HC Stadion Vrchlabí – Prohra na Kobře a domácí výhra Jablonce = odsun na třetí příčku
A Team

Prohra na Kobře a domácí výhra Jablonce = odsun na třetí příčku

15.12.2016
Jan Přikryl

Druhou prosincovou středu bylo na programu jednadvacáté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole se zrodilo překvapení na ledě ve Slaném, kde své domácí zápasy hrají Buldoci z Řisut, kteří hostili Klášterec a odešli s prohrou. Šlágr kola se hrál v pražském Braníku, kde se střetli domácí Kobra a hosté z Vrchlabí. Souboj nakonec vyzněl lépe pro domácí.

Klatovská kanonáda se zastavila až na čísle jedenáct

Pořádnou střeleckou slinu chytili ve středečním podvečeru hokejisté Klatov. Ti na domácím ledě hostili Bílinu a neměli sebemenší slitování. Nebozí Draci to odnesli jedenácti góly ve své síti. Západočeši se nejvíc činili hned v první dvacetiminutovce, kdy skórovali pětkrát a určili tak, jakým směrem se bude utkání ubírat. Nakonec z toho bylo drtivé vítězství 11:1, na němž se pěti kanadskými body podílel produktivní Jiří Uhlík.

SHC Klatovy – HC Draci Bílina 11:1 (5:0, 2:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 9. Uhlík (Chalupa, Kaňák), 12. Chalupa (Moravčík), 14. Uhlík (Moravčík, Tulačka), 20. Tulačka (Uhlík), 20. Švarc (Topinka, Uhlík), 23. Beneš, 37. Pacanda (Chalupa, Tulačka), 41. Marcel (Švarc), 47. Tulačka (Moravčík, Uhlík), 58. Švarc (Tulačka, Chalupa), 58. Leština (Marcel) – 54. Nedrda (Procházka, Baránek).

Jablonec využil zaváhání Vrchlabí a je druhý

Protože vrchlabští hokejisté na Kobře neuspěli, na tahu byli Vlci z Jablonce. V domácím prostředí s Děčínem nezaváhali, a to i přes sympatický výkon hostujícího týmu, který bojoval, leč na body to nestačilo. Jabloneckým totiž opět velmi dobře zahrála základní osa týmu, mezi níž trojice útočníků Demel, Tondr a Bříška určitě patří. Kamil Bříška to zhodnotil třemi kanadskými body a byla z toho výhra 5:3.

HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Děčín 5:3 (1:0, 1:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 20. Bříška (Tondr, Demel), 34. Bříška (Moravec), 48. Tondr (Demel, Bříška), 48. Brokeš (Frk), 53. Frk (Mulač, Zeman) – 38. Vacek (Sýkora, Chmel), 46. Hašek (Zajan, Chmel), 59. Vacek (Fojt).

Sokolov u Krakonoše nepochodil, odjel s porážkou 2:7

V Krkonoších pšenka nekvetla nejen chamtivému Trautenberkovi, ale ve středu také sokolovským hokejistům. V Krakonošově hájemství totiž Baník utrpěl vysokou porážku 2:7. Dvě třetiny nemohli hostující hráči najít recept na překonání domácí obrany, a když už ho ve třetí části našli, bylo pozdě. Sami totiž hned sedmkrát inkasovali a v nervózní třetí třetině inkasovali i trest ve hře, který od rozhodčího Veinfurtera dostal sokolovský Kukla za bodnutí špičkou hole.

HC BAK Trutnov – HC Baník Sokolov 7:2 (1:0, 2:0, 4:2)
Branky a nahrávky: 19. Ukhin (Chytráček, Fedulov), 24. Kastner (A.Půlpán, T.Půlpán), 32. Janoušek (T.Půlpán, Beneš), 42. Fedulov (Abrahám, Chytráček), 48. Vácha (Chytráček), 51. Kastner (T.Půlpán, A.Půlpán), 54. Cyhtráček (Fedulov) – 41. Davídek, 43. Davídek (Vodička).

Klášterec vyloupil slánský led, proti Buldokům těsně uspěl

Jediným týmem, který se radoval ve středu z bodů na cizím kluzišti, byl ve skupině Západ Klášterec. Ten si odvezl dokonce plný bodový zisk ze Slaného, kde již několik let své domácí druholigové zápasy hraje celek Řisut. Duel to byl vyrovnaný, ve třetí části ho svou trefou rozhodl hostující Mála. Vyrovnat mohl v posledních vteřinách domácí Marek Čurilla, jenže šance někdejšího Kladeňáka, který loňskou sezónu strávil v německém Tölzu, zůstala nevyužita.

HC Řisuty – HC Klášterec nad Ohří 3:4 (1:0, 2:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Kos (Borovanský), 26. Borovanský, 38. Hegenbart (Borovanský) – 24. Vrtek (Cestr, Mála), 31. Cestr (Vrtek, Mála), 36. Vrtek (Mála, Hrdlička), 43. Mála (Hrdlička).

Nejlepší hráčské výkony 21. kola

Kamil Bříška – Jablonec (2+1), Michal Moravčík – Klatovy (0+3), Vojtěch Tulačka – Klatovy (2+3), Jiří Uhlík – Klatovy (2+3), Vladislav Vrtek – Klášterec (2+1), František Mála – Klášterec (1+3), Tomáš Půlpán – Trutnov (0+3), Petr Chytráček – Trutnov (1+3)

Trenér kola: P.Mikeš – Klášterec

Jeho tým dokázal po sérii proher zvítězit na ledě nevyzpytatelných Řisut

All-Star 21. kola

Lukáš Sochůrek (Klatovy) - Michal Moravčík (Klatovy) Jiří Moravec (Jablonec) - Vojtěch Tulačka (Klatovy) Kamil Bříška (Jablonec) Jiří Uhlík (Klatovy)

Program 22. kola – Sobota 17. 12. 2016

Bílina - Klášterec 17:30, Sokolov – Řisuty 17:30, Klatovy – Kobra 17:30, Děčín – Trutnov 18:00