HC Stadion Vrchlabí – Porážka v Děčíně = potvrzení čtvrté pozice
A Team

Porážka v Děčíně = potvrzení čtvrté pozice

16.01.2017
Jan Přikryl

Druhou lednovou sobotu bylo na programu sedmadvacáté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole byla ukončena vítězná šňůra hokejistů Jablonce nad Nisou, kteří podlehli v souboji řisutským Buldokům. Bílina potvrdila domácí výhru nad Děčínem výhrou po nájezdech na ledě Trutnova.

Vlci odjeli ze Slaného s půltuctem

Po posledních nezdarech Řisut na ledě ve Slaném přijel Jablonec s touhou tuto sérii Středočechů prodloužit, ovšem i díky skvělému Chabrovi, se další porážka svěřenců Martina Procházky nekonala. Domácí nechtěli nechat nic náhodě a vypracovali si čtyřbrankový náskok již na startu druhé části. Vlci z Jablonce sice ztrátu doháněli, ale svůj dvougólový náskok Buldoci nepustili a dokráčeli k důležitému domácímu vítězství.

HC Řisuty – HC Vlci Jablonec nad Nisou 6:3 (2:0, 2:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 2. Slavíček (Janeček, Nárstek), 20. Matula (Čurilla), 21. Kos (Kolařík), 22. Náprstek (Janeček), 50. Janeček, 60. Havlůj (Kos) – 31. Pavlů (Demel), 33. Brokeš (Pilař), 58. Havlas.

Kobra v Klášterci excelovala, pak se strachovala

Pražská Kobra vlétla do utkání jako uragán. První tři branky v polovině první třetiny avizovaly jednoznačné klání s jasným vítězem. Kdo se ovšem nechal výsledkem unést, byl stejně překvapený jako hráči Kobry v polovině třetí třetiny, kdy již vedli pouze o jednu branku a nad pohodlným vítězstvím se stahovala mračna. Zkušený mančaft z Braníku záhy zařadil vyšší rychlostní stupeň a ihned si dvougólovým vedením zajistil klid na holích. Branka domácích v úplném závěru již neznamenala ohrožení tříbodového obnosu pro hráče z hlavního města.

HC Klášterec nad Ohří – HC Kobra Praha 3:4 (0:3, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 40. Páleník (Charousek), 50. Charousek, 60. Cestr – 1. Jakeš (Bílek, Antončík), 3. Antončík (Jakeš, Bílek), 10. Cafourek (Semrád, Tuma), 52. Antončík (Bílek).

Klatovy to u outsidera neměly jednoduché

Letos tápající Sokolov přivítal houževnaté Klatováky. Na domácích bylo vidět, jak moc chtějí z utkání vytěžit body, ovšem skóre se přelévalo ze strany na stranu. To vyhovovalo více Klatovským, kteří i přesto, že v utkání dvakrát prohrávali, dokázali ve třetí třetině odskočit na dvoubrankový rozdíl, který domácí sice stáhli, ale již nedorovnali.

HC Baník Sokolov – SHC Klatovy 4:5 (1:1, 2:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Trapl (Novák, Čejka), 24. Čejka (Trapl), 27. Sláma (Řezníček, Kašpar), 53. Řezníček – 19. Uhlík (Švarc, Topinka), 23. Švarc (Uhlík, Topinka), 36. Topinka, 40. Slavík, 46. Houfek (Beneš, Jakubec).

Trutnov v souboji Draků zachraňoval bod

V souboji dvou týmů, které za svůj symbol vyznačují draka, se nakonec ze zisku dvou bodů radovali ti z Bíliny. O to sladší výhra to byla, že se Severočechům zadařilo na soupeřově ledě. V Krkonoších přitom Bílinští mohli získat body tři, avšak v poslední minutě po práci veterána Píši a jeho kolegy z obrany Poula vyrovnával Ukhin a šlo se do prodloužení. Ani tam se nerozhodlo, a tak bod navíc hostům vystřelil v nájezdech Procházka.

HC BAK Trutnov – HC Draci Bílina 2:3 po sam. náj. (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 33. Chytráček (Abrahám, Kastner), 60. Ukhin (Poul, Píša) – 22. Fučík, 42. Petráš, rozh. náj. Procházka.

Nejlepší hráčské výkony 27. kola

Dominik Bílek – Kobra (0+3), Šimon Antončík – Kobra (2+1), Petr Janeček – Řisuty (1+2), Jan Topinka – Klatovy (1+2), Lukáš Zika – Děčín (1+2), Michal Oliverius – Děčín (2+1)

Trenér kola: M. Procházka – Řisuty

Jeho tým dokázal utnout vítěznou šňůru Vlků z Jablonce a na domácím kluzišti jim přibalil domů na cestu rovný půltucet gólů.

All-Star 27. kola

Dominik Chabr (Řisuty) - Václav Kolařík (Řisuty) Tadeáš Hejda (Vrchlabí) - Lukáš Zika (Děčín) Jan Topinka (Klatovy) Petr Janeček (Řisuty)

Program 28. kola – Sobota 21. 1. 2017

Klášterec - Jablonec 17:00, Řisuty - Trutnov 17:00, Sokolov - Kobra 17:30, Děčín – Klatovy 18:00