HC Stadion Vrchlabí – Kvůli počasí neodehráno v Klášterci + překvapení na úkor Kobry
A Team

Kvůli počasí neodehráno v Klášterci + překvapení na úkor Kobry

05.01.2017
Jan Přikryl

První lednovou středu bylo na programu pětadvacáté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole byly na programu pouze dvě utkání. Sokolovští si svůj zápas s Děčínem přesunuli. Vrchlabský výjezd do Klášterce znemožnilo počasí a bílinští si z důvodu marodky odložily utkání na ledě Jablonce.

Zápas mezi Sokolovem a Děčínem odložen

HC Baník Sokolov – HC Děčín (odloženo)

Zápas mezi Jabloncem a Bílinou odložen

Bílina do Jablonce neodcestovala z důvodu marodky

HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Draci Bílina (odloženo)

Trutnov obral o body na vedoucí Kobru

Už v předvánočním derby s Vrchlabím předvedli trutnovští hokejisté na svém ledě proti favorizovanějšímu soupeři dobrý výkon, na nějž navázali i v úvodním lednovém duelu. Už úvodní dvacetiminutovka byla pořádně divoká. Pražané dvakrát třikrát, Draci třikrát srovnali. Poté však přišla série tří gólů zelenobílých barev v řadě, což znamenalo vedení již v poměru 6:3. Tým z hlavního města sice závěr dvěma trefami zdramatizoval, avšak všechny body nakonec zůstaly v Krkonoších.

HC BAK Trutnov – HC Kobra Praha 6:5 (3:3,1:0,2:2)
Branky a nahrávky: 3. Ukhin (Bažant, Chytráček.), 10. Hlaváček (Vácha), 16. Fedulov (Chytráček), 30. Hlaváček (Janoušek, Beneš), 41. Smékal (Půlpán T., Píša), 55. Bažant (Abrahám, Fedulov) – 1. Bílek (Švaříček, Jakeš), 4. Tuma (Hlinka), 13. Šteiner (Semrád, Matějíček), 56. Hlinka (Vacek, Šteiner), 59. Jakeš (Cafourek, Antončík).

Klatovy pálily ostrými ve třetí třetině

Klatovští hokejisté moc dobře věděli, že ve Slaném je nečeká nic jednoduchého. Řisutští hokejisté předvádějí pod vedením Martina Procházky solidní hokej a prokázali to i ve středu. V ofenzivně laděném duelu hosté delší dobu tahali za kratší konec pomyslného provazu, až si smrtící údery schovali na závěrečných deset minut. V 50. minutě ještě po gólu Vysočila Buldoci vedli, poté však Chalupa s Uhlíkem dvěma slepenými góly domácí zaskočili a Švarc už pak dílo řisutské zkázy jen dokonal. Klatovy tak opět stáhli manko na duo Jablonec a Kobra.

HC Řisuty – SHC Klatovy 5:7 (1:0,2:2,2:5)
Branky a nahrávky: 5. Krpata (Borovanský, Kos), 33. Krpata (Čurilla), 36. Borovanský (Čurilla, Krpata), 46. Kos (Bílek, Hegenbart), 50. Vyskočil (Janeček) – 28. Vracovský (Chalupa), 33. Kubík (Švarc, Beneš), 41. Topinka (Švarc, Kaňák), 49. Chalupa (Kaňák), 51. Chalupa (Tulačka, Špaček), 52. Uhlík (Kubík, Švarc), 60. Švarc.

Program 26. kola – Sobota 7. 1. 2017

Bílina - Děčín 17:30, Klatovy - Klášterec 17:30, Kobra – Řisuty 18:00, Jablonec - Trutnov 18:00