HC Stadion Vrchlabí – V Rusku prezentoval Vrchlabí Tomáš Oppelt
Rozhovory

V Rusku prezentoval Vrchlabí Tomáš Oppelt

20.11.2016
Jana Poskerová

Začátkem listopadu byl z tréninků a zápasů omluven vrchlabský útočník Tomáš Oppelt. Ovšem nezahálel, nýbrž si hokejovou výzbroj vzal do Ruska.

Tomáš Oppelt pracuje u Policie ČR, která každý rok na podzim pořádá Turnaj policejních krajů ČR. Letos to byl již 14. ročník pořádaný v Pardubicích. Tomáš nastupoval za Hradeckopardubický kraj, který letošní ročník vyhrál, ve finále porazili tým Prahy 2:1. Ještě v dubnu 2015 hrál za policisty také Světový pohár, kde bylo nasazeno 10 týmu, tým ČR skončil 3.

Letos uspořádali turnaj s mezinárodní účasti Rusové, účast potvrdily týmy z Moskvy, Finska, ČR, Švédska, Kanady a Slovenska, nakonec však ze široké účasti sešlo a v Moskvě se sešly týmy Moskva A, Moskva B, Finsko a ČR.

"Byla to zajímavá zkušenost. Už jen přílet do Moskvy, která má 20 mil. obyvatel a na silnici je běžných pět pruhů v jednom směru. Kdybychom neměli z letiště policejní doprovod, možná bychom ještě byli na cestě do hotelu. Každopádně i po hokejové stránce to bylo fajn. Hrálo se bezkontaktně, což nám teda dělalo trochu problém. V našem týmu jsme dva, kteří hrajeme II.ligu, kromě mě je to ještě Patrik Zicha z Klášterce, zbytek kluků má třeba zkušenosti z kraje, nebo jsou to nadšení amatéři. Finové na tom byli podobně. Zato moskevské týmy, to byla elita. Měli tam i hráče se zkušenostmi z KHL, dokonce jeden hrál i v NHL. A bylo na nich i vidět, že jsou sehraní. My hráli proti Moskvě A a Finové proti Moskvě B. V zápasu s Finskem bylo vidět, že po dvou třetinách, kdy Finové prohrávali 6:2, přišel rozkaz, že do finále nemůžou postoupit dva domácí týmy, takže poslední třetinu Rusové bruslili pozadu, přihrávali soupeři a víceméně si dávali vlastní góly. Náš tým taky Moskvu A neporazil, ale výsledek byl těsný 4:3. Do finále tak šli Finové a s Moskvou A prohráli 11:2. My jsme s Moskvou B také prohráli 5:2, měli prostě lepší tým.
Bylo vidět, že domácí hráči spolu nejsou na ledě poprvé. My se s klukama potkáme tak 2x - 3x do roka. Ale i tak. Zahráli jsme si hokej v aréně, kde se pořádalo mistrovství světa v hokeji, vzali nás na prohlídku Moskvy a moskevské policie. Jsem rád, že jsem se toho zúčastnil a v dubnu se zase chystám na Světový pohár policie do Liberce."

Teď už je Tomáš zpět a připraven v plné síle sbírat body s Vrchlabím.