HC Stadion Vrchlabí – Vrchlabí vyjíždí na bílinský led
Preview k zápasu

Vrchlabí vyjíždí na bílinský led

20.01.2017
Raina Tomanová

K dalšímu zápasu zajede HC Stadion Vrchlabí do vzdálené Bíliny, kde se odehraje již 28. kolo letošní sezony. První tři utkání mezi těmito soupeři dopadla vítězně pro vrchlabský celek, kdy doma Bílinu porazil hned v prvním kole 10:5 a v odvetě 5:4. Ve třetím střetu bylo také úspěšné Vrchlabí.

Bílinští Draci se v letošní sezoně zatím nemohou chlubit dobrými výsledky. Aktuálně jsou na 9. místě s 27 body. Dva lednové zápasy se jim ale vydařily, výhra nad Děčínem byla za plné tři body a nad Trutnovem Draci zvítězili až na samostatné nájezdy 3:2. Předtím si naposledy připsali body za vítězství 4:2 nad Trutnovem v listopadu. V pěti prosincových zápasech neudolali ani bod, přišly prohry nad Vrchlabím, Řisuty, Klatovy, Kláštercem i Kobrou Praha.

HC Stadion má za sebou v letošním roce dvě výhry a jednu těsnou prohru. V posledním utkání na domácím ledě porazilo Vrchlabí Buldoky z Řisut 4:1, předtím si ale neporadili v Děčíně. Se Sokolovem to však byla hračka, nastřílelo mu celkem 11 branek. HC Stadion se stále drží na 4. místě a na kontě má 46 bodů. Předtím vítězstvím nad Sokolovem se ale krkonošskému celku vůbec nedařilo a prohrál postupně s Kobrou Praha, Jabloncem a padl také proti Trutnovu. Výhrou nad bílinským celkem se Vrchlabí můžou dotáhnout blíže vrcholu tabulky.

Zápas se odehraje netradičně od 17:30 na bílinském zimním stadionu.