HC Stadion Vrchlabí – Pojď hrát hokej
A Team

Pojď hrát hokej

28.01.2017
Jana Poskerová

HC Stadion Vrchlabí byl zapojen do celorepublikové akce "Pojď hrát hokej", která probíhala v lednu na hokejových stadionech. Cílem svazu bylo přiblížit hokej nejen dětem, ale také rodičům a to jak ochutnávkou přímo na ledě, tak prezentací, co vlastně obnáší mít doma malého hokejistu nebo hokejistku.

V sobotu 28.1. probíhala akce ve Vrchlabí. Start byl v 9:00, příchozí vyplnili přihlášku, dostali svůj dres se jménem a drobné dárky a pak už se vrhli na ledovou plochu, kde již byla připravena různá stanoviště a hokejoví trenéři. Pro rodiče byla v 9:30 připravena krátká prezentace o hokejovém světě."Chtěli jsme rodičům vyvrátit mýty o tom, jak je hokej drahý a nebezpečný sport. K tomu jsme jim také představili náš klub a nastínili, jak s dětmi pracujeme a co je naše priorita v mládežnickém hokeji, upřesnil prezentaci šéftrenér vrchlabské mládeže Tomáš Jirků.

Od 10:00 pak všech 27 účastníků řádilo na ledě, ostřelovalo brankáře, zkoušelo slalom a učilo se bruslit s hokejkou a vůbec pro ně byla připravena spousta her. Na druhé půlce kluziště se po celou dobu proháněli kluci z přípravky HC Stadion Vrchlabí, kteří měli za úkol ukázat zájemcům, co všechno se v klubu naučí.

HC Stadion Vrchlabí pořádá každou sobotu od 9:00 Školičku bruslení, kde se děti mohou pod vedením zkušených trenérů naučit základy bruslení a případní zájemci o hokej se dostat do přípravky klubu. Informace poskytnou buď přímo na školičce trenéři, nebo je možné se obrátit přímo na šéftrenéra mládeže Tomáše Jirků (tomas.jirku@hcvrchlabi.cz).

A pro ty, co stále ještě váhají, přinášíme pár názorů z kabiny malých hokejistů:
"Zpočátku jsme nebyli úplně nadšení, že kluk chce na hokej. Ale na druhou stranu, naučil se perfektně bruslit, zvyknul si na kolektiv, s klukama mají dobrou partu a hlavně se hýbe. A když vidíme tu radost, ať už z výstroje, kterou přinese Ježíšek, nebo z vyhraného zápasu, tak to stojí za to."
"My jsme si prošli celkovou fascinací hokejem od rolby, přes hráče až po trenéry na školičce, kdy to, co řekl trenér, bylo svaté, takže naše dítě začalo i snídat. Pak jsme měli všechny plyšáky pojmenované po vrchlabském týmu, takže pozvání do přípravky se nedalo odmítnout. Někdy je toho samozřejmě moc. Člověk by si v sobotu ráno radši přispal, ale kluk za ty tři roky nikdy neřekl, že nechce. I když sem tam padne dotaz, jestli na trénink musí. Díky hokeji jsou kluci víc otrkaní a samostatní."

Co k tomu dodat? Zkuste, přijďte se zase podívat a uvidíte. My jsme hokej, buďte taky!