HC Stadion Vrchlabí – Do Vrchlabí zavítá americký tým Bethel University
Preview k zápasu

Do Vrchlabí zavítá americký tým Bethel University

21.12.2016
Věra Novotná

Na Zimním stadionu ve Vrchlabí dojde k velmi zajímavému zápasu! Vrchlabští hokejisté, kteří nyní drží 4. příčku ve své druholigové soutěži, přivítají zástupce třetí divize americké univerzitní soutěže NCAA, v níž působí i sedm českých hráčů. Přijďte se i vy podívat na atraktivní zápas mezi Vrchlabím a Bethel University Royals a zpestřete si předvánoční čas skvělým hokejem! Úvodní buly bude vhozeno 22. prosince v 18 hodin.

Jejich domovem je Minnesota

Město Saint Paul, které je hlavním městě amerického státu Minnesota a je rovněž jejím druhým nejlidnatějším městem, obývá téměř 301 000 obyvatel. A právě toto místo je domovem křesťanské univerzity Bethel. Univerzita s celkem šesti tisíci studenty, kteří zastupují 36 zemí, nabízí mnoho programů včetně možnosti reprezentovat svou univerzitu v mnoha sportovních odvětvích.

Spousta sportů, jeden název

Týmy univerzity Bethel jsou známé jako „The royals“ (panovníci – pozn. red) a jejich maskotem je tzv. lev Roy. V rámci této univerzity působí osmnáct týmů sdružujících mužskou i ženskou část studentstva. Studentky a studenti mohou reprezentovat svou univerzitu v basketbalu, fotbalu, přespolním běhu, golfu, hokeji, volejbalu, tenise, a to ještě není konečný výčet všech možných aktivit. Týmovými barvami jsou tmavě modrá v kombinaci se zlatou.

Americký tým, americká soupiska

Trenér Mark Burggaf má k dispozici v letošní sezóně třicet hokejistů (tři brankáře, osm obránců a devatenáct útočníků). Jen dva hráči kádru nemají u svého jména americkou státní příslušnost. Jsou jimi Johan Kling (Švédsko) a Jackson Purvis (Kanada). Týmovým statistikám týmu z Minnesoty vévodí Justin Bonanno, jenž má na svém kontě devět kanadských bodů (5+4), které nasbíral v jedenácti zápasech. Hned za ním se nachází trojice Bjorklund, Marvin, Splichal, kteří mají shodně po osmi bodech. Nejlepším mezi obránci je Michael Bond se čtyřmi gólovými asistencemi. Co se týče brankářského postu, v dosavadních zápasech se mezi třemi tyčemi vystřídali dva brankáři. Jedničkou je Joe Sheppard, jenž naskočil v sedmi zápasech a jeho úspěšnost zákroků je 89,8%. V roce 2007 se Bethel University stala mistrem třetí divize, ale v letošní sezóně se univerzitě ze státu Minnesota nedaří. Ve své skupině nyní okupuje předposlední příčku.

Článek byl převzat a upraven za souhlasu autorky článku, Věry Novotné, z webu hokejového týmu HC Benátky nad Jizerou.
Související články