HC Stadion Vrchlabí – Prohra s Jabloncem a výhra Klatov = odsun na "bramborovou" pozici
A Team

Prohra s Jabloncem a výhra Klatov = odsun na "bramborovou" pozici

19.12.2016
Jan Přikryl

Čtvrtý adventní víkend bylo na programu dvaadvacáté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole byl k vidění šlágr mezi „zatím“ čtvrtými domácími Klatovy a pražskou Kobrou. Utkání zcela ovládli domácí hokejisté. Překvapení se zrodilo na ledě Děčína, kde se představili Draci z Trutnova, kteří si dokázali odvést dva body.

Poslední Sokolov Buldokům odpor nekladl

Na posledním místě krčící se Baník Sokolov hostil v sobotním podvečeru soupeře z Řisut a tabulkové postavení obou týmů bylo znát. Domácí navíc nastoupili bez distancovaného kanonýra Kukly, který po inkasovaném trestu ve hře v Trutnově pyká v disciplinárním trestu. A tak si na ledě otevřeli střelnici Buldoci. V čase 30:58 časomíra už ukazovala stav 0:5, Matěj Kos v tu dobu právě kompletoval svůj hattrick. Ofenzivní choutky hostí se zastavily až na čísle osm, dvěma body přispěl třeba také novic Marek Čurilla.

HC Baník Sokolov – HC Řisuty 2:8 (0:3, 1:3, 1:2)
Branky a nahrávky: 32. Davídek (TS), 56. Binias (Pfister) – 1. Kos (Borovanský), 5. Čurilla (Záleský), 11. Kos (Hegenbart, Borovanský), 25. Borovanský (Matula, Hierman), 31. Kos (Borovanský), 34. Vyskočil (Brém), 41. Krpata (Čurilla), 44. Hegenbart (Kos, Bílek).

Tři body Oliveriuse stačily Děčínu jen na bod

Ani tři kanadské body zkušeného Michala Oliveriuse, který v minulosti nastupovali třeba v extraligovém dresu Litvínova, nestačily Děčínu v domácím prostředí k výhře. Ostřílený „Oli“ jednu branku sám vstřelil, na další dvě nahrával. Z jeho práce těžila například další opora děčínské sestavy Jaroslav Hašek, který v čase 59:09 vyrovnal a vynutil si pokračování zápasu. Vše dospělo do nájezdů, v nichž uspěl jediný střelec – trutnovský Ondřej Poul.

HC Děčín – HC BAK Trutnov 3:4 po nájezdech (1:0, 0:2, 2:1 – 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Oliverius, 56. Molnár (Oliverius), 60. Hašek (Oliverius, Vaněk) – 29. Bažant, 40. Kastner (Půlpán T., Bažant), 47. Tatar (Smékal), rozhodující nájezd Poul.

Klatovy po skalpu Kobry poskočily na třetí příčku

Hráči Klatov se na sobotní utkání, jak se později ukázalo, nachystali velice dobře. Svěřenci někdejších vynikajících zejména plzeňských hokejistů Pavla Vostřáka a Jiřího Kučery totiž hostili vedoucí Kobru Praha a duel zvládli perfektně. Už v první třetině Západočeši třikrát skórovali, v následujících dvaceti minutách přidali další dva góly a Pražané už se na zvrat nezmohli. Klatovští tak poskočili na třetí příčku, neboť jim do karet nahrálo zaváhání Vrchlabí.

SHC Klatovy – HC Kobra Praha 7:3 (3:1, 2:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 4. Švarc (Preisinger), 9. Topinka (Beneš), 18. Marcel (Houfek, Indrák), 35. Kaňák, 40. Chalupa, 42. Pacanda (Topinka, Beneš), 46. Houfek (Preisinger) – 20. Vlach (Matějíček, Slanina), 47. Jakeš (Jedlička, Antončík), 57. Kysela (Slanina).

Klášterec venku opět uspěl, veze body z Bíliny

Dvě venkovní utkání v řadě sehráli hráči Klášterce. A mohou si po nich mnout ruce, neboť vytěžili plný počet šesti bodů. Po cenné výhře ve Slaném s Řisuty přišlo pro žlutomodré vítězství také na ledě Bíliny, a to v poměru 5:2. Do vedení šli sice Fučíkem Draci, jenže čtyři góly v bílinské síti obrátily stav zcela na stranu celku nad Ohří. Domácí se ještě pokoušeli o zvrat v power play, avšak ztrestal je muž utkání – Vladislav Vrtek. Autor tří přesných nahrávek obohatil své osobní statistiky ještě o gól a čtyřmi kanadskými body vrchovatou měrou přispěl k výhře svého týmu.

HC Draci Bílina – HC Klášterec nad Ohří 2:5 (1:1, 0:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 10. Fučík (Cvrk), 49. Kolíček (Petráš) – 17. Toušek (Hrdlička), 28. Mála (Hrdlička, Vrtek), 32. Mála (Vrtek, Hrdlička), 34. Hrdlička (Vrtek, Kuncl), 60. Vrtek.

Nejlepší hráčské výkony 22. kola

Tomáš Demel – Jablonec (2+0), Vladislav Vrtek – Klášterec (1+3), František Mála – Klášterec (2+0), Michal Oliverius – Děčín (1+2), Matěj Kos – Řisuty (3+1), Michal Borovanský – Řisuty (1+3)

Trenér kola: P.Vostřák - Klatovy

Jeho tým se skvěle připravil na pražskou Kobru a dokázal jí vyprovodit sedmigolovým přídělem

All-Star 22. kola

Lukáš Sochůrek (Klatovy)- Jakub Houfek (Klatovy) Patrik Marcel (Klatovy)- Michal Oliverius (Děčín) Vladislav Vrtek (Klášterec ) Tomáš Demel (Jablonec)

Program 23. kola – Středa 21. 12. 2016

Kobra – Bílina 18:00, Klášterec - Sokolov 18:00, Jablonec - Klatovy 18:00, Řisuty – Děčín 18:00