HC Stadion Vrchlabí – V úterý zajíždí naši hokejisté na Vysočinu
A Team

V úterý zajíždí naši hokejisté na Vysočinu

26.08.2007
Jan Hanuš

Další, již osmý přípravný zápas čeká na hokejisty Vrchlabí. V úterý 28. srpna v 17:30 se na Horáckém zimním stadionu se utkají s Jihlavou. Vrchlabští hokejisté se budou snažit zrušit prokletí maximálně dvou vstřelených branek v jednom zápase.

Loňská sezóna I. Ligy patřila v Jihlavě k těm nejméně podařeným, a tak si příprava na tu nadcházející vyžádala celou řadu změn. Trénovat přišel zkušený Aleš Tomášek, po letech se do Jihlavy vrátil bývalý reprezentační obránce Bedřich Ščerban. Do útoku přišli Jiří Kubát a Jiří Hanzal. Ten už loni v Jihlavě krátce na hostování působil a bude zde hrát i nadále. Z Chrudimi přišel Karel Nekvasil a z Mladé Boleslavi bratři Martin a Lukáš Krupkové. Obranu přišli vyztužit Petr Štrach z Mladé Boleslavi a Radek Míka.

Kádr Jihlavských naopak opustil Petr Kaňkovský který ukončil hráčskou kariéru, Tomáš Čachotský odešel do Znojma, Vojtěch Pekárek posílí Kadaň a Marian Morava Kometu Brno. Brankář Jaroslav Suchan a sparťanský odchovanec Jan Dušátko přestoupili do Havlíčkova Brodu. Jonáš Fiedler, Josef Lukáč a Petr Vlk junior se objeví v dresu Mladé Boleslavi. Jiřího Řípu uvidíme hrát za ostravskou Sarezu.

Jihlavská Dukla má za sebou už osm přípravných utkání s vyrovnanou bilancí, čtyři výhry a čtyři prohry.
HC České Budějovice HC Dukla Jihlava 4 : 2
HC Dukla Jihlava Gasprom Orenburg 4 : 1
HC Dukla Jihlava SK Horácká Slavia Třebíč 2 : 1
HC Dukla Jihlava BK Mladá Boleslav 1 : 4
Dukla Jihlava HC Rebel Havlíčkův Brod 8 : 2
SK Horácká Slavia Třebíč HC Dukla Jihlava 6 : 3
HC Dukla Jihlava HC Berounští Medvědi 4 : 3
HC Berounští Medvědi HC Dukla Jihlava 2 : 1

Sestava Jihlavy v minulém zápase v Berouně. Zgraggen (21. - 23. Řehoř) - Ščerban, Štrach, Míka, Balčík, Kanov, Duben, Martinka, Plch - L. Krupka, Hradecký, Rytnauer - M. Krupka, Kubát, Říha - Nekvasil, Hanzal, Suk - Slavík, Ježek, Lojek.