišný odpor soupeři z Trutnova na svém vlastním ledě nekladl. Poslední pozice Baníku se tak prokázala jako oprávněná, neboť trutnovští konto domácího celku zatížili hned půltuctem gólů. Řádili především bratři Tomáš a Aleš Půlpánové. Prvně jmenovaný si připsal dokonce čtyři kanadské body – za dva góly a dvě nahrávky. Jeho bratr pak jednou skóroval a jednou nahrával. Oba tak notně přispěli k výhře Trutnova 6:1.

HC Baník Sokolov – HC BAK Trutnov 1:6 (0:1, 1:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 22. Řezníček (Sus) – 20. Kastner (T. Půlpán, Beneš), 31. T. Půlpán, 36. T. Půlpán (Abrahám), 41. A. Půlpán (Ukhin, Fedulov), 48. Kastner (A.Půlpán, T. Půlpán), 60. Hlaváček (Vácha).

Bílina potrápila favorita z Klatov

Papírově slabší Bílina utkání rozehrála solidně, se svým technicky vyspělejším soupeřem držela krok a dokonce vedla. Hosté postupem času přebrali iniciativu v utkání a odskočili do vedení 3:1. Severočeši po nenadálém snížení skóre zařadili na program hry bojovnost. Díky ní Klatovské v lepších pasážích tlačili, ale zapomínali na obranu. Obranné díry Západočeši využili vždy v pravý moment, když se soupeř dostal na rozdíl jedné branky. V závěru vítězství kontrolovali svěřenci trenérů Kučery a Vostřáka trefou do prázdné branky.

HC Draci Bílina – SHC Klatovy 3:5 (1:1, 0:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 10. Polák (Procházka, V. Nedrda), 49. Cvrk (Fučík), 55. Polák (Procházka, V. Nedrda) – 12. Němec (Kaňák, Beneš), 30. Kodýtek (Hlaváček), 32. Uhlík (Švarc, Topinka), 55. Švarc (Topinka, Tulačka), 60. Uhlík (Kubík, Špaček).

Nejlepší hráčské výkony 29. kola

Aleš Macháček – Klášterec (2+0), Jiří Uhlík – Klatovy (2+0), Tomáš Půlpán – Trutnov (2+2), Jiří Jakeš – Kobra (0+3), Šimon Antončík – Kobra (2+0), Michal Oliverius – Děčín (2+0), Michal Nevyhoštěný – Jablonec (0+2)

Trenér kola:P. Mikeš - Klášterec

Jeho tým dokázal doma porazit řisutské Buldoky a přiblížit se tak vedoucí čtyřce.

All-Star 30. kola

Jan Kaššák (Klášterec)- Václav Cestr (Klášterec) Lukáš Abrahám (Trutnov)- Jiří Jakeš (Kobra) Šimon Antončík (Kobra) Tomáš Půlpán (Trutnov)

Program 31. kola – Středa 1. 2. 2017

Klášterec - Bílina 18:00, Řisuty – Sokolov 18:00, Trutnov - Děčín 18:00, Kobra – Klatovy 18:00