HC Stadion Vrchlabí – Adventní a sváteční čas na hokeji
A Team

Adventní a sváteční čas na hokeji

16.12.2016
Jana Poskerová

Adventní čas se pomalu přehoupne do vánočních svátků a vše se trochu zpomalí. A to je ten správný čas pro novinky, které se týkají hokejového týmu HC Stadion Vrchlabí. Něco přibylo, něco se přesunulo, ale hlavně se chystá zápas, který podpoří dobrou věc a ve svátečním čase potěší. Více už Jirka Jakubec.

Avizoval jsi pár změn na konec roku a vůbec kolem Vánoc, tak sem s nimi.

Začal bych trochu obšírněji a nejprve bych rád pár slov k našim fanouškům a návštěvnosti. Již delší dobu okolo sebe slýchám, že to není, co to bývalo, a že by návštěvnost mohla být lepší apod. Tak mi to nedalo a trochu jsem se prošťoural alespoň pár čísly, která jsem našel. Ta čísla pro II.ligu asi nebudou úplně exaktní, přesto jsou velice zajímavá. V návštěvnosti celé II.ligy se pohybujeme na 3. - 4. pozici za Vsetínem, Hodonínem a asi i Táborem. V naší skupině Západ jsme suverénně na prvním místě s průměrem 820 diváku na zápas. Druhý je Trutnov s 380 diváky. Za námi jsou takové tradiční hokejové kluby jako BK Havlíčkův Brod a SC Kolín. Zde se porovnáváme s městy, které jsou oproti Vrchlabí většinou několikanásobně větší, na Moravě zase hrají mnohem více "derby" zápasů. Jak by asi vypadala naše čísla, kdybychom hráli se Dvorem Králové, s Kolínem atp.? Se současnými čísly bychom ani v 1.lize nebyli nijak na chvostu.
Naši návštěvnost počítáme a přiznáváme skutečnou jaká je - z prodaných permanentek počítáme cca.60% + prodané vstupenky. A naše letošní návštěvnost je velice podobná té loňské a dokonce o trochu lepší, což je v dnešní době spíše světlá vyjímka. Jak již dlouhodobě tvrdím, fanoušci jsou regulérní šestý hráč v poli a to nejenom v té hokejové, ale i v ekonomické stránce hokeje.
Tímto Vám, fanouškům, musím sdělit, že Vaše výkonost je velice stabilní, vysoká a je na rozhraní mezi WSM a II.ligou. A pokud chceme ten náš klub ještě posunout k vyšším patrům, tak vemte s sebou na hokej souseda, sousedku nebo milenku a rozšiřme tak náš kádr. Děkujeme moc.

A co tedy na šestého hráče v prosinci čeká?

Důležitý zápas s Kobrou už máme za sebou, teď je před námi soupeř z Jablonce, a že máme Vlkům co vracet. (so 17.12). Ve středu 21.12. jedeme do Trutnova, letos nám to na Draky moc nelepí, tak snad to v předvánočním čase zlomíme. Na webu už se objevilo, že ve čtvrtek 22.12. od 18.00 sehrajeme přátelský zápas se špičkovým univerzitním týmem z USA Bethel University, jehož výkonnost je na úrovni WSM ligy. Kromě Vrchlabí sehraje Bethel zápas s Benátkami a s Havlíčkovým Brodem. Bude to pro nás i pro kluky zajímavé porovnání se zámořským hokejem. Vstupné na zápas je stejné jako na mistrovské utkání, tedy 60 a 40 Kč a permice samozřejmě platí. Soupisku týmu naleznete ZDE
Řisuty nás požádaly o přesunutí zápasu na lednový termín a to na čtvrtek 19.1. Důvodů, proč to udělat, jsme měli hned několik. V loňské sezóně ve stejné situaci vyhověli oni nám. Místo Řisut jsme ale sehnali velice atraktivní náhradu. Navíc v prosinci máme hodně domácích zápasů a v lednu bychom byli od 7.1. do 28.1. bez domácího zápasu.

Kdo tedy dorazí místo Řisut?

Na středu 28.12. na 17:00 jsme pozvali HC RODOS Dvůr Králové. Bude to tradiční a prestižní derby, které oba týmy odehrají v úplných sestavách. Navíc na lavičce Dvora bude stát "vrchlabská osobnost" Ivan Houda. Za HCV mohu slíbit, že tento zápas pojmeme úplně rovnocenně jako mistrovské utkání.
A jelikož tento zápas proběhne v čase vánočním, rozhodli jsme se, že podpoříme dobrou věc, která potřebuje a zaslouží si finanční pomoc a podporu a která souvisí přímo s našim městem. Rozhodli jsme se, že finančně pomůžeme rodině malého Michala Bízy. Michal je malý tříletý kluk, kterému nebylo dáno do vínku pevné zdraví a zde si můžete přečíst jeho celý příběh . Našim hokejovým klukům již od malička vštěpujeme, že dva nejdůležitější svaly hokejisty jsou mozek a srdce, a tímto chceme ukázat, že to myslíme doopravdy a že jsou i důležitější hodnoty než vítězství.
Na finančním daru se budou podílet hráči, vedení, zaměstnanci i ostatní členové oddílu. Přispět mohou samozřejmě i diváci, vstupné na zápas bude shodné jako na mistrovská utkání 60 a 40 Kč (permice platí) a u vstupu bude kasička, do které každý bude moci přispět dle vlastního uvážení. Rádi bychom pomohli se zajištěním nezbytných terapií a rehabilitací pro malého Michala a proto zveme všechny, aby se přišli podívat na kvalitní derby a zároveň pomohli dobré věci.