HC Stadion Vrchlabí – Povinná výhra se Sokolovem + zaváhání Klatov = přiblížení medailovým pozicím
A Team

Povinná výhra se Sokolovem + zaváhání Klatov = přiblížení medailovým pozicím

09.01.2017
Jan Přikryl

První lednovou sobotu bylo na programu šestadvacáté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole se zrodily dvě překvapení. První se zrodilo na ledě Bíliny, kde hostovali Medvědi z Děčína, kteří nedokázali na Draky vyzrát. Druhé bylo na úkor třetích Klatov, ty nedokázali v domácím prostředí porazit Klášterec.

Bílina hodila nepodařený prosinec za hlavu

Pět prosincových utkání a pět proher. Taková byla před zápasem s Děčínem bilance Severočechů. Vstupu do nového roku se ale Draci nezalekli. I když Medvědy nepředčili nikterak výrazným způsobem, ponechali doma plný zisk. Bílinským, které sužuje velká marodka, vyšla především druhá třetina. V ní se trefili třikrát. Když už se zdálo, že je Děčín zpátky v zápase, přispěchali domácí bojovníci s dalšími dvěma góly a bylo vymalováno. Nic na dělbě bodů nezměnila ani branka Oliveriuse z 54. minuty. Další střetnutí tabulkových sousedů ovládla Bílina těsně 5:4.

HC Draci Bílina – HC Děčín 5:4 (0:1, 3:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 23. Štěpka, 29. Kolíček (Cvrk, Petráš), 33. Nedrda (Brettschneider), 46. Polák (Štěpka, Kolíček), 50. Petráš (Spěšný) – 3. Zajan (Hašek, Málek), 37. Hašek (Volráb), 43. Faigl (Sýkora), 54. Oliverius (Faigl, Vaněk).

Deveri se výrazně podílel na porážce Klatov

Západočeši prožívají úspěšné období. Než vyzvali Klatovy, připsali si hned tři výhry v řadě. O něco podobného usilovali také v Pošumaví. Na ledě třetího týmu Klášterec nad Ohří vedl už po půl minutě, to se prosadil Páleník. Přestože se domácí mohli spolehnout na výkony dvougólového Topinky, ještě lepší večer prožil hokejista hostujícího výběru Danko Deveri. Ten minutu před koncem základní hrací doby zkompletoval svůj hattrick trefou do prázdné branky a určil závěrečnou podobu výsledku 2:4. Klášterec potvrdil dobrou formu, o kousíček se dotáhl na čtvrté Vrchlabí.

SHC Klatovy – HC Klášterec nad Ohří 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 21. Topinka (Švarc), 40. Topinka (Švarc) – 1. Páleník (Charousek), 32. Deveri (Charousek), 39. Deveri (Cestr, Charousek), 60. Deveri.

Kobra doma ani jednou neinkasovala

Podobně jako Vrchlabí, ani vedoucí družina skupiny Západ si nenechala před svými fanoušky dát gól. V rámci 26. kola přivítala Řisuty, s jasným cílem udržet vedení v tabulce před dotírajícím Jabloncem nad Nisou. Do první i druhé třetiny si hráči z hlavního města nachystali po jednom gólu, ve třetí části skórovali dvakrát. Hostům naopak vyschnul střelecký prach, na brankáře Bílka vůbec nevyzráli. Kobra napravila těsnou prohru z Trutnova, Řisuty dál strádají. V tuto chvíli jim náleží šestá pozice. Dvakrát skóroval Pražan Martin Semrád.

HC Kobra Praha – HC Řisuty 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 20. Antončík (Jakeš, Jedlička), 29. Semrád (Šteiner, Matějček), 41. Vacek (Šteiner, Matějček), 46. Semrád (Šteiner).

Vlci urvali desátou výhru za sebou

Jablonecké mužstvo se může pochlubit jednou z nejlepších forem v celé druhé lize vůbec. Před duelem s Trutnovem zvítězilo devětkrát po sobě, takže mělo motivaci už tak skvělou řadu úspěchu zaokrouhlit. K čemuž nakonec došlo po výhře Severočechů 3:1, Trutnovští si tím pádem pokazili své solidní prosincové výkony. BAK bude muset v příštích zápasech dávat pozor, na paty mu totiž v žebříčku šlapou děčínští Medvědi.

HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC BAK Trutnov 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: Havlas, Žalud, Demel – Abraham

Nejlepší hráčské výkony 26. kola

Zdeněk Petráš – Bílina (1+1), Danko Deveri – Klášterec (3+0), Jiří Charousek – Klášterec (0+3), Dominik Šteiner – Kobra (0+3), Tomáš Jirků – Vrchlabí (0+4), Martin Filip – Vrchlabí (0+3)

Trenér kola: P. Mikeš – Klášterec

Jeho tým dokázal z posledních 5 utkání 4x zvítězit.

All-Star 26. kola

Pavel Bílek (Kobra) - Dominik Šteiner (Kobra) Tomáš Jirků (Vrchlabí) - Danko Deveri (Klášterec) Jiří Charousek (Klášterec) Tomáš Bláha (Vrchlabí)

Program 27. kola – Sobota 14. 1. 2017

Řisuty - Jablonec 17:00, Klášterec - Kobra 17:00, Sokolov - Klatovy 17:30, Trutnov – Bílina 18:00